Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 650 000 SEK
Adress
Vasavägen 89, Jakobsberg, JÄRFÄLLA
Typ
Bostadsrätt
KVM
54.6 kvm
Avgift
3 186 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad tvåa på Vasavägen

-Accepterat pris!

Välplanerad och rymlig lägenhet i omtyckt kvarter. Solid förening med god ekonomi och mycket låg belåningsgrad. Föreningen bildades år 1958 . Husen är byggda 1959-60. Bostaden ligger centralt med kort promenadavstånd till Jakobsberg centrum och pendeltåg station. I närheten finns kvartersbutik, bageri, restaurang, mataffär och pizzeria. Gångavstånd till Barkarby handelsplats med många av de stora och välkända butikerna. Härifrån är det aldrig långt till naturen och inom cykelavstånd finns både badplatser och stora friluftsområden. Järvafältet, Görväln och Ängsjö för att nämna några.

Lägenheten är optimalt planerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier utan insyn. I anslutning till hallen som har plats för avhängning av ytterkläder finns ett renoverat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Stort kök med goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Här finns plats för större matbord vid fönster. Luftigt och socialt vardagsrum i öppen planlösning med kök. Gott om plats för soffgrupp, soffbord och Tv-möbel. Sovrummet är rymligt med stort fönsterparti och vackert ljusinsläpp. Här ryms dubbelsäng och plats för flertalet garderober för förvaring. Bostaden finns i markplan men tack vare att det är ett suterränghus och att alla fönster vetter mot baksidan så kommer man högt upp utan insyn. Välkommen på visning!

Allmän information

Pris

1 650 000

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

54.6 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vasavägen 89

Ort

JÄRFÄLLA

Kommun

Järfälla

Lägenhetsnummer BRF

L12

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Loket

Organisationsnummer

713200-0550

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Loket ligger på Vasavägen 69-89 i Jakobsberg ett par mil nordväst om Stockholm. I föreningen finns 151 lägenheter.

Fastigheten heter Jakobsberg 2:1182 och har en total boyta om cirka 8 800 kvadratmeter. Tomten är cirka 11 000 kvadratmeter stor och består av såväl gräs, planteringar, skogsdunge och en liten bergsknalle. Huset byggdes 1959-1960.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har avtal med Telenor för TV- och bredbandstjänster via bredbandsuttaget. De tjänster som ingår i föreningens avtal är bredband 250/250 MB och TV T1-bas till en kostnad om 224 kr/mån.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Byggnadskommentar

Flerfamiljhus

Utförda renoveringar

1959-60: Fastigheten uppförs.
1982: Taket byttes 1982 från eternitskivor till betongtaktegel. Förstärkningar av takets grundstomme gjordes samtidigt på grund av den ökade vikten från de nya takpannorna.
1988: Samtliga trapphus målades år 1988.
1994: Delar av huset får ny dränering.
2000: Garageportarna byttes år 2000.
2001: Värmeanläggning inkl värmestammar: Bytte uppvärmningssystem från olja till fjärrvärme 2001. Fjärrvärmeleverantör är Eon. Värmestammar original.
2001: Fasad: Putsfasaden byttes år 2001. Vi bytte samtidigt färg på huset från grått till gult.
2004: Allmänutrymmen: Tvättstugorna renoverades år 2004. Nya tvättmaskiner installerades samtidigt. Tvättstuge/källargången port 83-89 målades år 2004.
2005: Delar av huset får ny dränering.
2005: Undre delen av parkeringsmuren port 83-89 byttes år 2005.
2007: Samtliga fönster byttes år 2007 till underhållsfria aluminiumfönster med isolerglas.
2008: Entrépartierna byttes mot nya i ek.
2011: Lekplats renoveras med nya redskap och nytt underlag. Boulebana anlades.
2012: Utomhusbelysningen modifierades samt 3 nya belysningsstolpar sattes upp i parken.
2012: 1 av 2 inkommande och utgående huvudvattenledningar för tappvatten och avlopp byttes.
2012: Återvinningsrum för bland annat tidningar och förpackningar installerades.
2013: Samtliga gamla balkonger nedmonterades och nya monterades. I samband med detta gjordes balkongerna djupare och inglasades. Inglasningen gjordes i sammarbete med Trafikverket.
2014: Samtliga fönsterglas (ej de innanför balkonginglasning) utmed Vasavägen har bytts till mer bullerdämpande glas. Åtgärden gjordes i sammarbete med Trafikverket.
2016: Delar av innergården renoverades. Den gamla slipersmuren vid ?getingmidjan? byttes ut mot ny i sten. Belysningspollare monterades. Piskställningarna renoverades och grusgångarna fick ny beläggning. 2 nya körsbärsträd planterades.
2017: Trapphusbelysningen byttes till nya energisnåla LED-armaturer. Källargångar och cykelgarage fick LED-armaturer 2019
2017: Nytt elektroniskt inpasseringssystem inklusive porttelefon och elektronisk tvättstugebokning
2017: Installation av postboxar.
2019: Samtliga tvättstugor renoverade och med nya maskiner.
2019: Uppdatering och injustering av värmesystemet.

Kommande renoveringar

Byte av tak. I samband med detta finns tankar på att installera solpaneler/solceller. Föreningen tittar på energibesparande åtgärder, t.ex. bergvärme

Övriga utrymmen i föreningen

Cykelförråd och separat lägenhetsförråd finns i källaren. Det finns två tvättstugor, en port 83 och en port 87.

Antal lägenheter

151

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 186 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, Kallvatten

Andelstal

0,61

Andel av månadsavgift

0,0061

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 83 parkeringsplatser och 31 garage. Lediga platser finns inte utan väntelista tillämpas för parkering respektive garage.
Garage kostar 435 kr/mån.
Parkeringsplats kostar 229 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

141 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl