Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Döbelnsgatan 5, Centrum/ Nedre Norrmalm, Borås
Typ
Bostadsrätt
KVM
38.5 kvm
Avgift
2 622 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till Döbelnsgatan 5!

Nu har du äntligen möjlighet att förvärva denna fina etta utöver det vanliga, en mysig lägenhet med extra allt.
lägenheten har fått mycket kärlek, tanke och planering vilket resulterat i en av de finaste ettorna du kommer att få möjlighet att besöka. Perfekt lägenhet för dig som vill ha en låg månadsavgift samtidigt som du bor fint. Balkong i härligt hörnläge som ger dig sol hela dagen. Du kommer ha direkt närhet till stadens puls samt naturens lugn. Mycket nära till högskolan som du går till på bara 5 minuter. Nära matbutiker, pizzerior, shopping, restauranger, krogar och allt annat som staden har att erbjuda.Bra kommunikationer till övriga stadsdelar och nära centralstationen om du behöver pendla. Endast 25 minuters promenad till Kypesjön där man kan träna, sola och bada. Föreningen har bastu, övernattningsrum samt träningslokal. Portkod och säkerhetsdörr finns.


Du kommer inte bli besviken på detta underbara hem!
Varmt välkommen på visning!

*Bokad visning*
- Hör av dig till mig för att boka en tid som passar oss båda*
073 33 58 007

Med vänliga hälsningar

- Lina Amor Monroy på SkandiaMäklarna

Rumsbeskrivning

Bostaden : Hall: Välkommen in till hallen, här finns goda avhägningsmöjligheter. På golvet ligger det ett vackert trägolv och väggarna är vitmålade samt en fond vägg som är tapetserad i en lyxig tapet från Cole and son .Vidare finner man en garderob där man har mycket förvaringsmöjligheter.
Köket: är renoverat under 2016-2017. Gråa köksluckor, vitt kakel som går ända upp till taket ovanför arbetsbänken som är i vacker marmor. Vitvaror i rostfritt i form av induktionshäll, ugn, fläkt.
Även här ligger samma fina trägolv som du finner i nästa hela lägenheten. En platsbyggd bänk finner man även här samt bröstpanel som skapar en ombonad känsla. Ovanför bröstpanelen finns en vacker tapet från Morris.
Vardagsrum: med sovalkov (plats för 140 cm bred säng) som skärmas av av en fin glasvägg som ger rummet en fin effekt. Stora fönster gör att rummet känns ljust och fint. Fönster brädor i marmor och utgång till stor balkong som går i vinkel. Väggarna är vita och golvet i samma fina ljusa trä som resterande. Garderob finns även här.
Badrummet: Plastmatta på golv och våtrumstapet. Toalett, handfat och härligt badkar.

Bostaden

Hall: Välkommen in till hallen, här finns goda avhägningsmöjligheter. På golvet ligger det ett vackert trägolv och väggarna är vitmålade samt en fond vägg som är tapetserad i en lyxig tapet från Cole and son .Vidare finner man en garderob där man har mycket förvaringsmöjligheter.
Köket: är renoverat under 2016-2017. Gråa köksluckor, vitt kakel som går ända upp till taket ovanför arbetsbänken som är i vacker marmor. Vitvaror i rostfritt i form av induktionshäll, ugn, fläkt.
Även här ligger samma fina trägolv som du finner i nästa hela lägenheten. En platsbyggd bänk finner man även här samt bröstpanel som skapar en ombonad känsla. Ovanför bröstpanelen finns en vacker tapet från Morris.
Vardagsrum: med sovalkov (plats för 140 cm bred säng) som skärmas av av en fin glasvägg som ger rummet en fin effekt. Stora fönster gör att rummet känns ljust och fint. Fönster brädor i marmor och utgång till stor balkong som går i vinkel. Väggarna är vita och golvet i samma fina ljusa trä som resterande. Garderob finns även här.
Badrummet: Plastmatta på golv och våtrumstapet. Toalett, handfat och härligt badkar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (eller högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea

38.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Döbelnsgatan 5

Ort

Borås

Kommun

Borås

Lägenhetsnummer BRF

8-3002-3-24

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Stor balkong som går i vinkel.
Mark i anslutning till bostadsrätten:
Finns ingen upplåten mark till lägenheten

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Vår Bostad

Organisationsnummer

764500-2820

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningens hus bebyggdes året 1935 på fastigheten i Stenbocken 1, Stenbocken 2, och Stenbocken 3 som föreningen innehar med äganderätt. Fastighetens adress är Döbelnsgatan 5-9 i Borås.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Årsavgifterna uppgick under året i genomsnitt till 783kr/kvm bostadslägenhetsyta.
Efter genomgång av budgeten beslöt styrelsen att inte förändra årsavgifterna för närvarande.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade.
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

BYGGNADSÅR
1935

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: I månadsavgiften ingår TV basutbud via ComHem.
Internet: I månadsavgiften ingår, bredband med hastighet 100mbit

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

Byggnadskommentar

FÖNSTER
3-glas

ÖVRIGA BYGGNADER
Lägenheten disponerar ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

I källaren finns tvättstuga.
Föreningen har även övernattningsrum, finns i hus nr 5 (uthyres), mindre "gym" finns i hus nr 7 och bastu finns i hus nr 7.

Utförda renoveringar

Under 2019 har föreningen genomfört större underhållsåtgärder:
Dränering/fuktisolering runt Döbelnsgatan 5 och 9. I samband med dräneringsarbetet utfördes även förberedande elschakts-arbeten för framtida laddstolpar. Man utförde även separering av befintliga spill - och dagvattenledningar så att de uppfyller Borås Stads krav. Byte av trappbelysning i samtliga hus. Byte av torktumlare.

Kommande renoveringar

Laddstolpar

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 40
Antal lokaler: 4

Antal lägenheter

40

Byggnader

Byggår

1935

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 622 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten samt Kabel-TV och bredband

Andelstal insats

2,16999%

Andel av månadsavgift

2,2851%

Överlåtelseavgift

1 162 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

465 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

110 kWh/år

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen innehar:
15 P-Platser. 150kr/mån, kösystem tillämpas.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

141 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl