Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Erik Tegels väg 23, Bromsten, Spånga
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
3 573 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Söker du efter en fräsch bostad, då har du hittat rätt!

- Toppfräsch bostad
- Balkong
- Stabil bostadsrättförening
- Föreningen äger marken
- Stambytt
- Närhet till buss och gångavstånd till Spånga station
- Välgenomtänkta kvadratmeter

Söker du efter en fräsch bostad, då har du hittat rätt! Stor 2:an med balkong. Redan vid entrén upplever man den ljusa och fina bostaden. I den rymliga hallen finns det gott om plats i genomtänkt garderober för avhäggningsmöjligheter. I det stora ljusa vardagsrummet med vackert parkettgolv, finns plats för både matbord och soffgrupp, finns utgång till den trivsamma balkongen. För den som älskar att laga en god middag , passar det i den fina ljusa och renoverade köket. Lättmöblerade sovrum med goda förvaringsmöjligheter bakom skjutbara garderobsdörrar längs ena vägg. Starta dagen på bästa sätt i det helkaklade badrummet med dusch. Extra förvaring finns i källarförrådet och matkällaren.

Detta hem gör livet lätt för dig med ca 10 -15 minuters kort promenad från pendeltåg och matbutiker. Bra restauranger på vägen hem och underbara områden att både koppla av i eller träna. 14 minuters avstånd in till city för dig som så önskar, med pendeltåg. Populär Brf med en välorganiserad mycket god ekonomi. Bostaden är en del av den mycket populära och ekonomiskt stabila som erbjuder sina medlemmar trygghet med bra avgifter och fräscha fastigheter. Föreningen har även flera gemensamma faciliteter såsom övernattningslägenhet, bastu, föreningslokal, bordtennisbord och skyddsrum. Läs mer under förening.

Ni hittar lägenheten i populära Spånga/Bromsten med endast ett kort gångavstånd till pendelstation och till Spånga Centrum. Pendeltåget tar dig till Odenplan på ca 10 minuter. Spånga torg/centrum med en charmig småstadskänsla ligger i omedelbar närhet. Här finns bl.a. Dennis kött, Åsas fisk, torghandel, två livsmedelsaffärer, flera restauranger, bageri, blomsterbutik med mera.

Välkommen till Bromsten! Bromstensstaden växer fram i Spånga där Bromstens industriområde tidigare stod. Här byggs en modern stadsdel som kommer att rymma 2500 bostäder samt arbetsplatser, service, förskola och en lummig park som sträcker sig längs med Spånga-ån.

Rumsbeskrivning

Hall: Ljus, och stor hall med anknytning till bostaden alla rum. Här är väggarna ljust målade och matchande stora marmorplattor med golvvärme ligger på golvet i både hall och kök. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober och skohyllor. Infällda spottar i tak ger trevligt ljus.

Vardagsrum: Här flödar ljuset in från stora fönster och altandörren med utgång till balkong som vetter mot innergården. Väggarna i vardagsrummet är ljust målade och infällda spottar i takskena som ramar in rummet. Snygg parkettgolv på golv. Här kan man gott om plats att möblera efter behov.

Sovrum: Härligt, ljust sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring i garderober med skjutbara spegeldörrar längs vägg. Ljust målade väggar och parkettgolv.

Kök: Stilrent och ljust kök från 2019. Ljust målade väggar, marmorgolv med golvvärme. Spotlight i tak och härligt ljusinsläpp från två fönster. Matplats intill stort fönster som vetter mot innergård. Gott om arbetsbänkar i sten över vita köksskåp. Vitt kakel ovan bänk och vita överskåpsluckor med goda förvaringsmöjligheter. Maskinpark: Induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd micro och kyl/frys.

Badrum: Stambytt badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Duschhörna med skiljevägg i frostat glas. Vägghängd wc, handukstork, Handfat med kommod och stor rund spegel med belysning ovan.

Dokument (pdf)

Stadgar Årsredovisning 2022 Energideklaration

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

59 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Erik Tegels väg 23

Ort

Spånga

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd och matkällare

Lägenhetsnummer BRF

70

Våningsplan

1 av 3

Upplåten mark

Nej

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s BRF Gunilla i Stockholm

Organisationsnummer

702000-8152

Allmän information

Välkommen till HSB Brf Gunilla i Stockholm. Föreningen bildades 1958-09-16 och registrerades 1958-10-31. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Gunilla 20. Föreningen består av 111st bostadsrättslägenheter, om 7082 m² fördelat på 11st ettor, 35st tvåor, 48st treor och 17st fyror samt 1st lokal som bostadsrätt. Föreningen har dessutom 3 lokaler som hyrs ut till icke föreningsmedlemmar. Då vår förening tillhör HSB Stockholm, krävs det att du som köpare är medlem i HSB Stockholm innan du kan bli godkänd medlem hos oss. Observera att alla delägare till en bostadsrätt i HSB Brf Gunilla ska vara medlemmar i HSB Stockholm. Vid flera ägare är en huvudmedlem och övriga familjemedlemmar.

Medlemsavgiften är en engångsavgift. Därefter under tiden som ägare/medlem i föreningen står föreningen för den årliga avgiften. Ansökan om medlemskap i HSB Stockholm görs via deras hemsida, se beskrivning nedanför.

Om lägenheten behöver belånas tar föreningen ut pantsättningsavgift. Avgiften är 1 % av prisbasbeloppet (se aktuell information för prisbasbelopp för innevarande år på www.skatteverket.se). Faktura skickas ut av vår ekonomiförvaltare Fastum när pantsättningen är klar.

När du blivit medlem i HSB Brf Gunilla får du årsavgiften i månadsfakturor från föreningens ekonomiförvaltare Fastum www.fastum.se. De skickas ut kvartalsvis och kan fås som e-faktura eller autogiro. Var noga med att använda rätt OCR-nummer för rätt månad.

Glöm ej att teckna elnätsavtal innan ni flyttar in. Vänd er till Ellevio fd Fortum telefon 020-46 00 00.

Glöm ej att teckna hemförsäkring med bostadsrättstillägg innan ni flyttar in.

Information från HSB STOCKHOLM om hur man blir medlem i HSB STOCKHOLM:
?I första hand blir man medlem via vår hemsida, länk: http://www.hsb.se/stockholm/medlem/privatperson/ klicka på Bli medlem nu och välj region HSB Stockholm i rullisten och Gå vidare ? följ instruktionerna.

Mer infortantrion om föreningen finns på hemsidan: https://gunillabrf.se/

Brf bildades

1958

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2005 Vatten- och avloppsstammar byttes.
2012, 2013 och 2014 Nya tvättmaskiner och torktumlare har anskaffats till tvättstugorna.
2015 Fönster och balkongdörrsbyte genomfördes.
2018 Portbyte genomfördes våren 2018.
2018 Genomfördes installation av Aptus- system för skalskydd- och passerkontrollsystem samt bokningssystem för tvättstugor och bastu.
2019 Upprättades föreningens Energideklaration.
2020 Genomfördes stamspolning i alla lägenheterna, köks och badrumsavlopp.
2021 Påbörjade ytskiktsrenoveringen av tvättstugorna med tvättstuga 1 och därefter tvättstuga 2 som blev färdig i mitten av mars 2021.
2021 Matavfallshanteringen igång. Startkit och informationsfoldrar delades ut till ett 30 tal intresserade medlemmar. Det finns tre stycken matavfallskärl i soprummet och dessa töms en gång per vecka.
2021 Genomförde Ellevio ett byte av samtliga lägenheters elmätare.
2021 Ersattes nummerbelysningen och resterande yttre belysning med mindre energikrävande armaturer.
2022 Asfaltering vid parkeringen, dränerat, dagvattenledningar (portar 21-35 )utbyte av fjärrvärmecentralen m.m
Övriga renoveringar finns att läsa om i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

- IMD för el till våra medlemmar med beräknad installation i höst. Det kommer att påbörjas med solceller men där finns ingen tidplan ännu. Bägge dessa projekt i avsikt att minska utgifterna både för medlemmar och för föreningen.
- Det kommer att påbörjas med solceller, ingen tidplan ännu.

Övriga utrymmen i föreningen

Lokaler & resurser för föreningens medlemmar:
Det finns ett antal lokaler i föreningen som du som är medlem kan disponera. Nedan följer lite information om dessa.

Gästlägenhet/övernattningsrum med tillhörande samlingslokal. Lokalen är belägen i källarplan vid port 27 och är avsedd för föreningens medlemmar. Max 20 personer får vistas i samlingslokalen. Bokning sker hos ansvarig styrelsemedlem under expeditionstid. Depositionskostnad är 1000 SEK och hyran 200 SEK/dygn, maxbokning är 5 dygn i rad. Ett dygn börjar kl 12:00 och avslutas kl 11:59 följande dag. Inspektion sker före och efter nyttjande. OBSERVERA att lokalen nyttjas på samma sätt som din bostadsrätt, d.v.s. att du är ansvarig för att följa reglerna och ej störa grannarna.

Bastu ? Finns i norra gaveln på hus E (till vänster om port 15). Bokningsmöjlighet laddas på vuxenbricka. Kontakta styrelsen för att aktivera detta.
Bastun bokas på samma sätt som tvättstugorna via bokningstavlan vid expeditionen, webbsida eller app.

Tvättstugorna 1 och 2 ? Föreningen har två tvättstugor i källarplan under port 21 och 23 med två respektive tre tvättmaskiner i varje, samt en torktumlare och 2 torkrum per tvättstuga. Bokningstavla finns utanför expeditionen och där finns regler och information anslaget för användandet. Nästan all tvättutrustning har blivit bytt under 2012, 2013 och 2014. Bokning kan även göras via webb och app.

Tvättstuga 3 ? Finns i samma hus som miljöstugan och här kan du tvätta 24 timmar om dygnet. Bokning sker på samma sätt som övriga tvättstugor. Ny tvättmaskin och torktumlare 2014.

Mangelrum: Vi har en stor stenmangel och en mindre vanlig mangel. Instruktion krävs. Kontakta styrelsen.
Mangelrummet bokas på samma sätt som tvättstugorna. Nyckel krävs för att använda mangel. Kontakta styrelsen.

Snickarbod: Finns i källarplanet i hus B (vid port 29) i skyddsrummet. Nyckel erfordras. Depositionsavgift 40 SEK. Kontakta styrelsen.

Pingisrum: Finns i källarplanet i hus B (vid port 29) i skyddsrummet. Nyckel erfordras. Depositionsavgift 40 SEK. Kontakta styrelsen.

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 573 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår: Värme, Vatten, kabel-TV (basutbud) samt bredband 250/100 Mbit från Telenor.

Avgiftsförändringar

Årsavgiften har varit oförändrad under ett flertal år men i och med de beslut som styrelsen tog gällande projekten asfaltering och dräneringen togs även beslutet att höja avgifterna med 3 % från och med 2022-05-01 samt en plan för framtida höjningar. Detta i avsikt att stärka upp föreningens ekonomi för att möjliggöra genomförandet av påbörjade projekt. Årsavgiften uppgår nu i genomsnitt med 783kr/kvm boyta per år. Föreningens fastighetslån :Kreditinstitut, amortering och ränta framgår av not 13.

Hyrorna av garage och parkeringsplatser har, kontraktsenligt, höjts med 2 % från 2022-05-01.
Styrelsen kommer på sitt budgetmöte att besluta om vilken avgiftshöjning det kommer att bli från 2023-05-01.

Andelstal

0,733090

Andelstal insats

Uppgiften saknas i föreningens register

Andel av månadsavgift

Uppgiften saknas i föreningens register

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Den indirekta nettoskuldsättningen är ett nyckeltal som beskriver bostadsrättens individuella andel av bostadsrättsföreningens skuld.

Räntebärande Skulder - (Räntebärande Tillgångar + Likvida medel) = Nettoskuldsättning:
19 093 464kr -1 857 535 kr = 17 235 929 kr

Nettoskuldsättning x Andelstal för årsavgift = Indirekt Nettoskuldsättning:
17 235 929 kr x 0,00733090 = 126 355kr

Uppgifter är hämtade ur årsredovisningen för räkenskapsåret 2022

Överlåtelseavgift

2,5% av prisbasbelopp SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

1% av prisbasbelopp SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Hemförsäkring och Bostadsrättstillägg

412 SEK/månad

Summa driftkostnad

912 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

149 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

145 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy