Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kapplandsgatan 128, Högsbo, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
71.4 kvm
Avgift
4 547 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Attraktiv stor gavellägenhet med inglasad balkong i bästa läget!

Ta nu chansen, sällan kommer tillfället att förvärva en sådan här stora trea!

Nu finns tillfälle att förvärva en av Kapplandsgatans stora treor med större boarea än de andra om 71,4 kvm. Renoverad lägenhet även badrum och kök med otroligt smakfulla val, något utöver det vanliga! Väldisponerad öppen planlösning med härliga sociala ytor och gott om förvaring i stor klädkammare. Gavelläge och fönster åt två håll vilket gör att lägenheten känns ljus. Det luftiga vardagsrummet förlängs av den inglasade balkongen i bästa tänkbara läge med utsikt över innegården. Perfekt för dig med barn med god utsikt över lekplatsen. Tack vare inglasningen kan man nyttja balkongen hela året om, en riktig lyx! Trevligt renoverat kök med stora fönster och plats för middagsgäster. Allt är renoverat i toppskick i bostaden.

Här bor du i en lugn och trygg förening. Föreningen har bland annat en gemensam föreningslokal, gästlägenhet och bastu som kan bokas och användas av medlemmarna. Grillplatser fria att användas finns på innergården. Passa på att lära känna dina grannar och låt dessa platser bli mötespunkter och en plats för många trevliga middagar.

Mycket bra kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Du tar dig lätt till såväl centrum som havet. Än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset, en given mötesplats för alla åldrar, komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på cykeln för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen, här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller en läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3

Boarea

71.4 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kapplandsgatan 128

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

1302/89

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Skörden

Organisationsnummer

757200-9384

Allmän information

Brf Skörden ligger på Kapplandsgatan i Högsbo och är en välskött och trivsam förening som består av 250 lägenheter. Lägenheterna är fördelade på 29st 1 r o k, 77 st. 2 r o k, 123 st. 3 r o k, 15 st. 4 r o k, 6 st. 5 r o k. Husen stod klara för inflyttning 1961 och ligger runt gröna gårdar som inbjuder till lek och avkoppling. Närhet till såväl centrum, slottsskogen som till Axel Dahlströms Torg med affärer men också kommunikationer, natur och hav.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Comhem. Analogt grundutbud för TV ingår i månadsavgiften.
För kanalplaner samt prisuppgifter för digital tv, IP-telefoni samt bredband hänvisar vi till www.comhem.se
Bredband: Fast lina. Hastighet: 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Varje bostad i föreningen har bredband som ingår i avgiften via det uttag som finns i varje lägenhet. Uppkopplingen är på 100/10 Mbit. Det enda du behöver göra är att ansluta en nätvärkskabel mellan dosan och din dator eller router. Högre hastighet och fler tjänster går att köpa av Telia. Till varje bostad ingår även en router med inbyggt Wi-Fi som Telia levererat. Om ingen hämtat ut den för din bostad finns den på receptionen.

Vår förening är anslutna till Com Hem kabeltev med ca 14 kanaler. Ingen digitalbox behövs men om du har så ingår även ett par digitala kanaler.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

1995/1996: Utbyggnad av balkonger och inglasning, byte av fönster
2002/2003: Stambyte, el, renovering av badrum
2003/2004: Målning av trapphus samt nya säkerhetsdörrar
2004/2005: Nybyggnad av 4 bostadsrättslägenheter från hyreslokaler, ombyggnad av gården Kapplandsgatan 84-112
2005/2006: Nybyggnad av två bostadsrättslägenheter från föreningslokal, nybyggnad gård på Kapplandsgatan 120-148, nybyggnad föreningslokal i före detta hyreslokal
2006/2007: Ytterdörrar till cykel- och soprum
2010/2011: Ombyggnad av innergårdar
2015/2016: Dränering
2016/2017: Bergvärme
2017: Ny bastu.
2018/2019 Nya porttelefoner
2018/2019 Nya belysningsarmaturer i i trapphusen.
2020/2021: Renovering av tak och fasader samt planerar även att förbättra ventilationen
2021 Spolning av stammar. Uppfräschning av föreningslokal. Installation av moloker
2022 Dränering längs med Kapplandsgatan, injustering av värmesystem samt översyn av radiatorer och termostatrar.
2022/2023 Tak och fasadrenovering genomförd.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar renovering av tak, fasad och ventilation. I dagsläget har föreningen ett avtal med en firma men inväntar offert. Rullar allt på som planerat beräknas arbetet påbörjas under våren 2022. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Övriga utrymmen i föreningen

En övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar, den kostar 200 kr per natt och debiteras via hyresavin.
Det finns också cykel- och barnvagnsrum, nyrenoverad bastu och tre biltvättplatser.

Föreningslokal som kan hyras av föreningens medlemmar. Lokalen är utrustad med 40+ sittplatser och har matmöjligheter med kylskåp och spis/ugn etc. Det är dock inte tillåtet att laga mat i lokalen, bara att varmhålla. Det går även bra att använda lokalen för konferens om så önskas. Projektor finns att nyttja. Lokalen kostar 300kr per tillfälle och debiteras via hyresavin.

Antal lokaler

6

Antal lägenheter

250

Byggnader

Byggår

1961

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 547 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV (grundutbud) och bredband.

Avgiftsförändringar

1 jan 2023 gjordes en höjning med 7% för att möta föreningens ökade kostnader, så som räntehöjningar vid omförhandlande av lån.

Andelstal insats

0,46286 %

Andel av månadsavgift

0,44811 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

184 177 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Baserat på föreningens årsredovisning för 2022.

Inre reparationsfond

6 316 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

P-plats övre däck: 250 kr/mån
P-plats nedre däck (med motorvärmaruttag): 350 kr/mån
Laddplats nedre däck: 500kr/mån (plus tillkommande elförbrukning)
Kallgarage: 420 kr/mån
Varmgarage: 578 kr/mån
MC-garage: 250 kr/mån
(används elstoplen till att ladda el-bil, blir priset högre)

Det är separat kö till var och en av parkeringsalternativen. Föreningen har 14 besöksplatser på övre parkeringsdäck, varav några med laddplatser för elbil. På p-däcket finns även två bilar från Sunfleet bilpool som går att hyra med en förmånlig rabatt.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

106 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

117 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Torkel Rosenberg

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy