Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Funäsgatan 8, Vån 8 (183/1703), Råcksta / Vällingby Parkstad, Vällingby
Typ
Bostadsrätt
KVM
47 kvm
Avgift
2 839 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Varmt välkomna till Funäsgatan 8, Vån 8!

Låt mig presentera ert nästa drömboende - välkomna till denna spektakulära och unika tvåa om 47 kvm med med en slående utsikt och enorm terrass! Bostaden präglas av en genomtänkt planlösning med exklusiva materialval i fokus - här är det bara att flytta in. Ljuset strålar in genom stora fönsterpartier och lägg dessutom till bostadens väl tilltagna terrass med slående utsikt över Stockholm. Varje kvadratmeter disponeras på bästa möjliga sätt och har ett syfte - det är kanske därför bostaden upplevs som större än vad den är? Smidigt läge med närhet till kommunikationer, service och grönområde.

Vi kliver i genom säkerhetsdörren och möts direkt av den sköna hemmakänslan som genomsyrar hela bostaden. Entréhallen erbjuder gott om plats för både hatt- och skohylla där ni kan hänga av er ytterkläder och skor. Strategiskt placerad intill hallen hittar vi det luxuösa badrummet som riktig hotellkänsla - här kommer ni vilja spendera många timmar och skämma bort er själva.

Vi tar oss vidare till bostadens hjärta - nämligen kök och vardagsrum i en fantastisk öppen planlösning. Här kan verkligen alla samsas och umgås i en hjärtlig miljö och öppnar man dörrarna till terrassen infinner sig en utomlands känsla. Njut av utsikten genom de stora fönsterpartierna och utgången till den enorma terrassen som gör att rummen badar i ljus och skapar en magisk känsla. Det magnifika köket andas lyx och har allt ni önskar med stilsäkra lådfronter och skåpluckor i en ljusgrå kulör.

Bostadens harmoniska sovrum ligger helt insynsskyddat och är placerat i fil med vardagsrumsdelen. Här får ni plats med stor dubbelsäng, tillhörande sängbord och dekoration efter eget tycke och smak. Förvaringsmöjligheter finns genom en stor garderob med skjutdörrar. Även här slås man av ljuset som flödar in genom det stora fönsterpartiet som reflekteras fint mot de ljusa väggarna. Ta en kaffe i sängen och börja dagen på ett harmoniskt sätt!

I BRF Wellingeby blev lägenheterna inflyttningsklara i mars 2019. Föreningen har en gästlägenhet innehållande kök, badrum och vardagsrum och det kostar 500kr/dygn att hyra den. Ett gym i hus A samt en fin takterrass på hus B. På gården mellan husen skapas ett grönt torg med plats för både lek och avkoppling. BRF Wellingeby är en stabil förening med god ekonomi och bra hyresintäkter. Föreningen har 60 garageplatser och 8 utomhusparkeringar på föreningens mark. Kostnaden för dessa är 1.050 kr/mån för garage och 500 kr/mån för p-plats. Samtidigt som lugnet råder i det underbara området Vällingby Parkstad så finns staden puls alldeles i närheten, med endast ca 24 minuter med tunnelbanan till Stockholm Central. Vällingby Parkstad erbjuder ett boende i en ny, dynamisk stadsdel med natur, vatten och tunnelbanan precis runt knuten. Det är även enkelt att ta sig vidare till fler butiker, mataffärer, nöjen och service i både Vällingby C och Bromma Blocks.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Martin Panjaki om ni har frågor om bostaden, föreningen eller området!

Rumsbeskrivning

Entréhallen

Ljus och välkomnande entréhall med plats för hatt- och skohylla. Här finns även en garderobsvägg för ytterligare förvaringsmöjligheter. Grå klinker på golvet och ljusgrå målade väggar.

Kök

Modernt kök från Vedum med ljusgrå fronter på både luckor och lådor, vitt kakel som stänkskydd och snygg mörk arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen består av häll, ugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Parkett på golvet och ljusa väggar.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum, i öppen planlösning med köket, med stora fönsterpartier och här finns plats för soffa, tillhörande soffbord och tv-möbel. Parkett på golvet och ljusa väggar. Utgång till bostadens terrass.

Sovrum

Harmoniskt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Platsbyggda garderober med skjutdörrar för förvaring. Parkett på golvet och ljusa väggar.

Badrum

Påkostat badrum med vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinker på golvet samt vid duschhörnan svart kakel på väggarna. WC, dusch med väggar i klarglas, tvättställ med mörk kommod, handdukstork samt spegelskåp med inbyggd belysning. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare med arbetsbänk ovan.

Dokument (pdf)

Årsredovisning 2022 Brf Wellingeby 1 Ekonomisk Plan Stadgar

Allmän information

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

47 kvm

Areauppgift enligt

Mäklarbild

Gatuadress

Funäsgatan 8, Vån 8 (183/1703)

Ort

Vällingby

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

(183/1703)

Våningsplan

8 av 13

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Wellingeby 1

Organisationsnummer

769631-5865

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen har tre punkthus med två, tre respektive 13 våningar och garage i källare. Totalt 152 lägenheter.
Föreningen är ett äkta privatbostadsföretag, (dvs. en s.k. äkta bostadsrättsförening). Detta förhållande måste i framtiden noggrant bevakas och ev. åtgärdas p.g.a. den stora andelen lokaler.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har tecknat ett grupp-avtal via Comhem gällande bredband, TV samt IP-telefoni. Kostnaden för denna tjänst är just nu 170 kr/mån som läggs på månadsavgiften. Fastigheten är ansluten till ett fiberkoaxnät. IP-telefon- och analoga tv-uttag samt uttag för bredband finns i varje lägenhet.

PARKERING
Föreningen har 60 garageplatser och 8 utomhusparkeringar på föreningens mark. Kostnaden för dessa är 1.050 kr/mån för garage och 500 kr/mån för p-plats.

BYGGNADSÅR
2019

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

EKONOMISK FÖRVALTARE
Riksbyggen

Brf bildades

2016

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 152
Antal lokaler: 22

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I trapphus 1 och 2 i hus A finns två hissar i respektive trapphus. I hus B finns en hiss samt i hus C finns en plattformshiss utanför huset.
På plan O/källaren finns två teknikrum för VVS, två teknikrum för sopsug, sex teknikrum för el samt cykelrum och cykelställ,
På plan 1/entréplan i trapphus 1 i hus A finns ett rullstols och barnvagnsförråd, ett teknikrum för el, cykelställ, en lokal med två övernattningsrum samt mötes-/kalasrum som föreningens medlemmar har rätt att hyra, planerad kostnad enligt ekonomiska planen 500 kr/natt, samt ett gym. På plan 1/entréplan i trapphus 2 i hus A finns ett rullstols- och barnvagnsförråd samt cykelställ.

På plan 1/entréplan i hus B finns ett rullstolsförråd.
På plan 4 i hus B finns en gemensam takterrass.

Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.

Antal lägenheter

152

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 839 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 170 kr/mån för tv och bredband.

Andelstal

0.57866 %

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

160 SEK/månad

Summa driftkostnad

360 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 60 garageplatser och 8 utomhusparkeringar på föreningens mark. Kostnaden för dessa är 1000 kr/mån för garage och 500 kr/mån för p-plats.
Förutom de 66 parkeringsplatserna kommer det finnas två parkeringsplatser utomhus som är utrustade med publik laddare för elbilsladdning. Föreningen har tecknat ett tjänsteavtal gällande service och administration med en helhetsleverantör av laddstationer. Leverantören kommer att fakturera användaren för förbrukad el enligt kontrakterat kWh-pris mellan föreningen och leverantören.
Garageplatserna uthyrs via ett separat bolag som ägs av föreningen.
Föreningen har därutöver nyttjanderätt via servitutsavtal till 21 garageplatser i Råcksta P-hus, vilka hyrs direkt av Stockholms stads Parkerings Aktiebolag.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy