Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kanikenäsbanken 23A, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
4 376 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Modern trea med Vänern som närmaste granne!

Äntligen säljs en av de fantastiska trerummarna med stor inglasad balkong på Kanikenäsholmen! Bostaden är belägen på första våningen och erbjuder en unik vattenkontakt och utsikt mot Vänerns skärgård.
Här bor du i en nyproducerad bostad med ett fritt läge där varje kvadratmeter utnyttjas till max. Kvalitativa materialval och stilrenhet genomsyrar lägenheten - ett boende för dig som ställer höga krav på ditt boende. Hjärtat av lägenheten är den sociala och öppna planlösning mellan det moderna köket från Marbodal och vardagsrummet med ett fint ljusinsläpp från stora fönster och anslutning till den inglasade balkongen. Vidare finns ett helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin & tumlare samt två sovrum där det ena erbjuder plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang och det andra lämpar sig perfekt för antingen barn-rum, kontor alternativt gäst-rum. Från den väl tilltagna inglasade balkongen kan man njuta av de magiska soluppgångarna och Vänerns glimrande vatten!

Kanikenäsholmen är ett nybyggt område i vacker marin miljö i direkt anslutning till Vänern med småbåtshamn och kajer. Karlstad city finns på bekvämt promenadavstånd.

Detta är en lägenhet man bör uppleva på plats, välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och ljus entréhall med flera garderober samt plats för klädavhängning. Vitmålade väggar och ett grått klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv som är genomgående för hela lägenheten.

KÖK
Modernt och kvalitativt kök från Marbodal med skåpsluckor i modern grå nyans och ljust kakel som bryts av med en mörk bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av integrerade vitvaror från Siemens bestående av induktionshäll & fläkt, diskmaskin, ugn & micro samt fullstor kyl & frys. Plats för matbord vid fönstret.

VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum är i härlig öppen och social planlösning. Ett ljust och trevligt vardagsrum med plats för soffgrupp som kan möbleras med flera olika möjligheter.. Stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp, parkettgolv och ljusa väggar. Härifrån nås den stora inglasade balkongen.

SOVRUM
1: Det större sovrummet inrett med parkettgolv och väggar i en mörkare modern ton. Plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även tre garderober.
2: I anslutning till hallen finns bostadens andra sovrum. Ljusa väggar och parkettgolv samt förvaring i garderob.

DUSCHRUM
Helkaklat duschrum med vitt kakel på väggar och ljusgrått klinker på golv med golvvärme. Utrustat med dusch med glasväggar, toalett, handfat med kommod samt tvättmaskin & torktumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2021 Ekonomisk plan

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

72 kvm

Boareabeskrivning

Areauppgiften kan ibland vara inkorrekt på grund av olika orsaker, såsom gamla mätnormer. Om den exakta arean är viktig för köparen bör de låta mäta upp bostaden innan köpet genomförs.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kanikenäsbanken 23A

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

11001

Våningsplan

Entréplan av 12

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Kanikenäsholmen

Organisationsnummer

769631-7556

Allmän information

Nyproducerat med färdigställande 2018, 100 lägenheter i 11 våningar fördelade enligt följande:
46 st 2:or, 27 st 3:or, 23 st 4:or, 4 st 5:or.
Föreningen inkluderas av tomträtter som skrivs om 2029.

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

FÖRENINGENS LÅN (information från årsredovisning 2021)
Föreningen har bundit ett lån om 4mkr till 2026 med en ränta på 1,25%. Resterande är med 3-månaders rörlig ränta. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2020 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2070

AVTAL
Fastigheten är upplåten med tomträtt.
Tomträttsavtalet skrivs om 2029.

Ekonomisk förvaltning genom SBC samt teknisk förvaltning genom Värmlands fastighetsservice AB

Brf bildades

2019

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Grundutbud för TV ca 16 kanaler och 100 mbit/s bredband för 229 kr/månad från Telia. Betalas i samband med månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Mekanisk från- och tilluftsventilation med återvinning

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Övriga utrymmen i föreningen

Cykelförråd, barnvagnsförråd samt källarförråd. Rikligt med cykelparkering utanför entréer.

Antal lägenheter

100

Lån i BRF per kvm

8 397

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

2 st hissar finns i trapphuset.

Ekonomi

Månadsavgift

4 376 SEK/månad. I avgiften ingår inkluderar värme, bredband och TV.

Beskrivning månadsavgift

Man debiteras enligt individuell mätning av både vatten och el.

Andelstal

0,0106300

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

593 637 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning för bostadsrätten visar hur stor del av lånen i bostadsrättsföreningen som indirekt påverkar bostadsrätten. Detta beräknas baserat på information som har samlats in från bostadsrättsföreningen, såväl från årsredovisningen som från lägenhetsregistret för bostadsrättsföreningen.
Uträkningen är baserad på årsredovisning från: 2021

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen hyr 69 parkeringsplatser i garage av SBC med separat kö. En plats kan hyras till en kostnad om 1100kr/månad. Ytterligare parkeringshus finns i området där man kan hyra plats.

Extern kö-lista där man anmäler intresse till ansvarig i föreningen. Kontakta per.hallstrom@cgi.com för att ställa dig i kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

69 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl