Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Pris
Adress
Nedre Nordklint 4C, Stöten, Sälen
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
3 243 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

4 RoK med möjlighet till 6-8 bäddar i ski-in/ski-out läge i Stöten!

I söderläge med pisterna som en tavla från storstugans fönster finns nu denna 59 kvadratmeter stora lägenheten till salu i Brf Dalaviste. Föreningen ligger precis intill Skidtorget i början av Stötens pistsystem och är ekonomiskt stabil med bundna lån 3 respektive 5 år framåt

Nedre Nordklint 4C ligger på entréplan vilket gör det smidigare än någonsin att ta sig till och från backen. Både alpina pister, lift samt skoterled finns inom en radie av 50 meter och längdskidspår finns cirka 300 meter bort på Ranchentorget. Storstugan har öppen planlösning mellan kök & vardagsrum och de stora fönsterpartierna ger både gott om ljusinsläpp samt som du hela tiden har utsikt ut mot pisterna och Stötens topp. Från altandörren tar dig ut till uteplatsen i solläge och det enda som finns mellan dig och pisten är föreningens innergård som byggs färdigt under 2023/2024.

Husen inger ett lyxigt och magnifikt intryck och lägenheterna har påkostade materialval. Vattenburen golvvärme från bergvärme + FTX finns och huset har dessutom betongbjälklag i betong. Tack vare optimal fördelning av rum och utrymmen har man i Nedre Nordklint 4C fått in hela 3 sovrum som utan problem rymmer 6-8 bäddar beroende på möblering och både sovrummen samt hallen har garderober. 2 toaletter erbjuds varav ett komplett med tvättmaskin, dusch och bastu.

Säljes i nyskick omöblerad. Hjälp med möblering alt möbelpaket kan erbjudas om så önskas.
Tillhörande finns både skidförråd och parkeringsplats.
Möjlighet till omgående tillträde.
Utemiljön på området ska återställas och färdigställandet av detta samt infrastrukturen med parkering och vägar sker 2023/2024.

För mer information och bokad visning kontakta SkandiaMäklarna!

Rumsbeskrivning

Hall

Klinkers på golv, panel på väggar och i tak. Plats för kapp- & skohylla. Torkskåp och platsbyggda garderober. Spottar i tak.

Allrum

Storstuga med öppen planlösning mellan kök och allrumsdel. Parkett på golv, panel på väggar och i tak. Plats för matplats, soffdel, tv etc. Utgång till uteplats i söderläge.

Kök

Kök från Marbodal med grå spegelluckor och kakel ovan bänk. Kyl/frys, spis, induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin och mikrovågsugn. Rostfria samt svarta vitvaror. Parkett på golv, panel på väggar och i tak. Spottar. Plats för matplats.

Sovrum 1

Parkettgolv, träpanel på vägg och i tak. Spottar. Plats för 2-4 bäddar

Sovrum 2

Parkettgolv, träpanel på vägg och i tak. Spottar. Plats för 1-2 bäddar. Garderob.

Sovrum 3

Parkettgolv, träpanel på vägg och i tak. Spottar. Plats för dubbelsäng. Garderober.

Dokument (pdf)

Planlösningar Ekonomisk Plan Brf Dalaviste Reg. 230110 Stadgar Brf Dalaviste Pistkarta 2022-2023 Stöten Bofaktablad med placering 4C

Länkar

Videovisning 4C

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Pris)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

59 kvm

Boareabeskrivning

*3 RoK enligt BRF då inte alla tre sovrum överstiger 7kvm.

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Nedre Nordklint 4C

Ort

Sälen

Kommun

Malung-Sälen

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Skidförråd tillhörande lägenheten precis utanför entrén. Eget uteplats i söderläge med utgång från storstugan.

Lägenhetsnummer BRF

4C Dala

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Utgång till uteplats i söderläge från köket. Sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Utsikt mot Stötens pistsystem där populära pister som World Cup-backen och Älvan mfl slingrar sig ner från toppen av fjället.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dalaviste

Organisationsnummer

769639-6477

Allmän information

Nybyggd bostadsrättsförening färdigställd mars 2023 belägen precis intill pister och liftsystem på Skidtorget, Nedre Nordklint!
36 bostadsrätter. 7 500kr/kvm belåning i föreningen.

Äkta ski-in/ski-out läge

BRF:en har låsta lån på 3 respektive 5 år där räntan är lägre än i den ekonomiska planen. Inget beslut om ytterligare höjning har gjorts.

Brf bildades

2022

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber finns.

Uppvärmning och ventilation

Vattenburen golvvärme från bergvärme samt FTX-ventilation

Byggnadskommentar

Fyra huskroppar/flerbostadshus med 9 lägenheter i varje utgör totalt 36 lägenheter fördelade på 59 respektive 68 kvm.

3-våningshus med betongbjälklag, platta på mark, sedumtak och träfasad.

Skidförråd finns tillhörande varje lägenhet i föreningen.

Övriga utrymmen i föreningen

Skidförråd.

Antal lägenheter

36

Total årsavgift i BRF

1 472 400

Lån i BRF per kvm

7 500

Byggnader

Byggår

2022/2023

Ekonomi

Månadsavgift

3 243 SEK/månad. I avgiften ingår VA, sophantering, yttre underhåll, snöröjning, samfällighetsavgifter, ränta, amortering, ekonomisk förvaltning och försäkring för föreningen.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes till 3 243kr/månaden i början av 2023 efter omräkning av föreningens kostnader och ränta.

BRF:en har låsta lån på 3 respektive 5 år där räntan är lägre än i den ekonomiska planen. Inget beslut om ytterligare höjning har gjorts.

Andelstal

2,643

Kommentar

Föreningen debiterar kostnad för värme 443kr/månad till lägenheter 59kvm och 510kr/månad till lägenheter 68kvm.
Det debiterade beloppet för värme är ett schablonbelopp, den faktiska kostnaden regleras enligt samma viktning mellan lägenheterna vid avstämning som sker efter varje årsskifte.

Bostadsrättsinnehavare tecknar eget abonnemang för hushållsel, uppskattad kostnad är 2 950kr per år.

Då lägenheten inte varit i bruk kan inte exakta driftkostnader uppvisas men liknande lägenheter förbrukar cirka 2 000 kWh/år.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Uppvärmning

445 SEK/månad

Årlig elförbrukning

2 000 kWh/år

Hushållsel

245 SEK/månad

Försäkringskostnad

50 SEK/månad

Summa driftkostnad

740 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering på området intill lägenheten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Nedre Nordklint ligger i början av Stötens pistsystem och Brf Dalaviste är placerad precis intill Skidtorget som är ett av 3 torg i Stöten. Härifrån tar du dig sedan till hela Stötens stora utbud av pister.

Just för Skidtorget finns det stora utvecklingsplaner och i området planeras det bland annat för en sittlift kommande och utökning av antalet belysta pister. Vid Skidtorget slutar två av Stötens mer avancerade pister ? Näcken och Stötens stolthet Älvan, som två år i rad har utsetts till Sveriges Bästa Pist. För dig som föredrar mindre avancerade nedfarter så slutar även en riktigt bra barnbacke här!

Älvans Restaurang & Café ligger precis vid Skidtorget och precis intill föreningen finns mysiga slogbodar med grillplats. Härifrån går det också att promenera till och från restaurangerna vid Stötentorget, det tar ungefär 5-15 minuter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl