Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 11:00 - 11:30
Varmt välkommen! Boka gärna plats via fastighetsmäklarens hemsida.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Uppfartsvägen 7, Vån 4, Råsunda, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
38 kvm
Avgift
2 135 SEK / mån
Rum
1 rum

Välplanerad 1:a i en solid förening med låg avgift. Högt upp i huset med balkong i bästa solläge!

Varmt välkomna upp till denna perfekta bostad med låg avgift högt upp i huset. Här erbjuds ett boende med fönster och balkong i högt västläge där solen skiner från sen lunch till sen kväll. Bostaden disponeras över en välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter. Härifrån nås köket som är försett med ny maskinell utrustning i form av spis med ugn, fläkt, kyl & frys samt diskmaskin. Här finns gott om förvaring i flera över- och underskåp och dessutom bra med arbetsyta för den som gillar att baka eller laga mat. I köket finns plats för ett matbord och fint ljusinsläpp från det stora fönstret med balkongdörr. Balkongen ligger i högt läge och här lyser som sagt solen under stora delar av dagen och kvällen efter lunch! Dessutom har föreningen en stor takterrass i samma läge, några våningar upp. Vardagsrummet skänks också det ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare tre fönster och originalgolvet är bevarat. Här ryms utan problem såväl stor soffa med TV som säng. I dagsläget står här en loftsäng som även möjliggör för kontorsplats under som kan medfölja vid köp. Under denna loftsäng finns en praktisk klädkammare som förser dig med förvaring från golv till tak. Det stambytta badrummet är fräscht och är försett med WC, handduksvärmare, handfat med ovanhängande spegel samt badkar. Tvättmaskin kan installeras om så önskas och byta ut badkar till dusch men utöver en tvättstuga har föreningen även en s.k. "akut-tvättmaskin" eller "ej bokningsbar tvättstuga" som får nyttjas så länge den står ledig. Bostaden har potential och möjlighet att ändras om till 2rok. Kontakta mäklaren för mer information om detta.

BRF Tallen 90 är en äkta och ekonomisk stabil förening som äger marken och består av 49 lägenheter och två butikslokaler. Medlemmar i föreningen får nyttja cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga med tre tvättmaskiner, två stora torkskåp, torktumlare och mangel samt en takterrass med sol under eftermiddag och kväll. Föreningen bildades redan 1986 och ekonomin är fantastiskt med en mycket låg belåningsgrad!

På Uppfartsvägen erbjuds ett boende mitt bland charmiga promenadstråk runt byggnader från förra sekelskiftet och mysiga caféer, butiker och restauranger samtidigt som flertalet kommunikationer. Buss 515 med kort restid till Odenplan går just utanför porten och tunnelbana nås närmast från Näckrosens nedgång endast ett fåtal minuter bort. Solna Centrum har, förutom över 120 butiker, tunnelbana, tvärbana och bussar samt pendeltåg nås från Solna Station, också det bara en promenad bort. För mer shopping och upplevelser finns såväl Westfield Mall of Scandinavia och natursköna områden som Råstasjön, Lötsjön och Hagaparken i närheten.

Allmän information

Pris

2 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

38 kvm

Areauppgift enligt

Ek. Förvaltaren

Gatuadress

Uppfartsvägen 7, Vån 4

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer BRF

0020

Våningsplan

4 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Tallen 90

Organisationsnummer

716411-7058

Allmän information

Föreningen bildades år 1989 och är en äkta förening. Föreningen består av 49 lägenheter och 2 butikslokaler.

Brf bildades

1986

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fastigheten är ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor, med digitalt kanalpaket med inspelningsbar HD box ingår i avgiften.
Bredband (100/100Mbit) via Ownit med wifi router, ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Byggnadskommentar

2-glas fönster med ljudisolerad ytterruta

Utförda renoveringar

2019 Målning av entréer samt renovering av tvättstuga
2016 Renovering av fasad
2011: Renovering av takterrassen. Nytt torkskåp i tvättstugan
2009-10: Renovering av fönstren
2007:Renovering av hissar och en maskin i tvättstugan byttes ut
2006: Byte av horisontella stammar
2005: renovering av trapphusen
2004: Byte av panna/uppvärmningssystem
1997: Stambyte kök och badrum/wc
1993: Renovering av tvättstugan (inköp av nya maskiner görs vid behov)
1990: Byte av el-stigare och elcentral
1998: Balkonger
1982: Renovering av tak och fasad

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större renoveringar planerade i dagsläget (2023-01-03).

Övriga utrymmen i föreningen

Cykelförråd, källarförråd, barnvagnsförråd och tvättstuga med 3 st tvättmaskiner ifrån 2008, 2 st stora torkskåp, torktumlare och kallmangel. Det finns även en tvättmaskin för spontan tidsbokning.
Takterrass mellan Uppfartsvägen 7 och 9 med sol under eftermiddag och kväll.

Antal lägenheter

49

Byggnader

Byggår

1944

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 135 SEK/månad. I avgiften ingår VA, värme, kabel-TV (Basutbud) och bredband.

Avgiftsförändringar

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar enl kontakt med föreningen 2023-01-03.

Andelstal

1,41543 %

Andelstal insats

1,41422 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningar har 11 stycken parkeringsplatser och ca 20st i kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

148 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

111 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Isak Franzén

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl