Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Råcksta Gårdsväg 21, Vån 11, Vällingby Parkstad / Råcksta, Vällingby
Typ
Bostadsrätt
KVM
42 kvm
Avgift
2 955 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

En minutiöst välplanerad bostad med fantastiskt ljusinsläpp & häpnadsväckande utsikt över Stockholm!

Nu saluförs äntligen denna tvåa alldeles i sitt eget slag med stor inglasad balkong på 11:e våningen! Med ett oslagbart läge näst högst upp i huset finns nu tillfälle att förvärva denna spektakulära och nyproducerade (2012) tvåa som mäter upp till 42 kvm. En minutiöst välplanerad bostad med fantastiskt ljusinsläpp genom sina stora fönster där blickarna dras mot den häpnadsväckande utsikten över Stockholm. Genomgående stilsäkra materialval med både funktion och finess som mittpunkt samt ljusa och härliga sociala ytor. Stora fönsterpartier som bidrar till att ljusinsläppet blir fantastiskt och känslan av att ha himlen som närmsta granne är påtaglig. Det här är ett hem att drömma om - Välkommen hem!

En varm och välkomnande känsla välkomnar oss i entréhallen som erbjuder plats för avhängning av kläder och skor samt hallmöbel. Här finns också förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Intill entréhallen når vi det moderna badrummet med påtaglig hotellkänsla. Här är smakfullt inrett med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Wc, tvättställ med kommod, spegel med inbyggd belysning, duschhörna med duschväggar i klarglas samt bekvämligheter som kombinerad tvättmaskin/torktumlare med vägghängt skåp ovan.

Vardagsrummet som är i delvis öppen planlösning mot köket erbjuder gott om plats till umgänge med familj och vänner. Härifrån, genom bara ett litet kliv ut genom dörren når man också den stora inglasade balkongen där utsikten är magisk och insynen obefintlig. Balkongen erbjuder gott om plats för både lounge-grupp och växter. Här är möjligheterna många, här går det att skapa er alldeles egna café-känsla. Slå er ner och njut av den hänförande utsikten.

Stilsäkert och väl tilltaget u-format kök med vita släta skåpluckor och lådfronter. Den maskinella utrustningen består av häll, ugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Till sist har vi bostadens väl tilltagna sovrum som är helt utan insyn och har en härlig harmonisk känsla och stort ljusinflöde från fönsterpartiet. Bädda upp dubbelsängen med era favoritlakan och börja dagen och morgonen här med första koppen kaffe.

BRF Harsprånget har god ekonomi och en välskött fastighet. Föreningen har parkeringsplatser/garageplatser på och under ett parkeringsdäck samt utanför porten som kan hyras för 500 kr/mån respektive 650 kr/mån. Samtidigt som lugnet råder i det underbara området Vällingby Parkstad så finns staden puls alldeles i närheten, med ca 4 min promenad till tunnelbanan tar ni er till Stockholm Central på endast 24 minuter. En stor nyöppnad Hemköp finns i grannfastigheten. Vällingby Parkstad är ett attraktivt område med närhet till Vällingby centrum med sitt generösa utbud av butiker och restauranger samt biograf. För den aktive finns närhet till motionsslingor, gym och bad. En kort bit bort finner man Grimsta Naturreservat med sin vackra skog och natur.

För frågor om bostaden, föreningen och området kontakta ansvarig fastighetsmäklare Micaela Rebel!

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

42 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Råcksta Gårdsväg 21, Vån 11

Ort

Vällingby

Kommun

Stockholm

Våningsplan

11 av 13

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Harsprånget

Organisationsnummer

769623-1773

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen har 77 lägenheter, från tvåor om 42 kvm till femmor om 100 kvm. Huset är byggt i 12 våningar med sex lägenheter på varje, samt vind och källare. Till varje lägenhet hör ett förråd på vind eller i källare. I källaren finns även cykel- och barnvagnsförråd. Förrådsvåningarna (-1 och 13) är låsta och nås endast med speciell nyckel.

I varje lägenhet finns tvättmaskin och torktumlare, det finns därför ingen gemensam tvättstuga.

Föreningens gemensamma utrymmen omfattar cykelrum, barnvagnsförråd, styrelserum som går att hyra visa tidsintervaller 250 kr/3 timmar och en gästlägenhet med sängar, badrum och kök som kan hyras för 200 kr/natt. Föreningen planerar att bygga solceller på taket.

PARKERING
Totalt har Brf Harsprånget 52 parkeringsplatser varav 3 av parkeringsplatserna är handikapplatser. P-platser går att hyra till en månadshyra av 500 kronor på övre däcket (olåst utomhus) och för 650 kronor i garaget (låst inomhus). För elplats tillkommer 150kr vid användning. Betalnings-avi för parkeringsplats avgiften skickas ut av SBC.

Parkeringsansvarig för Brf Harsprångets parkeringsplatser är Daniela Andersson.

För att sätta upp sig på kölistan kontakta Daniela via epost till parkering@brfharspranget.se eller skriv ett meddelande i formuläret längst ner på sidan.

Kötiden är varierande beroende på hur många som flyttar i föreningen. Just nu finns tillgängliga uteplatser men de kan komma att ändras (2022-09-19).

TV OCH BREDBAND
Föreningen har även ett gruppavtal med Telia om Telia TriplePlay, som redovisas separat på avin för månadsavgiften. Även om medlem väljer annan leverantör betalar hen för TriplePlay under avtalstiden. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån.

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa.

BYGGNADSÅR
2012

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Kommande renoveringar

Inga planerade renoveringar är planerade, mailkonversation med styrelsen 2022-12-06.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 77

Antal lägenheter

77

Byggnader

Byggår

2012

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 955 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten

Kommentar

Driftkostnaderna är schablonberäknade.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

125 SEK/månad

Summa driftkostnad

325 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen har vi 50 parkeringsplatser. Sex av dessa platser finns utanför porten och är främst till för medlemmar med handikappstillstånd eller annat stort behov av att ha nära till bilen. Tre av dessa platser har motorvärmare.

Av de 50 st parkeringsplatserna har vi 18 platser under tak och 32 platser ute.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

C

Beskrivning

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 2 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl