Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 400 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Turbinvägen 21, Järla Sjö, Nacka, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
61 kvm
Avgift
3 634 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Egen ingång och uteplats på lugn återvändsgränd

Accepterat pris! För att gå på visning krävs en bokning.

Välkommen hem till denna unika bostad belägen i hjärtat av Järla Sjö med närhet till både badbryggor och kommunikationer. På de lugna gågatorna intill herrgårdsparken hittar ni denna minst sagt charmiga bostad. Du välkomnas hem av en stor uteplats med söderläge omgärdad av rabatter och rosbuskar. Här finns plats för loungedel där man gärna hänger sommartid. Vidare in i lägenheten stiger du in i ett stort inbjudande vardagsrum med plats för både stor soffa och matsalsmöbel.

Bostaden är enligt föreningen en 1:a men nyttjas som en "mini-2:a" där sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng men inte har något eget fönster. Intill sovrummet har man ingång till den stora walk-in-closet som tack vare sin inredning ger en magisk hotellkänsla. Arbetsköket är välplanerat. Här finns gott om förvaring och arbetsyta. Det är förberett för diskmaskin i köket.

Badrummet är också det rymligt. Smakfullt helkaklat med badkar och kombinerad tvätt- och torktumlare.

En genomgående mycket hemtrevlig bostad med stora möjligheter och potential som tillhör välskötta föreningen Brf Lillängsbacken i Nacka.

Området andas vattenkontakt och de närliggande bryggorna nyttjas flitigt och här kan du äta både frukost och middag eller varför inte ta ett dopp efter jobbet. Kommunikationerna i området är toppen, Slussen ligger endast 10 minuter bort med Saltsjöbanan och bussar trafikerar området dygnet runt. I framtiden kommer även tunnelbanan trafikera området. Underbara Järla Sjö erbjuder badplatser, härliga promenadstråk och skridskoåkning under vintertid. Området ligger beläget mellan köpcentren Nacka Forum och Sickla Köpkvarter som tillsammans ger ett shopping- och restaurangutbud utöver det vanliga.

Rumsbeskrivning

Hall: Från den egna ingången kommer man in i hallen. En generös hall med bra förvaring via det smakfulla ELFA-systemet. Här finns det gott om palts för jackor, och skor.

Vardagsrum: Stort rum med parkettgolv ek. Det ljusa rummet erbjuder plats för soffa, matbord för 8-10 personer och och härifrån når man uteplatsen.

Uteplats: Bostaden har en mysig stenlagd uteplats med plats för utemöbler, växter och grill. För den odlingsintresserade finns det flera rabatter att plantera i. En härlig plats att samla dina vänner under sommartid.

Kök: Praktiskt arbetskök med ljusblåa köksskåp med beslag i rostfritt och vitt kakel ovan arbetsbänk. Den maskinella
utrustningen består av ugn med spishäll, fläkt samt kombinerad kyl/frys från SMEG (2018). Det är förberett för diskmaskin för den som önskar. Bra förvaring och arbetsyta.

Sovalkov: Lägenheten har delats av med en vägg för att skapa en rymlig sovalkov. Sober färgsättning och parkettgolv i ek. Här finns det plats för dubbelsäng och förvaring. Från sovalkoven når man klädkammaren.

Klädkammare: Lyxig klädkammare som med den smakfulla inredningen ger en härlig hotellkänsla. Här finns flera garderober, plats för sminkbord eller arbetshörna för den som önskar. Parkettgolv i ek och härlig belysning.

Badrum: Bostaden har även ett stort badrum med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustningen består av badkar, handdukstork, kombinerad tvätt- och torktumlare, toalett, handfat och förvaringsskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Energideklaration Turbinvägen Stadgar

Länkar

Film Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

3 400 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

1.5 varav 1 Sovrum

Boarea

61 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Turbinvägen 21

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

58

Våningsplan

0 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSBs BRF Lillängsbacken i Nacka

Organisationsnummer

769605-5891

Allmän information

Föreningen äger och förvaltar egen mark och byggnader på fastigheten Sicklaön 145:4 i Nacka kommun. Föreningen består av 60 bostadsrätter som fördelas över två gårdar med en blandning av radhus med egen entré och lägenhetsportar med gemensam entré.

Föreningen är medlem i Järla Sjö samfällighetsförening som har i uppgift att förvalta området Järla Sjö.

Brf bildades

2000

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV- grundutbud via Tele2/ Bredband via Ownit ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Markvärmepump och fjärrvärme/ Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2014 Installation bergvärme
2021 Stadgeenlig fastighetsbesiktning
2021 tvätt av tak
2021 underhåll soprum
2022 underhåll cykelrum

Kommande renoveringar

Inga beslut om större kommande renoveringar utöver löpande underhåll (Styrelsen, 2023-03-14) Föreningen kommer under året 2023 att åtgärda fasad då mindre sprickor uppstått.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har eget soprum, cykelrum och en fin, grönskande innergård.

Antal lägenheter

60

Lån i BRF per kvm

6 299

Byggnader

Byggår

2001

Ekonomi

Månadsavgift

3 634 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, TV-grundutbud och bredband.

Avgiftsförändringar

Inga beslut om avgiftsförändringar (Styrelsen, 2023-03-14) Styrelsen kommer se över avgifterna inför årsskiftet 23/24.

Andelstal

0,32601

Andel av månadsavgift

0,96095

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

297 312 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Sju av föreningens bostadsrättshavare har tillhörande parkeringsplatser. Garageplats går att hyra genom Järla Sjös samfällighet eller Brf Turbinhallen. Till garagen är det separat kö. Boendeparkering finns för 500 kr/mån. Alla bestämmelser gällande parkering i Järla Sjö kan du läsa om på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

85 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

82 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Jan Tägt,

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Järla sjö är ett relativt nybyggt och prisbelönt område som gjort sig känt som en idyllisk småstad vid vattnet med lugna gator och gränder. Det som kännetecknar Järla sjö är den charmiga bebyggelsen, där gamla industrier möter nybyggnationer i en fin harmoni. Här bor man med direkt närhet till vattnet med båtbryggor (möjlighet till båtplats finns), flertalet badbryggor, lummiga promenadstråk längs med vattnet och mysiga platser att bara slå sig ner vid och njuta av sin omgivning. Här är det en vanlig syn att se sina grannar i morgonrock på väg ner till vattnet för ett dopp. I området finns bl.a. Stalands, en närlivs, pizzeria och nyöppnade Pumphuset som erbjuder café och öppna kontorsplatser samt mysiga mötesrum.

Järlasjön är en livfull sjö som erbjuder på såväl bad, båtliv och kräftfiske sommartid som skridskoåkning och längdskidor vintertid. I Järla sjö finns också en kanotklubb där möjlighet att hyra kanot finns. Runtomkring i området finns det lummiga parker för avslappning och ett flertal lekplatser finns för barnen bland annat nybyggda Dalénparken på Järla Gårdsväg. På andra sidan sjön ligger Nackareservatet och friluftsanläggningen Hellasgården och för slalomåkaren är det inte långt till Hammarbybackens liftar. Nyckelvikens naturreservat och 4H gård ligger också i närheten för den natur- och djurintresserade.

Järla sjö ligger mitt emellan två trevliga shoppingcentrum, Sickla Köpkvarter och Nacka Forum och tillsammans bjuder de på ett ett shopping- och restaurangutbud i världsklass.

Kommunikationerna i området är mycket goda och bara en kort promenad bort ligger Saltsjöbanan som tar dig in mot Slussen . Flertalet busslinjer och även nattbussar trafikerar området dygnet runt som går direkt in till Slussen och city. I Sickla finns anslutning till tvärbanan.

Tunnelbanans blåa linje kommer att byggas ut till Nacka med en station i Järla sjö. Tunnelbanan planeras att vara klar 2030.

Flera populära skolor och förskolor finns i närheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl