Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Dagvattengatan 8C, Hyllie, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
34 kvm
Avgift
3 132 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad etta en stor balkong och Hyllies bästa utsikt!

Välkommen till nybildade Brf Soluret vars Svanenmärkta hus är utformade efter solens rörelser för att ge bostäderna och de fina gemensamma utrymmena maximala ljusförhållanden. Den grönskande och luftiga innergården överblickas från loftgången som leder upp till bostaden. Högt upp över omgivningarna, på femte våningen, erbjuds nu denna optimalt planerade etta med en separat sovalkov, kök och vardagsrum i en öppen planlösning med fönster från golv till tak samt en 7.5 m² stor balkong i nordvästläge. Från den njutbara balkongen ges kvällssol och en magisk vy över Hyllie vattentorn, Malmö Arena samt Öresundsspåren som tar en vidare till Köpenhamn på tjugo minuter.

Interiört ges en tidlös och komfortabel hemmiljö med ekparkett och vattenburen golvvärme, släta vitmålade väggar och tak, ett stilrent kök i ljusgrått samt vitt kakel och grått klinker i det fina badrummet som dessutom har tvättmöjligheter.

Här välkomnas du hem till ett stilfullt hus där den gedigna fasadbetongen möter naturliga träinslag. Energieffektivt hus med fjärrvärme, ventilation med värmeåtervinning samt solceller på taket som ska trygga föreningens energibehov. I omgivningen finns vattenparken och på fastigheten planeras odlingslotter och växthus för att främja närodling. I föreningens finns bilpool och gemensam lådcykel. Det finns dessutom möjlighet att hyra parkeringsplats i intilliggande parkeringshus.

Allt är nära i Hyllie såsom Hyllie station 3 min, Emporia 4 min, Malmö Centralstation 5 min via Citytunneln, Kastrup 15 min samt Köpenhamn 20 min.

Välkommen att lämna din intresseanmälan!

Rumsbeskrivning

En entrébalkong leder upp till lägenhetens entré.

HALL
Via en robust ytterdörr i grå kulör med ett sidofönster kliver vi in i en bred och ljus hall med garderobsförvaring från Vedum. Inredningen i hallen fortsätter in i planlösningen och består av ljus ekparkett från Kährs, vitmålade golvsocklar, släta vita väggar och vitmålade tak och slät innerdörr från Swedoor med raka handtag i borstad stål.

BADRUM (4,5 m²)
Intill entrén finns en helkaklad badrumsmiljö där inredningen består av ljusgrått klinker golvvärme, mattvit kakel på väggarna samt spotlights i taket. I badrummet finns duschhörna med vikbara glasväggar i klarglas (Arredo), tvättställ med underskåp (Vedum) med en kromad blandare från Gustavsberg, spegelskåp med integrerad belysning (Vedum), toalett i vit porslin (Ifö), tvättmaskin med kombifunktion samt vägghängt förvaringsskåp.

I tillägg finns en grå bänkskiva från Vedum ovan kombimaskin från Cylinda, väggskåp från Vedum, handdukstork och toalettpappershållare (Smedbo).

SEPARAT SOVALKOV (4,5 m²)
Vidare in i hallen och vi är i den mysiga sovavdelningen som är smart avskild från sällskapsytorna via en skärmvägg och rymmer en 160 säng. Sovalkoven är utrustad med dubbla vägguttag, egen strömbrytare och lampsockel - såsom ett sovrum!

VARDAGSRUM & KÖK (16,5 m²)
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett öppet och ljust rum med ekparkett och vitmålade väggar. Här erbjuds mycket dagsljus och gott om plats för soffa, soffbord och ett mindre matbord. Stora fönsterpartier ger vackra utsikter över omgivningarna och en fönsterdörr lockar en ut till den härliga balkongen!

Vardagsrummet och köket samspelar i en öppen planlösning . Inredningen är från Vedum ur deras Maja serie och består av släta betongråa skåpluckor och lådfronter med svarta knoppar, grå laminerad bänkskiva med rak kant, infälld diskho, kromad vattenblandare samt ljusgrå laminerad stänkskydd ovan arbetsytorna. Eluttag och ledbelysning finns ovan arbetsbänken.

Maskinerna i köket är från Cylinda och består av induktionshäll, varmluftsugn under häll, rostfri kyl/frys samt integrerad diskmaskin och infälld mikrovågsugn i ovanskåp. Spiskåpa med ventilationsutsug.

BALKONG (7,5 m²)
Den härliga balkongen hänger högt upp på våning 5 där fria utsikter skapar en drömlik scen som utgörs av grönområden, Malmö Arena, Hyllie vattentorn och vid tillfällen passerande Öresundståg. Urbana, moderna och öppna omgivningar som utgör Hyllie!

BRF SOLURET

Bilpool
Till varje bostadsrätt ingår ett medlemsskap i bilpoolen i 10 år. Smidigt och enkelt kan du hyra bil när det passar dig (mer info på sunfleet.se).

Förråd
Till varje lägenhet hör ett förråd. Cykeln går att ställa i cykelställ på gården och i källaren.

Sophantering
Det finns ett gemensamt miljörum.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Soluret i Malmö ekonomisk plan

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea

34 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Dagvattengatan 8C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

1402

Våningsplan

5 av 8

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Soluret i Malmö

Organisationsnummer

769638-9308

Allmän information

Brf Soluret i Malmö är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Malmö Dagvattnet 1. Föreningen registrerades 2020 med inflyttning 2023. Föreningen upplåter 45 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Huset är miljömärkt med Svanen och på taket finns solceller som hjälper bostadsrättsföreningen med en del av elbehovet.

EKONOMI
Simpleko förvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Föreningen tillämpar IMD av el och varmvatten.
Föreningen planerar en avgiftsökning om 23,1%. (kontrollerat 2023-03-27)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelställ finns på innergården.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal med Tele 2 för digital- TV basutbud och bredband hastighet 100 Mbit/s. Detta kostar 165kr/mån och läggs som ett obligatoriskt tillägg på avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Brf Soluret har tecknat ett avtal för samutnyttjande av ett antal p-platser i närliggande p-garage i Citygross fastighet med Hubb Park. Kostnad för en rörlig garageplats är 1080 kr/mån. reserverad plats 1500 kr/mån och MC-plats 550 kr/mån. För laddning tillkommer priset för el.
För övrigt gäller boendeparkering i området, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

2023

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 132 SEK/månad. I avgiften ingår Kallvatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån avseende kabel-tv/bredband tillkommer.
Debitering av faktisk el och varmvatten förbrukning tillkommer.

Andelstal

1,27078%

Andelstal kommentar

Bostadsrättens andel av bostadsrättsföreningens nettoskuldsättning är baserad på föreningens ekonomiska plan (2023) där den aktuella bostadsrättens andelstal för årsavgiften av föreningens totala nettoskuld har beräknats (räntebärande tillgångar minus föreningens räntebärande skulder). För mer information kontakta ansvarig mäklare.

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

752 022 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl