Länk kopierad!

Visningar

sön 4 jun 15:00 - 15:30

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 650 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sidensvansvägen 34, Sjöberg, Sollentuna
Typ
Bostadsrätt
KVM
28 kvm
Avgift
1 784 SEK / mån
Rum
1 rum

Totalrenoverad 1:a med en magisk terrass!

Varmt välkomna till denna välplanerade och moderna lägenhet med en stor samt solig terrass på ca 16 kvm. Lägenheten som totalrenoverades 2020 har en genomgående modern och genomtänkt inredning av hög kvalitet. Bostaden bjuder på en öppen, social samt yteffektiv planlösning. Genomgående i lägenheten är det smakfulla golvet i ekparkett, de vitmålade väggarna samt de stora fönsterpartierna som släpper in rikligt med ljusinsläpp.

Väl inne i lägenheten välkomnas du av en hemtrevlig hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor direkt till vänster samt två stilfulla, inbyggda garderober. På din höger sida när du kommer in i lägenheten finner du det moderna badrummet med vita kakelplattor, marmorlikt klinkergolv med golvvärme och svarta detaljer. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning och duschhörna. Vidare möts du av det rymliga allrummet där solen strålar in tack vare de stora fönsterpartierna och utgången till den härliga terrassen. Här finner du den snygga köksdelen som är välgenomtänkt, modern och som erbjuder allt det du behöver. Köket är inrett med vita köksluckor, snyggt vitrinskåp, mörk bänkskiva och vitt kakel ovan bänkskivan. Utrustat med induktionshäll, kombinerad ugn/micro, integrerad kyl/frys samt diskho. I anslutning till köket finns plats för egen, mysig matsalsdel. Den andra delen av detta stora rum har du plats för en stor säng samt tillhörande möblemang. Från detta charmiga rum har du utgången till hjärtat av lägenheten, den fantastiska terrassen. En terrass utöver det vanliga där du har plats för både stort matbord samt loungemöbler. Ett soligt samt insynsskyddat läge som bara måste upplevas på plats.

Brf Snickarbacken är en välskött A-klassad, stabil och aktiv förening med god ekonomi. En härlig gemenskap med lekplats och en trevlig innergård. Därutöver finns bland annat flera gemensamma utrymmen, så som gemensamhetslokal, bastu, snickarbod, systuga, pingisbord, styrketräningslokal, cykel- samt barnvagnsförråd. Det finns även ett flertal gemensamma tvättstugor och en grovtvättstuga. Föreningen erbjuder gott om parkeringsplatser, kall och varm garage, Mc-platser och platser för att ladda elbilar.

Här bor du vid ett av Sjöbergs bästa lägen med Edsviken, badplats och trevliga promenadstråk som granne. Inom promenadavstånd ges goda busskommunikationer och med bil har du närhet till såväl E18 som E4/E20. Närmaste tunnelbanestation är Mörby Centrum och med buss tar det endast ca 10 minuter dit. Ca 15 minuters bilväg till Stockholms City och 20 minuter till Arlanda. Här finns allt och lite till för dig som vill bo med bekvämt avstånd till allt Sollentuna har att erbjuda.

Varmt välkomna till denna totalrenoverade samt hemtrevliga lägenhet i attraktiva Sjöberg!

Allmän information

Pris

1 650 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea

28 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sidensvansvägen 34

Ort

Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Lägenhetsnummer BRF

61-3049-1-190-1

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Terrass

En stor och trälagd terrass med plats för större möblemang där man kan njuta av vackra sommarkvällar. Här har du sol från förmiddag till sent på kvällen.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Snickarbacken

Organisationsnummer

714800-1196

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Snickarbacken finns i Sjöberg, Sollentuna. Här finns det 288 lägenheter med terrass, balkong eller uteplats. De flesta i lamellhus men det finns också ett punkthus.

Lägenheterna ligger vackert uppe på en höjd med utsikt över Edsviken. Mellan föreningen och vattnet ligger ett skogsområde där det går att motionera eller promenera med hunden. För sommarens bad ligger badstränder vid Edsviken och Rösjön nära.

I bostadsområdet finns en förskola och en kvartersgård som bland annat erbjuder möjligheter till styrketräning och bastu. Närmaste centrum med mataffär och skola är Sjöbergs centrum dit du går på dryga fem minuter. Därifrån går det också bussar mot Sollentuna, Kista, Mörby eller Täby. Med bil är det nära till både E4:an och E18.

Brf bildades

1965

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Tele2 är leverantör av TV på Snickarbacken, de har ett gruppavtal som gäller samtliga lägenheter. Det finns minst ett antennuttag med tv och radio i varje lägenhet. Avtalet gäller Tele2 basutbud och detta ingår i månadsavgiften som medlemmar betalar till föreningen. Den som vill kan själv beställa och betala för ett större kanalutbud genom att kontakta Tele2.

INTERNET: När det gäller bredband har föreningen ett gruppavtal med Bahnhof. Alla lägenheter har ett bredbandsuttag där bredband och bredbandstelefoni kan användas. Detta ingår i den månadsavgift som medlemmar betalar till föreningen. Uppkopplingen ger upp till 1 000 Mbit/sek till din dator/mobil och upp till 1 000 Mbit/sek från dator/mobil och ut på nätet. Det går också att beställa och använda tv via bredbandsuppkopplingen. Beställning sker via Bahnhof och den kostnaden står du för själv.

Uppvärmning och ventilation

Värmesystem: Fjärrvärme och värmepump- frånluft (el)
Ventilationssystem: Frånluftsventilation med återvinning

Utförda renoveringar

Gjorda renoveringar:
2019-2023 Fortsatt totalrenovering av tvättstugor inkl byte av utrustning
2020-2024 Slamsugning av dagvattenbrunnar
2020-2029 Hissar
2020-2021 Ventilation
2020-2022 Fasadåtgärder
2021-2022 Upprustning av lekutrustning, inkl byte av leksand
2021 Kantstensarbeten

Utfört underhåll 2021
Byte av hissar (Port 32,77,67,26)
Underhåll av hissar (Fortsätter under 2022)
Våtsopning alla garage vår+höst
OVK har fortsatt (Färdigställs 2022)
Omplantering, beskärning mm på gården (Fortsätter under 2022)
Droppslang m timer i den nya planteringen bakom A-huset
Avfallsstationer

Kommande renoveringar

Kommande renoveringar: 2023 Byte av samtliga termostatventiler
2019-2023 Fortsatt totalrenovering av tvättstugor inkl byte av utrustning
2020-2024 Slamsugning av dagvattenbrunnar
2020-2029 Hissar

Övriga utrymmen i föreningen

Cykelförråd, bastu, samlingslokal, gym, snickarbod och syrum. Tvättstugor och barnvagnsförråd. Det finns grovsoprum med sortering/återvinning. .
Extra förråd går att hyra.

Byggnader

Byggår

1988

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 784 SEK/månad. I avgiften ingår Följande ingår i avgiften: värme, vatten, bredband, telefoni och kabel-tv.

Andelstal

0,12014 %

Andel av månadsavgift

0,124 %

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 286 lägenheter. Totalt disponerar föreningens medlemmar 308 bilplatser dvs 1,07 plats per lägenhet. Följande platser finns:

53 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. 250 kr per månad
117 platser med motorvärmaruttag i kallgarage. 375 kr per månad
18 dubbelplatser (dvs 36 bilplatser) med motorvärmaruttag i kallgarage. 550 kr per månad
Kallgarageplats elbil. 575 kronor per månad + kostnad för elförbrukning.
Varmgarageplats elbil. 700 kronor per månad + kostnad för elförbrukning.
109 garageplatser i varmgarage. 500 kr per månad
För MC kan plats erbjudas i varmgaraget för 83?167 kronor per månad (kallgarage resp. varmgarage)
Dessutom finns 36 gästplatser varav en handikapp. Avgift 5 kr per timme, max 50 kr per dygn.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

80 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

88 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Peter Persson

Beskrivning

Övrigt

Sjöberg ligger inbäddat i underbara naturområden. Det är gångavstånd ner till Edsviken med fina promenadstråk och badmöjligheter. På vintern är det populärt med skridskoåkning. Cirka tio minuters promenad tar dig till motionsspåren i skogen kring Rösjön. Flera härliga stigar, ängar och strövstråk finns i området. Naturnära, lugnt och trivsamt.
Området är lummigt och barnvänligt. Nära Sjöbergs Centrum och populära skolor och daghem. Närmsta mataffär är Hemköp (öppet alla dagar till 21:00) i Sjöbergs Centrum.
Inom promenadavstånd ges goda busskommunikationer och med bil har du närhet till såväl E18 som E4/E20. Närmaste tunnelbanestation är Mörby Centrum och med buss tar det endast ca 10 minuter dit. Ca 15 minuters bilväg till Stockholms City och 20 minuter till Arlanda.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl