Länk kopierad!

Visningar

sön 28 maj 14:20 - 14:50
Öppen visning - välkommen!
tis 30 maj 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Utgångspris/Bud
Adress
Bokstigen 4, Åby, Västerhaninge
Typ
Bostadsrätt
KVM
76 kvm
Avgift
4 615 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fin trea i populär förening!

Trevlig trea med stor balkong, mot lugn gård, i bästa syd/sydvästläge. En liten och populär förening med stabil ekonomi och nära till allt! Egen parkeringsplats kan erbjudas omgående. Ca 5 min gångavstånd till Västerhaninge centrum med butiker och pendeltåg, bussar, förskolor, skolor och vacker natur! 3-4 min gångavtånd till buss. Nedanför balkongen finns gården med lekplats och privata odlingslådor för föreningens medlemmar. Lägenheten har två fina sovrum med varsin klädkammare, kaklat badrum och fräscht kök mot vardagsrum och balkongen. Utegym, friluftsliv och elljusspår om 6 km. Familjevänlig restaurang i huset gör det enkelt med mysiga middagar (stänger 22 och spelar ej hög musik!)

Rumsbeskrivning

Välkommen till Bokstigen 4!
En populär förening, i området bästa läge, där det sällan är till salu!

Stor och välkomnade hall med garderob, avhängningsplats, inbyggd garderob/linneskåp samt rum för enklare möblering. Klinker på golv och mönstrade tapeter. Vidare in ligger ett eklaminatgolv och väggarna är ljusa.

Vi tar en högersväng runt till höger och når köket som är ljust och fint med vita luckor och lådfronter och ljust kakel ovan den rostfria diskbänken.
Här finns kyl och frys i fullhöjd (fr 2019), diskmaskin (fr 2021) och spis (fr 2022). Här finns en matplats för 6 personer intill fönster mot innergården.
Mekanisk frånluftsventilation.

Vardagsrum och kök ligger anslutning till varandra med dörr från matplatsen ut till både balkongen och vardagsrum.
Vardagsrummet är inrett med ekparkettgolv och vita väggar. Stor balkong under tak mot innergården.

Sovrum 1 är fint med laminatgolv och vita väggar. Klädkammare och plats för enkel möblering.
Sovrum 2 är inrett med laminatgolv och har en egen klädkammare. Ljusa väggar.

Badrummet är stambytt och renoverat 2003. Inrett med gröna och vita toner på kakel och klinker. Här finns WC, badkar, spotlights, badrumsskåp med spegel.

Kort sagt en fin och välplanerad trea med stenkast till förskolor, skola, naturen och centrum med butiker, bussar och pendeltåg.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Bokst LugnaGården Stadgar Lugna Gården Årsredovisning

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Utgångspris/Bud)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

76 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Bokstigen 4

Ort

Västerhaninge

Kommun

Haninge

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Förråd + Matkällare

Lägenhetsnummer BRF

2153 10 2 302

Våningsplan

3 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Lugna Gården

Organisationsnummer

769615-6707

Allmän information

FÖRENINGSINFORMATION
- Föreningen registrerades 2007 och är ett privat bostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och är därmed en äktabostadsrättsförening.
- Föreningen består av 19 lägenheter, varav 18 med bostadsrätt och en med hyresrätt.
- 2 Hyreslokaler: Restaurang & Tandläkare (ger inkomst till BRF)
- Liten äkta BRF. Intresserad familj kan enkelt gå med i styrelsen och påverka verksamheten
- Lättillgängliga separata rum för cykel och barnvagn med ingång från gatan.
- Låga elkostnader där föreningen gemensamt har upphandlat elkontrakt. Elmätaren avläses individuellt per hushåll kvartalsvis och debiteras sedan på nästa avi, månadsvis.
- Källarförråd finns i samma byggnad samt extra matförråd. Gemensam tvättstuga finns i intilliggande hus (Bokstigen 6) och kan nås via källaren utan att behöva gå ut.
- 2003 stambyte

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV/INTERNET
Fiberanslutning från Open Infra. Du kan välja vilken internetleverantör du vill. Detaljer: https://openinfra.com/fiber/marknadsplats/
Basutbud på Kabel-TV via comhem ingår i avgiften. (ComHem)

Byggnader

Byggår

1966

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 615 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten
Gemensamt elavtal i föreningen. Varje lägenhet har en egen avläsare för elen och föreningen fakturerar varje hushåll efter hur mycket man förbrukar.

Avgiftsförändringar

Underhållsåtgärder de närmaste åren : ventilation, el och omläggning av asfalt.
Avgiften höjs 10% från 1/7-2023

Andelstal

5,0033

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

581 307 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Utomhusplats 125 kr / månad. Tillgänglig omgående vid behov!
Utomhusparkering med elstolpe 200 kr/mån (kö kan förekomma).

2 gratis gästparkering i 72 timmar.

Beskrivning

Övrigt

brf.lugnagarden@gmail.com

Områdesbeskrivning

Västerhaninge är ett snabbt växande naturskönt och urbant område som ingår i skärgårdskommunen Haninge med närhet till Muskö, Utö och Årsta Havsbad. Området ligger i södra delen av kommunen, 6 km från Haninge centrum och avståndet till Stockholms innerstad är ca 28 km.
Västerhaninge erbjuder ett stort utbud av tjänster med bra kommunikationer. Här finns flera butiker, skolor och flera förskolor. Nära till Haninge Centrum, Länna köpcentrum och Port 73 finns större livsmedelsbutiker som ICA MAXI, LIDL, Coop Forum, City Gross mm. Sjukhus och annan kommunal service finns också inom räckhåll.

Ytterligare 30 km söder om Västerhaninge ligger en liten vacker kuststaden Nynäshamn med fina vyer och tillgång till havet. Nynäshamn är känt för sina sommarstugor, badhotell, spa och seglingscenter. Det går regelbunden färjetrafik till Visby/Gotland och på sommaren till ön Gotska Sandön. Det finns också en hamn för mindre båtar till de populära öarna Nåttarö, Rånö och Ålö med rikt sommarliv!

- Montessoriförskolan Igelkotten, Åbyskolan F-6, mataffär (Din Mat) ligger inom 2-3 min gångavstånd. Populära Restaurang Västerhaninge Kök & bar ligger i samma byggnad med entré från gatusidan. Öppettider: Sö-To: 09:00 ? 22:00, Fr-Lö till 22:00

- Västerhaninge Centrum ligger nära pendeltågsstationen som ligger ca 5 minuters gångavstånd från lägenheten. Här finns två stora livsmedelsbutiker; Hemköp och Coop, pizzeria, korvgrill, två restauranger, godisbutik, pressbyrå, hemtextilbutik, kaffe & tebutik med presenter, bageri med konditori, florist, skomakare & kemtvätt, bankomat & en mäklare, guld och smycken butik, optiker, tatuerare , apotek, solarium & gym, djurklinik, bibliotek, systembolag och även en liten marknadsbutik - sommartid.

- 100 meter från lägenheten ligger Åbyparken som är utrustad med olika barnaktiviteter inklusive grillplatser och bänkar och bord. Här finns gungor, sandlåda, linbana, spinninglek och klätterlek med rutschkana för de allra minsta och upp till 12 år. Det finns en fin samling gjutna parkdjur, byggd 2018. En Hundrastgården och en ny boulebana finns i parkområdet.

- Den som älskar natur och friluftsliv så finns utegym och 6 km elljusspår i Hanveden som ligger ca 8 minuters gångavstånd från lägenheten! Leden (Sörmlandsleden) fortsätter till Paradisets Naturreservat.
Hanvedens idrottsplats med bollplaner, löparbana och ishall. I norr hittar vi Hanvedens skogsområde, perfekt för dig som uppskattar natur- och friluftsliv. Norr om idrottsplatsen ligger Nytorps ängar med bollplan. Blåkulla ridanläggning ligger öster om idrottsplatsen.


Kommunikationer
- Ca 5 minuters gångavstånd till pendeltågsstationen i Västerhaninge C. Det går fyra tåg (43, 42X) i timmen mot Bålsta/Kungsängen via Stockholm och till Nynäshamn. Ytterligare tåg (Linje 43X, snabbt tåg) går också i rusningstimmarna. Tåg 42X går till Märsta, vilket är ett bekvämt och ekonomiskt sätt att ta sig till Arlanda flygplats med kollektivtrafik.
Restiden med pendeltåget till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter. I anslutning till stationen finns en bussterminal med ett flertal busslinjer. Vid stationen finns en infartsparkering.

- Med bil tar du dig enkelt ut på motorväg Nynäsvägen 73 som tar dig till Stockholm City eller Nynäshamn i cirka 30 minuter.

- 3-4 min gångavstånd från lägenheten till Åbyplan eller Hanvedens busstation, Buss 835 tar dig till Haninge centrum, Närakut Handen, Port 73 och Länna Handelsplats.


DIVERSE
Enligt ett nyligen antaget utvecklingsprogram för Västerhaninge pågår ett arbete som ska möjliggöra nya bostäder med inslag av verksamheter. Den kommersiella verksamheten kommer också att utökas. Arbete pågår med att hitta en ny plats för simhallen i Västerhaninges centrala delar.
Detaljer:
https://www.haninge.se/bygga-trafik-och-miljo/stadsutveckling-planer-och-byggprojekt/detaljplaner/vasterhaninge-arsta-havsbad/vasterhaninge-centrum/

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl