Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Grönvägen 3A, Arlöv
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
2 747 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Modern tvårummare på populära Grönvägen

På ypperligt läge i Arlöv ges snart tillfälle att flytta in i denna moderna bostad med väldisponerade ytor! Här erbjuds smakfulla materialval, mysig inglasad balkong och generöst ljusinsläpp.

Stilren interiör med genomgående laminatgolv, modernt kök i sobra färgval samt ett fräscht helkaklat badrum. Lägg därtill den ombonade balkongen i härligt sydvästläge som gör det till en idealisk plats att börja och avsluta dagen på och ger bostaden en extra social yta. Platsbyggda och rymliga garderober i sovrummet ger ytterligare mervärde. Bostaden erbjuder öppen planlösning vilket skapar en rymlig och social atmosfär där man enkelt kan sätta sig egen prägel.

Detta är en REDO-bostad, anmäl ditt intresse för information när bostaden kommer ut till försäljning.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2

Boarea (BOA)

60 kvm

Gatuadress

Grönvägen 3A

Ort

Arlöv

Kommun

Burlöv

Lägenhetsnummer BRF

Riksbyggen BRF Burlövshus nr 1

Våningsplan

3 av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen BRF Burlövshus nr 1

Organisationsnummer

746000-8100

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggen Brf Burlövshus nr 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1965 i samband med byggnationen. Föreningen äger fastigheterna Arlöv 6:8, 6:21, 6:24, 6:25 och 6:26 med adresser på Grönvägen 1-5. Föreningen består av 468 lägenheter, samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns även fyra lokaler i föreningen som upplåts med hyresrätt.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208kr år 2022)
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (483 kr år 2022)
Föreningen försöker höja ca 1-2 % varje år för att undvika eventuella större höjningar i samband med renoveringar.
Föreningen har en god ekonomi och de kommande renoveringarna är sedan tidigare inräknade i föreningens budget

-Senaste avgiftshöjningen: Det skedde en avgiftshöjning på 1,5% 2021-01-01.
Föreningen försöker höja ca 1-2 % varje år för att undvika eventuella större höjningar i samband med renoveringar.

Föreningen har infört individuell mätning av varmvatten, kallvatten och el. Detta innebär att lägenhetsinnehavaren endast betalar för sin egen förbrukning. Detta debiteras tillsammans med månadsavgiften i efterhand (3 månader) och varierar beroende på förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
2010, Takrenovering.
2011, Värme injustering av värmesystem (EB-metoden)
2012, Renovering av källare och källargolv.
2013, Brandväggar (förbättring och nya).
2014, Avloppsstammar och Relining.
2015, Värme och ny undercentral.
2016-2018, Stambyte och tappvatten.
2018, Renovering av expeditionen.
2019-2020, Hissar.
2019-2021, El-stammar.
2020-2021, Fönsterbyte.

Kommande/Pågående renoveringar:
I dagsläget är inga större renoveringar inplanerade.

TV OCH BREDBAND
Brf Burlövshus nr 1 har ett avtal med ComHem gällande kabel-tv och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 39 kr/mån.
Internet levereras via NetatOnce, 1000 mbit/s. och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 139 kr/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en liten fritidslokal som går att nyttja för mindre sällskap - hyra ca 250 kr. Två tvättstugor finns i markplan. De är utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum och mangel. Miljöhus för sopsortering finns på gården. Grönskande innergård med flera lekplatser mellan husen.

GARAGE OCH PARKERING
Det finns tillgång till 115 garageplatser som kostar 300kr/mån. Föreningen innehar även 361 p-platser vilka kostar 130kr/mån. Till båda dessa parkeringsmöjligheter är det ett separat kösystem som tillämpas. I övrigt råder gratisparkering i villakvarteren samt med p-skiva utanför.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

468

Ekonomi

Månadsavgift

2 747 SEK/månad. I avgiften ingår Obligatoriska tillägg tillkommer om kapitalavgift: 9kr, Kabel-TV: 39kr, Bredband:139kr och värmeavgift: 376kr.

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns tillgång till totalt 115 garageplatser som kostar ca 300kr/mån. Föreningen innehar även 374 p-platser vilka kostar ca 130kr/mån. Till båda dessa parkeringsmöjligheter är det ett separat kösystem som tillämpas. I övrigt råder gratisparkering i villakvarteren samt med p-skiva utanför.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy