Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 12:30 - 13:00
Bokad visning! Vänligen boka in dig via hemsidan. Välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kolsyregatan 16, Limhamns sjöstad, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
87 kvm
Avgift
5 437 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavelfyra med fina ytskikt!

På våning två i ett nyproducerat hus från 2020, finner ni denna fantastiska fyrarummaren på gavel med stor balkong i soligt västerläge. Här erbjuds fina ytskikt, påkostade tillval, härlig takhöjd, stora väldisponerade rum och halvöppen planlösning mellan kök och vardgsrum. Dessutom så erbjuds två badrum varav båda utrustade med dusch - vilket förenklar vardagen med flera i hushållet.

Utöver allt fint med själva bostaden har föreningen också, förutom en fin och mysig innergård, även en stor takterrass som är fri att nyttjas av föreningens medlemmar och två övernattningslägenheter att hyra. Här finns olika sittgrupper och plats för grill och utsikten sträcker sig i dagsläget hela vägen längs Ribersborg till Malmö Live.

Intill föreningens mark byggs det för nuvarande en del och det är ingen hemlighet att Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest spännande stadsdelar just nu, med ett ständigt växande och utvecklande. Samtidigt som nyproduktionen ökar tillkommer också ett ökat serviceutbud och nylign har ICA Supermarket öppna upp portarna precis på andra sidan gatan från lägenheten. Här bor man nära havet med trevligt umgänge vid kajkanten, Glasbruksskolan samt med kort promenad till Limhamns centrum, Ribersborgsstranden och Hylliekrokens golfbana! Ta en skön cykeltur på 5 km längs havet in mot Malmö City eller 7:ans busslinje på Limhamnsvägen. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med grå klinker på golv och ljusgrå släta väggar. Här finns gott om förvaring i inbyggd garderob som försluts av skjutdörrar. Plats för avhängning.

SOVRUM 1 (Master bedroom)
Parkettgolv och ljusgrå släta väggar. Här finns gott förvaring i inbyggd garderob som försluts av skjutdörrar. Plats för dubbelsäng och möblemang. Från detta sovrum när man även bostadens ena badrum ''en-suite''. På grund av sitt härliga gavelläge så finns fönster i två väderstreck.

SOVRUM 2
Parkettgolv och ljusgrå släta väggar. Plats för säng och möblemang.

SOVRUM 3
Parkettgolv och ljusgrå släta väggar. Plats för säng och möblemang.

BADRUM/''EN SUITE''
Grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med WC, duschhörna med blandare i krom som försluts av två vikbara glasdörrar. Handfat med grå kommod undertill. Spegelskåp med belysning. Spotlights i tak.

BADRUM
Grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med WC, badkar med blandare i krom, kommod, spegelskåp med belysning, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk samt överskåp ovan. Handdukstork, golvvärme samt spotlights i tak.

VARDAGSRUM
Parkettgolv och ljusgrå släta väggar. Halvöppen planlösning med kök. Här finns gott om plats för större soff-och matgrupp. Utgång mot bostadens balkong i västerläge.

KÖK (Vedum)
Parkettgolv och ljusgrå släta väggar. Köksluckor i grått, bänkskiva i marmor med vitt kakel baktill. Köket är utrustat med underlimmad diskho i mässing, blandare i mässing, spishäll med fläkt ovan, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, dubbel kyl och frys. Samtliga vitvaror ifrån Electrolux. Knoppar i mässing.

BALKONG
Stor balkong i soligt västerläge. Här finns gott om plats för större möblemang, grill och planteringar.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett förråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Oljeslagarens Hus Årsredovisning 2021 Brf Oljeslagarens Hus Stadgar Brf Oljeslagarens Hus Energideklaration

Länkar

Digital broschyr

Allmän information

Pris

3 495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

87 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kolsyregatan 16

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

624

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Oljeslagarens Hus 1 i Limhamn

Organisationsnummer

769633-7463

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Brf Oljeslagarens hus är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Fernissan 1 i Malmö Kommun med adresserna Fernissagatan 2-6, Kolsyregatan 8-22 och Linoljegatan 7-11. Föreningen bildades 2017och byggnaderna uppfördes 2020 av Hökerum Bygg. Det finns 94 lägenheter i föreningen samtliga innehas med bostadsrätt. Föreningen har även 2 stycken lokaler.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Föreningen höjde avgiften med 15% 1 januari 2023. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2023-03-06).
Föreningen har gemensam el vilket innebär att medlemmarna endast betalar för sin egen förbrukning. Föreningen står för alla fasta kostnader, man behöver därför inte välja någon elleverantör. Kostnaden för medlemmarnas förbrukning kommer på månadsavin.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Huset var klart för inflyttning 2020. En underhållsplan görs just nu. Inga planerade större åtgärder. Men avsättning för kommande underhåll görs varje år.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har 1 övernattningslägenhet, till en kostnad om 200 kr/dygn. Föreningen har dessutom en takterrass för föreningens medlemmar att nyttja. Cykel och barnvagsförråd finns att tillgå. Det finns ingen tvättstuga i området då alla lägenheter är utrustade med en tvättmaskin.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband (100 Mbit/s) via Tele2. Tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavin om 160 kr/mån.

PARKERING
Det finns 72 garageplatser, varav 8 laddplatser. En garageplats kostar ca 900 kr/mån, laddplats kostar 1 160 kr/mån. Kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Medlem ska själv teckna bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

KONTAKT
Email: Styrelse@oljeslagarenshus.se

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2018

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

2020

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 437 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 160 kr/mån avseende kabel-tv och bredband tillkommer. Debitering av faktisk elförbrukning tillkommer.

Andelstal insats

1.3349%

Andel av månadsavgift

1.3349%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 245 943 SEK

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

87 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl