Länk kopierad!

Visningar

tis 28 mar 17:00 - 17:30
Viktigt att du anmäler dig till visningen. Boka in dig direkt via mäklarsidan eller kontakta ansvarig mäklare per sms/e-post. Varmt välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sandbäcksgatan 20B, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
3 913 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

LJUS TVÅRUMMARE MED BALKONG OCH VY ÖVER KLARÄLVEN!

Nu har vi den stora äran att presentera en ljus och härlig tvåa med balkong ut mot Klarälvens glittrande vatten!
Lägenheten erbjuder en öppen planlösning med rikligt ljusinsläpp tack vare de stora fönstren. Öppet kök och vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Köket är utrustat med spis, ugn, micro, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Fräscht duschrum med både kakel och klinker (golvvärme). Duschrummet är utrustat med toalett, duschkabin, tvättmaskin, torktumlare och handfat med kommod. Vidare finner du ett vältilltaget sovrum med fönster ut mot Klarälven, gott om plats för dubbelsäng. I sovrummet finns det förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare.

Här bor du bekvämt i ett lugnt och tryggt område med närhet till bad, affärer, träningscenter, skola, dagis och kommunikation. Vackra promenadstråk längs Klarälven men samtidigt ett behagligt cykelavstånd längs älven in mot centrala Karlstad med dess stadsliv. Stabil och välskött förening med värme, vatten, bredband och TV som ingår i månadsavgiften! Garageplats finns till samtliga lägenheter och kostar 400 kr/mån.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

60 kvm

Boareabeskrivning

Areauppgiften kan ibland vara inkorrekt på grund av olika orsaker, såsom gamla mätnormer. Om den exakta arean är viktig för köparen bör de låta mäta upp bostaden innan köpet genomförs.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sandbäcksgatan 20B

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

A8

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Balkong med utsikt över Klarälven!

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Klarälvsparken

Organisationsnummer

769618-6605

Allmän information

ALLMÄN INFORMATION
Föreningen förvärvade fastigheten Fårholmen 1 i Karlstad kommun. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus i tre våningar med totalt 30 bostadsrätter. Den totala boytan är 2 847 kvm.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos förvaltningsbolaget Länsförsäkringar Värmland.

HSB-FÖRENING
Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 150 kronor för köparen. Andelsavgiften i HSB är 500kr/person och återbetalas vid utträde. I HSB-föreningar är det en förutsättning att bli medlem i HSB för att kunna behandla medlemskapsansökan.

ÖVERLÅTELSEKOSTNADER
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 312,5 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

ÖVRIGT
Föreningen anordnar städdag en gång om året

INFORMATIONSINHÄMTNING
Informationen om föreningen har samlats in från styrelsen, förvaltaren, föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare rekommenderas det att verifiera viktig information och fakta. Mäklaren eller SkandiaMäklarna tar inte ansvar för riktigheten av uppgifterna. Senaste verifiering utfördes: 2023-03-07.

För mer information om föreningen: http://klaralvsparken.se/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tv och bredband genom Sappa. Ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Det finns två ventilationsaggregat, mekanisk till och från-luft med återvinning (FTX), mekanisk frånluft (F).

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Övriga utrymmen i föreningen

Förråd och biluppställningsplats finns till samtliga bostäder. Det finns även ett teknikutrymme i fastigheten.

Byggnader

Byggår

2010

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 913 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Internet/TV
Tv och bredband genom Sappa.

Andelstal insats

2,37987 %

Andel av månadsavgift

2,37990 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

433 789 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning för bostadsrätten visar hur stor del av lånen i bostadsrättsföreningen som indirekt påverkar bostadsrätten. Detta beräknas baserat på information som har samlats in från bostadsrättsföreningen, såväl från årsredovisningen som från lägenhetsregistret för bostadsrättsföreningen.
Uträkningen är baserad på årsredovisning från: 2021

Kommentar

Driftkostnaderna är beräknade enligt schablon.

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Garage

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

750 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Biluppställningsplats finns i garage till samtliga lägenheter och kostar 400 kr/mån. Det finns 15 parkeringar utomhus. Dessa är det separat kö till och kostar 200 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

106 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

82 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

På Råtorp bor du i ett härligt läge nära grönska och vackra promenadstråk längs med Klarälven som sakta rinner förbi. Från bostaden har du gång- och cykelavstånd in till Karlstad stadskärna, även stadsbussen har goda bussförbindelser med linje 2 och 8. I närområdet finns matbutik, förskolor, skolor F-6, ett mysigt café och träningsanläggning.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl