Länk kopierad!

Visningar

sön 1 okt 12:00 - 12:30
Bokad visning, anmäl er via hemsidan. Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Kullagatan 4A, Centralt, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
55 kvm
Avgift
4 661 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Centralt belägen tvåa i toppskick!

Här välkomnas du in i en trivsam och totalrenoverad tvårummare på Kullagatan 4A där väldisponerade ytor samspelar med modern funktion på bästa sätt. Lägenhetens läge ger goda förutsättningar för dig som vill ha nära till allt att verkligen trivas.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en öppen och funktionell hall med plats för avhängning, en rymlilg klädkammare och snygga detaljer så som spotlights i taket. Vidare finns ett härligt stort kök, allrum, duschrum, balkong samt goda förvaringsmöjligheter. Det fräscha köket erbjuder gott om förvaring, diskmaskin, kaklat stänkskydd samt plats för matbord och stolar. Det rymliga och lättmöblerade allrummet med stora fönster bjuder på härliga umgängesytor och plats för din soffgrupp och även matbord om så önskas, även här finns spotlights utmed väggarnas långsidor. Från vardagsrummet når du även utgång till den rymliga balkongen som ligger i söderläge och erbjuder många soltimmar. I det helkaklade duschrummet finns kommod, takdusch, golvvärme, handdukstork och toalett. Lägenheten är i genomgående fräscht skick genom dess renoveringar från år 2018.

Brf Dalkullan är en bostadsrättsförening med ständigt fokus på förbättringsåtgärder. Det finns gemensam tvättstuga i källaren samt lägenhetsförråd och cykelförråd.

Detta hem erbjuder ett utmärkt cityläge med närhet till vårt gedigna utbud vad gäller restauranger, caféer och shopping. Bostaden ligger endast ett stenkast från vårt vackra promenadstråk runt Stångån och endast några minuter från lägenheten ligger mysiga Åbacka café, Stångs Magasin, och Resecentrum. Här bor ni bekvämt, nära till allt man önska sig. Föreningen har gemensamma garage- samt parkeringsplatser.

Detta boende måste upplevas på plats. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Rumsbeskrivning

Hall
Den välplanerade och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar. Här finns det mesta man kan kräva av en hall i form av gott om plats för jackor och skor. Förvaring i form av en rymlig garderob och krokar innanför dörren.

Kök
Det stilrena köket i vitt har genomgående ljusa väggar, grått kakel som stänkskydd och genomgående ljust laminatgolv. Utrustningen består av inbyggd ugn och micro, spis, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Gott om förvaring i skåp och bra med arbetsyta. Här får du även plats med köksbord och stolar.

Allrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt, ett öppet och stilrent rum med ljust laminatgolv och vita väggar. Här erbjuds generösa sällskapsytor, mycket dagsljus i form av stora fönster, plats för soffa och matgrupp samt snyggt placerade spotlight utmed rummets långsidor. Utgång till balkongen som ligger i söderläge och ger många soltimmar.

Duschrum
Smakfullt duschrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv. Här erbjuds takdusch, duschväggar i glas, handdukstork, handfat i kommod, spegelskåp, golvvärme och wc.

Renoveringar
Hela bostaden totalrenoverades under år 2018 av nuvarande ägare med nytt kök, nytt duschrum samt nya ytskikt.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Revisionsberättelse 2021 Stadgar Brf Dalkullan

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 850 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

55 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kullagatan 4A

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Ett förråd tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

1103

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dalkullan

Organisationsnummer

769633-8644

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Dalkullan i Linköping är en förening bestående av 54 stycken lägenheter fördelade på 2 huskroppar, 5 stycken affärslokaler. Bostadsrättsföreningen Dalkullan i Linköping avser fastigheten Dalkullan 22 med adress Kullagatan 6 och Hamngatan 20 och 20 B. På Dalkullan 23 är två byggnader uppförda med adress Kullagatan 4A och 4B.

Med det centrala läget har du verkligen närhet till allt som Linköping har att erbjuda såsom city med all dess utbud av service och kultur, Trädgårdsföreningen, Resecentrum, Stångåns promenadstråk, Universitetssjukhuset, Hälsouniversitetet, Linköpings flygplats, skolor, simhall och andra idrottsanläggningar.

Brf bildades

2018

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fastigheten har bredband, TV och IP-telefoni via Telia.

Utförda renoveringar

2017: Avloppsstammar relinades, samtidigt som fastigheterna fick nya tak och fasaderna målades om.
2018: Lägenheterna i 4a och 4b fick nya brandsäkerhetsdörrar.
2019: Huvuddelen av fastigheternas badrum renoverades, samtidigt som omtrådning till 3-fas gjordes
2020: Fastigheterna återställdes efter detonationen på Ådalagatan i juni 2019. Den totala skadekostnaden var 35 milj kr, och föreningen betalade en självrisk om 1,25 milj kr. I samband med återställandet byttes samtliga fönster i fastigheterna, även de som inte skadades vid bomben. Detta kostade 2,75 milj kr och innebar att föreningen tidigarelade kommande fönsterbyte. Därtill tilläggsisolerades väggen mot Hamngatan och lägenheternas ytterdörrar i 6:an byttes till samma typ av dörrar som finns i 4a och 4b.
2021: Nya kallvattenrör i källaren till 4b och ny takbrygga på och mellan 4b och 6.
2022: Ny dränering kring gaveln på 4B och totalrenovering av en kommersiell lokal.

Under 2023 pågår OVK-arbete och radonmätning sker under februari-april. Ventilationssystemet ska rengöras och en ny elkabel ska grävas till 4A (för att möjliggöra installation av laddstolpar).

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns gemensam tvättstuga i källaren samt cykelförråd.

Antal lägenheter

54

Byggnader

Byggår

1958

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 661 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg på 259 kr/månad för Bredband och IP-Telefoni.
Föreningen har individuell mätning och debitering av el där du endast betalar för vad du förbrukar.

Avgiftsförändringar

Avgifterna höjs med 46% 1 mars 2023.
Ingen planerad höjning i dagsläget, 2023-05-22.

Andelstal

0,0172940

Andel av månadsavgift

1,77

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

797 399 SEK

Inre reparationsfond

179 SEK

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har bilplatser i varmgaraget för 1000 kr/månad. 1-2 platser invändigt är lediga, platserna är dock relativt små.
Föreningen har utomhusparkeringar för 600 kr/månad. I dagsläget är det 1-2 personer i kö.
Tre stycken mc-platser finns även i garaget för 400/kr/månad.

Under första kvartalet av 2023 gräver man ny elkabel för att möjliggöra installation av laddstolpar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl