Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 13:00 - 14:15
Boka tid för visning via mäklarens hemsida!
tis 28 mar 17:30 - 18:00
Boka tid för visning via mäklarens hemsida!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sofielundsvägen 10C, Möllevången, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
53 kvm
Avgift
3 287 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående och charmig 2:a på attraktiv adress!

Välkomna till denna välplanerade och ljusa tvårummare med otrolig sekelskiftscharm intill populära Möllevångstorget. Bostaden är belägen högst upp i huset på fjärde våningen och bjuder på tidstypiska attribut såsom stuckatur, högt i tak och vackra brädgolv. Genomgående planlösning och stora fönsterpartier skänker ett härligt ljusflöde och ger en känsla av rymd till bostaden. Inbjudande kök med matplats och goda förvaringsmöjligheter, vardagsrum som bjuder på perfekt sällskapsyta för familj och vänner samt generöst sovrum med garderober längs ena väggen.

Här bor man i en trivsam och stabil förening med låg avgift, dessutom bjuder föreningens vackra innergård på en mysig loungehörna och uteplatser med grill för sommarens alla kvällar. Bo ett stenkast från allt ni kan önska i form av kommunikationer, restauranger, torg och matbutiker. Precis utanför dörren finns även goda cykelvägar som leder direkt till stadskärnan. Det här är en sekelskiftsdröm för dig som vill bo centralt med höga krav på stil och komfort.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljust brädgolv och väggar målade i sober kulör. Hallen är centralt belägen och härifrån når du bostadens samtliga rum.

KÖK
Smakfullt renoverat kök med goda förvaringsmöjligheter, ljusa skåpsluckor, grönt kakel mellan över- och underskåp samt rostfri bänkskiva. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, diskmaskin (2018) samt kombinerad kyl/frys. Köket har dessutom plats för ett mindre matbord. I direkt anslutning finns även ett skafferi. Fönster som vetter ut mot innergården. Ljust brädgolv.

VARDAGSRUM
Härligt ljusinsläpp från de dubbla fönsterpartierna. Vardagsrummet har gott om plats för flera möbelgrupper och bjuder på en perfekt sällskapsyta för familj och vänner. Ljust brädgolv och väggar målade i ljus kulör.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter då det är garderober längs med ena väggen. Ett perfekt sovrum för två. Ljusmålade väggar och ljust brädgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum utrustat med handfat, vägghängd wc, spegel, väggskåp och duschhörna. Spotlights.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett förråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Idet 11 Stadgar Brf Idet 11 Årsredovisning 2021 Brf Idet 11 Energideklaration

Allmän information

Pris

1 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2

Boarea (BOA)

53 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sofielundsvägen 10C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

35

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Idet 11

Organisationsnummer

769615-4892

Allmän information

Brf Idet 11 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2007, föreningen äger fastigheten Idet 11. Här finns två huskroppar med 49 bostadsrättslägenheter, 3 hyresrätter och 9 lokaler med adresserna Claesgatan 2-4, Sofielundsvägen 10 samt Ystadsgatan 9, husen är uppförda 1906-1907.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Från och med årsskiftet 2022/2023 har föreningen höjt avgifterna med 15% för att möta kostnaderna för stambytet samt de ökade kostnaderna för bland annat el och fjärrvärme. Det är den första avgiftsjusteringen sedan hyran sänktes vid två olika tillfällen år 2015 och 2016 med vardera 15%.
Kommande justeringar av avgiften kan komma att ske på grund av samma anledningar som anges ovan, men det rör sig då troligen om mindre justeringar (runt 5-10%), som kan ses i årsredovisningen så har föreningen fortsatt god ekonomi med alla lokaler uthyrda. Stambytet är ett extraordinärt omfattande projekt, speciellt i ett hus som är 116 år gammalt därför måste marginal för oförutsedda relaterade kostnader finnas.
(Kontrollerat 2023-02-24).

De boende har eget elavtal.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar
1975 - Tappvattenstammar/avloppsstammar.
2007 - Renovering av tvättstugan
2008 - Byte av samtliga elmätare till fjärravlästa. Varje lägenhet har egen elmätare.
2010/2011 - Byte av fönster
2013 - Renovering/omfogning av fasaden mot gatan samt in mot gården. Omläggning av taket.
2014 - Byte av fönsterdörrar mot franska balkonger. Isolering av fönster. Installation av nytt porttelefonsystem.
2016 - Byte av portar i portgången in mot gården. Mindre renovering av tvättstugan.
2017 - Filmning och spolning av stammarna
2018 - Spolning av dagvattenbrunnar
2019 - Byte av portar mot Claesgatan och Ystadgatan. Renovering/omfogning av fasaden in mot grannföreningen Idet 9. Radonmätning.
2020 - Påbörjad renovering av portgångar där stuckaturer återställts. Byte av belysning på fasad, över trädäcket på gården samt i portgångar in mot gården. Byte av belysning i tvättstugan samt avfallsrummet. Nya lås på samtliga dörrar och portar. Nya frånluftsfläktar installerade på taket. Renovering av källarförråd (uthyres till lokalhyresgäst). Påbörjat arbete med OVK-besiktning.
2021 - Färdigställande av portar mot Claesgatan och Ystadgatan.

-Pågående och planerade renoveringar
Just nu pågår ett omfattande stambyte och det innebär nya ytskikt i badrummen. Projektet pågår och kommer fortsätta under 2023. Varje medlem blir informerad mellan 4-6 veckor innan arbetet inleds i deras lägenhet. Arbetet tar sen 8 veckor och innebär att vattnet är avstängt i lägenheten och toalett/dusch finns tillgängligt genom bodar på gården.
Föreningens underhållsplan inkluderar ett planerat dräneringsjobb.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en lugn och fin innergård helt avskärmad från gatan och bilar. Tillgång finns till gemensamma utemöbler och grill. Cykelparkering finns på innergården. I föreningen finns två tvättstugor belägna i källaren mot Ystadsgatan. De är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Till varje bostad hör ett vindsförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har kabel-TV från ComHem vilket ingår i avgiften. Bredband via fiber från Bredband2, obligatoriskt tillägg om 110 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området. För mer information se www.malmo.se.

ÖVRIGT
För att klara av OVK får ingen utluft forceras genom ventilationen. Det är därmed självdrag eller exempelvis kolfiberfläkt som gäller.
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
Mail: brf.idet11@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2006

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

9

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

49

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 287 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 110 kr/mån avseende bredband.

Andelstal

2,08108%

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

165 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl