Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Horsensgatan 74, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
4 056 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

VÄLPLANERAD TRE:A I MARKPLAN MED DUBBLA UTEPLATSER!

Nu finns möjligheten att förvärva denna rymliga och välplanerade hörnlägenhet i markplan om tre rum och kök på omtyckta Rud. Bostaden har uppdaterade ytskikt och erbjuder inglasad balkong i västerläge samt tilltagen uteplats med trädäck i lugnt österläge mot grönområde. Väldisponerad lägenhet som inrymmer arbetsvänligt kök och vardagsrum med gott om yta för umgänge. Vidare erbjuds två sovrum i god storlek samt helkaklat duschrum vilket renoverades i föreningens regi mellan 2006-2009. Parkeringsplats i nära anslutning till bostaden ingår i månadsavgiften. Detta är en fantastisk unik lägenhet som sällan når marknaden!

Mycket välskött förening där det finns hobbylokal, övernattningsbostad samt samlingslokal att boka för de boende. Dessutom så får alla HSB-medlemmar spela gratis på tennisbanan som ligger ca 100-150 meter bort. Närhet till affär, apotek, cykelbana till universitetet, vårdcentral, bussar och löpspår. Parkering och förråd ingår i månadsavgiften. Goda förbindelser ges både till Karlstad centrum och universitetet.

Varmt välkomna att göra intresseanmälan.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

72 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Horsensgatan 74

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

857

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Rud i Karlstad

Organisationsnummer

773200-1339

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Rud i Karlstad HSB Bostadsrättsförning Rud i Karlstad är beläget i kuperat och naturskönt område ca 4 kilometer norr om stadens centrum och med bra cykelbanor och bussförbindelser. Föreningen är en av de största i Sverige och omfattar 33st hus med totalt 872 lägenheter uppdelat på 196st 1 rok, 192st 2 rok, 444st 3 rok, 34st 4 rok och 6st 5 rok. Husen är fördelade på 8st höghus (8 våningar) 18 st. 3-våningshus samt 7st. 2-våningshus.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår.

HSB-FÖRENING
Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 150 kronor för köparen. Andelsavgiften i HSB är 500kr/person och återbetalas vid utträde. I HSB-föreningar är det en förutsättning att bli medlem i HSB för att kunna behandla medlemskapsansökan.

INFORMATIONSINHÄMTNING
Informationen om föreningen har samlats in från styrelsen, förvaltaren, föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare rekommenderas det att verifiera viktig information och fakta. Mäklaren eller SkandiaMäklarna tar inte ansvar för riktigheten av uppgifterna. Senaste verifiering utfördes: 2023-09-13

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme, mekanisk frånluftsventilation

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

2006 - 2009: Stambyte/ badrum utfört av NCC
2012: Tvättstugor
2013 - 2014: Utbyggnad och inglasning av balkonger till samtliga lägenheter
2016: Passersystem
2017: Modernisering av hissar Fadderortsgatan 2, 4, 6, samt 8
2018: Modernisering av hissar Horsensgatan 2, 26, 28 samt 48. Byte av elmätare IMD
2019: Stadgeenlig fastighetsbesiktning, byte av lägenhetsdörrar samt entrédörrar, omläggning asfalt parkering Gapern 3 och Lusten 3 samt målning av cykelrum Mossgatan 189-193
2020: Byte lägenhetsdörrar (fortsättning från 2019) Byggnation av bastu och relax på Horsensgatan 4. Installation av 42 laddstolpar
2021: Asfaltering av parkering och infartsväg på fastigheten Lången 2. Fällning av träd enligt upprättad trädvårdsplan
2021: Större reparation av ventilationsanläggning på Fadderortsgatan 8

Föreningen har under åren 2006-2009 genomgått en omfattande renovering.

Hela projektet omfattar 872 lägenheter med badrum, duschrum och separata toaletter samt stammar och ledningar.

Badrummen har försetts med kakel och klinker, nya vattenbesparande toaletter och vattenarmaturer, nya tvättställ och nya badrumsskåp med belysning. I de nedsänkta taken har monterats spotlights.

Köken har fått nya vattenbesparande armaturer, som också är förberedda för diskmaskin. Alliansfläktar har installerats över spis. Nya elcentraler med jordfelsbrytare i lägenheter, tvättstugor och allmänna utrymmen.

Från hösten 2013 till sommaren 2014 har utbyggnad och inglasning av balkonger skett till samtliga lägenheter.

Kommande renoveringar

Byte av fönster i samtliga lägenheter. OVK besiktning. Asfaltarbeten och markarbeten. Kompl lekutrustning.
Kostnad ca 72 mkr.
Finansiering av ovanstående beräknas att ske med 35 mkr av egna medel och 37 mkr med nya lån

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns snickeri-, film och studielokal att nyttja för de boende i föreningen. Det finns även en övernattningslägenhet att hyra. Övernattningslägenhet finns på Fadderortsgatan 4. Det finns också hobbylokal, en lokal för ca 50 personer (Fadderortsgatan 1) samt en för ca 25 personer (Mossgatan 199) att boka och låna. Det finns en grovtvättstuga i varje kvarter. I föreningen finns det dessutom cykelförråd samt soprum.

Antal hyresrätter

35

Antal lägenheter

872

Byggnader

Byggår

1971

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 056 SEK/månad. I avgiften ingår Månadsavgift bostad 3895,33 + balkong 161

Beskrivning månadsavgift

Bostadsrättsföreningen har gruppavtal gällande el, där varje lägenhet blir debiterad för el efter förbrukning på månadsavin.

Avgiftsförändringar

Inga andra planerade avgiftsförändringar i dagsläget 2023-07-07.

Föreningen har ett lån som löpte ut 2023-04-19, vars nya ränta är 3,89% fast till 2027-04-19. Info från ordförande Bengt Larsson 2023-07-07

Andelstal insats

0,1222

Andel av månadsavgift

0,001222

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

125 459 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning för bostadsrätten visar hur stor del av lånen i bostadsrättsföreningen som indirekt påverkar bostadsrätten. Detta beräknas baserat på information som har samlats in från bostadsrättsföreningen, såväl från årsredovisningen som från lägenhetsregistret för bostadsrättsföreningen.
Uträkningen är baserad på årsredovisning från: 2022

Inre reparationsfond

1 798 SEK

Överlåtelseavgift

2,5% av pbb SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

1% av pbb SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

P-plats utan motorvärmare följer lägenheten.
Garageplats kostar ca 300 kr/mån. Parkeringsplats med motorvärmare kostar ca 120 kr/mån.
För elbilar ligger kostnaden på ca 250 kr/mån och avtalet tecknas med Opigo.
Till platser med motorvärmare och till garage är det separat kö.

Till varje lägenhet ingår en uppställningsplats för bil, varav 226 är utrustade med motorvärmare.
110 garage finns inom bostadsrättsföreningen.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

140 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

132 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

På populära Rud erbjuds en härlig omgivning med gott om grönområden och promenadstråk samt goda förbindelser via stadsbussnätet till både Karlstad centrum och direkt till universitet. Löpspår, matvarubutik, vårdcentral, apotek och all service finns precis utanför dörren. Här finns bra förskolor, skolor och gymnasium.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy