Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 12:00 - 13:00
mån 27 mar 17:30 - 18:00

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 850 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Centralvägen 3, Skärsätra/Bergsätra, Lidingö
Typ
Bostadsrätt
KVM
109.9 kvm
Avgift
4 239 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bo modernt och bekvämt i en skuldfri förening

VÄLKOMMEN PÅ VISNING SÖNDAG 26/3 KL 12.00-13.00. Välkommen till Villa Tallörten som är belägen mellan Skärsätra och Bergsätra. Här bor du modernt och bekvämt i markplan i en skuldfri och mycket välskött förening med låg avgift och med närhet till det mesta. Trivsamt vardagsrum med utgång till stenlagd uteplats som har många soltimmar, rymligt kök med matplats intill vackert burspråk, 3 sovrum, badrum, duschrum samt klädkammare/förråd. Det finns också ett större förråd i separat byggnad. Till lägenheten hör en carport med egen laddbox. Föreningen har även 4 st gästparkeringar på gården. Välskött och solid förening med låga driftskostnader.

Rumsbeskrivning

Planlösning

Välkommen till denna moderna lägenhet som ligger bland villorna i området. Lägenheten har fönster i tre väderstreck och är i gott skick med bl a genomgående oljad ekparkett och skifferliknande mörka klinkers med värmeslingor i hallen. Rymlig och möblerbar hall med skjutgarderob för avhängning av ytterkläder. I anslutning ligger ett separat wc med dusch.

Härligt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till den underbara uteplatsen där du njuter av solen. Innanför vardagsrummet ligger ett stort kök, vilket även nås från hallen. Köket har en matplats för 6-8 personer intill ett vackert burspråk.

Separat sovrumsavdelning med tre sovrum där samtliga rum har platsbyggda garderober. I anslutning till hallen ligger en klädkammare/förråd samt ett badrum med tvättutrustning.

Kök

Välplanerat kök i vinkel med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Köksinredning och skåpluckor i björk (Marbodal), belyst vitrindel, vinställ, spotlights under överskåp, svart granitskiva med två infällda diskhoar i komposit samt vitt kakel. Induktionshäll (Electrolux, 2015), varmluftsugn (Electrolux, 2015), fläkt (Electrolux, 2021), kyl & frys i fullhöjd (Electrolux, 2021) och diskmaskin (Siemens, 2017). Maskinell utrustning är i rostfritt. Det finns två stora skafferi.

Badrum

Stort badrum med tvättutrustning. Golv: klinkers i turkos ton med värmeslingor. Väggar: kaklat med mosaik i turkos ton. Utrustning: duschhörna med vikbara duschdörrar i glas, wc, tvättställ med kommod och förvaring, badrumsskåp med infällda spotlights, handdukstork samt tvättmaskin (Husqvarna) och torktumlare (Cylinda, 2015).

Duschrum

Golv: klinkers i turkos ton med värmeslingor. Väggar: kaklat med mosaik i turkos ton. Utrustning: duschhörna, wc, tvättställ, spegel med spotlights och förvaringsskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Frågelista A?rsredovisning 2021 Stadgar Energideklartion

Länkar

Film

Allmän information

Pris

7 850 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

109.9 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Centralvägen 3

Ort

Lidingö

Kommun

Lidingö

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör en förråd om ca 4,5 kvm.

Lägenhetsnummer BRF

2

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Stenlagd och inramad uteplats med många soltimmar. Det finns belysning och eluttag.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Tallörten

Organisationsnummer

769602-2131

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Skuldfri och mycket välskött förening.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv finns via Comhem. Basutbudet för kabel-tv ingår i avgiften. Fiber via Bahnhof vilket ingår i avgiften. Möjlighet finns till IP-telefoni.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat BRF-tillägget för samtliga medlemmar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv via ComHem. Fiber Bahnhof (1.000/1.000).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och mekanisk frånluft.

Utförda renoveringar

-Ny fjärrvärmeväxlare (2012)
-Målning av förrådsbyggnad (2012)
-Spolning av VA.-stammar och servis (2013)
-Trädgårdsarbete (2016)
-Installation av solpaneler (2019)
-Installation av laddboxar (2019)
-Delvis målning yttertaket (2020)
-Fönstermålning av sydsidan (2020)

Kommande renoveringar

I övrigt löpande underhåll.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 5

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten hör ett gallerförsett förråd om ca 4,5 kvm. Förrådet finns i separat byggnad.

Antal lägenheter

5

Byggnader

Byggår

1999

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 239 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Carport, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Föreningen har ett gemensamt elavtal varför medlemmarna endast betalar för förbrukad el. Föreningen har också solceller och kan sälja elöverskottet vilket gynnar föreningen och medlemmarna.

Andelstal

19,1494

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

BRF är skuldfri

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Carport ingår i avgiften. Det finns en egen laddbox vid varje p-plats som inflyttande medlem kan nyttja. El debiteras separat efter faktisk förbrukning. Föreningen har också 4 st gästparkeringar på gården.

Typ

Carport

Ingår i avgiften

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

116 kWh/m²

Kommentar

Energideklarationen är äldre än 10 år. Föreningen har därefter installerat solceller (2019). Ny energideklaration kommer att göras när frånluftsfläkten byts ut.

Beskrivning

Vägbeskrivning

Efter Lidingöbron, följ Södra Kungsvägen och kör mot Skärsätra. Tag vänster vid bensinmacken (Söderliden) och följ vägen till vänster ner på Sveavägen. Tag vänster på Sveavägen och håll vänster (Centralvägen) där Sveavägen delar sig. Välkommen till Centralvägen 3.

Service och kommunikationer

Från Ropstens T-bana tar det 10 minuter med Lidingöbanan och du kan kliva av vid AGA- eller Skärsätra station.

Områdesbeskrivning

Skärsätra/Bergssätra är beläget mitt på södra ön med närhet till Lidingöbanan och busskommunikationer. Här har man gångavstånd till fina promenadstråk längs med vattnet intill Kappsta naturreservat och även till Kottlasjön som erbuder bad och skridskoåkning vintertid. Det är promenadavstånd-och cykelavstånd till förskola, skola och Skärsätra Torg. Till Larsbergs centrum och livsmedelsaffärer tar det några minuter med bil.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl