Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Slottsgatan 24, Gamla Väster, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
52 kvm
Avgift
3 158 SEK / mån
Rum
2 rum

Stilren citytvåa på attraktiv adress med balkong i österläge!

Bland Gamla Västers mysiga kullerstensgator, endast ett stenkast från grönskande Kungsparken och Malmös citypuls, kan vi nu äntligen presentera ett områdets kanske mest stilrena tvåa.
Funkishuset från 1936, också känt som Hermodhuset, fick sina lokaler utbytta till exklusiva bostadsrätter 2011 på ett utmärkt cityläge. Endast två trappor upp välkomnas ni av en välplanerad tvårummare där moderna bekvämligheter är något bostaden inte går miste om. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, härligt ljusinsläpp via de stora fönsterpartierna och ett rofyllt sovrum. Bra med förvaring, tvättmöjligheter i badrummet och balkong i österläge där ni kan avnjuta morgonkaffet.

Utöver detta bor du på Malmös mest efterfrågade kvarter med närhet till allt från närbutiker till restauranglivet. På andra sidan gatan har ni den grönskande Kungsparken där ni kan ha mysiga picknickar, spela kubb eller bara ta en kvällspromenad. Du har också goda kommunikationsmöjligheter från både Malmö Centralstation och Gustav Adolfs Torg.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL:
Välkommen in. Via säkerhetsdörren möts ni av en generös hall där garderob med skjutdörrar i spegel har god plats för era ytterkläder. Under fötterna har ni ett mörkgrått klinkergolv som sedan skiftar till vitpigmenterad ekparkett för resten av bostaden. Ni har vita släta väggar i hela bostaden.

VARDAGSRUM/KÖK
Några kliv in i bostaden så har ni ett ljuvligt allrum där vardagsrum och kök förenas i en öppen social planlösning. Ni har god plats för soffa, matbord och annan möblemang om önskas. Vidare har ni ett stilrent kök från Myresjö där ni ers köksluckor i högblankt vitt, bänkskiva i granit och vitt kakel ovanför. Ni har gott om förvaring där ni har både under- och överskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, inbyggd ugn med värmluftsfunktion, spishäll och inbyggd micro. Ni har även infällda spotlights i tak och överskåp.

BALKONG
Från köket når ni ut till balkongen som vetter ut mot föreningens innergård. Balkongen är belägen i öster och rymmer både grill som utemöbler.

SOVRUM
Spatiöst sovrum där ni har god plats för både dubbelsäng, sängbord och annan möblemang. För förvaring har ni även här skjutdörrsgarderober som täcker ena sidan av väggen.

BADRUM
I anslutning till hallen har ni det helkaklade badrummet i vitt och grått. Badrummet är utrustat med golvvärme, wc, kommod med handfat, spegelskåp, dusch med glasdörrar samt handdukstork. Ni har även tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovanför i laminat samt även överskåp för ytterligare förvaring.

FÖRRÅD
Till lägenheten tillhör det ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Slottsbron Energideklaration Slottsbron Årsredovisning 2021 Brf Slottsbron Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

52 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Slottsgatan 24

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

210

Våningsplan

2 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Slottsbron

Organisationsnummer

769618-4212

Allmän information

BRF Slottsbron är en äkta förening. Föreningen äger fastigheten Generalens Hage 53, uppförd byggnad 1936, det klassiska funkishuset Hermodshuset. Totalrenoverat 2011 med 49 st bostadsrätter, fyra byggnader med adress Grynbodgatan 17-19, Hospitalsgatan 16 A-D, Slottsgatan 24 A-D. Föreningen bildades 2011.

EKONOMI
Riksbyggen förvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Senaste avgiftshöjning: September 2022 med 2%.
Planerade avgiftshöjningar: På grund av att lånen skall omförhandlas så har föreningen beslutat att höja avgiften i juni 2023 med 12%.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Fastigheten totalrenoverades 2011, slutbesiktning april 2013.
2020 Försett garage och carport med laddstolpar för elbilar eller laddhybrider. OVK och rensning av ventilationskanaler.
En underhållsplan skapad av Riksbyggen finns och sträcker sig över en 30-årsperiod.

- Planerade renoveringar
2023 Målning av fönster mot Slottsgatan under våren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsrum och en gemensamhetslokal.
Miljöstation finns på gården. Boende har även tillgång till en fantastisk takterrass med grill, utemöbler och parasoller. Övernattningsrum finns med pentry, dubbelsäng och badrum som kan hyras för 150:-/natt.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Tripleplay genom Telia:
Kabel-TV genom Telia (ingår i månadsavgiften)
Bredband genom Telia 10/10 Mbit/s (ingår i månadsavgiften)
Iptelefoni genom Telia (fast avgift ingår, samtalskostnad tillkommer)

GARAGE/PARKERING
Föreningen har en gemensam kö för garage (23 platser) och carport (11 platser) inne på gården. Garage kostar 1.000 kr/mån och carport 900 kr/mån. Då ingår att samtliga platser är försedda med laddstolpar för elbilsladdning. Kostnaden för laddning är samma kostnad som för den individuella elförbrukningen i lägenheterna, f n 1,60 kr/kWh. Kostnaden debiteras tillsammans med avgiften för lägenheten.
Det är kö till garage/carport, men enligt föreningen (2023-04-23) så är det i princip ingen kö.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.
Föreningen har individuell mätning av förbrukning av el och vatten.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Brf bildades

2008

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

49

Byggnader

Byggår

2011

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 158 SEK/månad. I avgiften ingår Kabel-TV, IP-Telefoni, Internet, Bostadsrättstillägg
Obligatorisk kostnad för vatten och hushållsel tillkommer (Individuell mätning tillämpas).

Andelstal

1,61658%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

372 069 SEK

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

114 kWh/m²

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I Gamla Väster bor du mitt i city mellan Kungsparken i väster och Stortorget i öster. I norr avgränsas det av kanalen och i söder av den gamla vackra begravningsplatsen. Här bor du i ett attraktivt område med mycket historia och puls. Gamla Väster är ett vackert exempel på hur man kan bevara en äldre stadskärna på ett attraktivt sätt. I området finner du allt du kan tänkas behöva inom räckhåll med allt från restauranger och pendling till grönskande parkliv.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl