Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 250 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Lilla Bergaliden 1, Centrum, Helsingborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
74 kvm
Avgift
5 279 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

3 Minuters promenad till Helsingborg Central & stans breda utbud!

På absolut bästa city-läge, ett stenkast från Helsingborgs C, stadens breda utbud av restauranger och shopping kan vi nu erbjuda denna mycket välplanerade trea i stabil förening! Läget med allt man kan tänka sig runt hörnet gör denna bostad både attraktiv och hemtrevlig.

Hissen från marken tar dig smidigt upp till vån 4. Väl innanför bostaden fördelar sig 74 kvadratmeter på tre rum och kök med en ljus och genomgående disponering. Rymligt och snyggt kök med välutrustad maskinpark och gott om plats för både arbetsutrymme och matbord. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt samt ugn. Vidare finner man ett välplanerat vardagsrum med balkong och plats för större soffgrupp. Master bedroom ligger in mot den lugna innergården och bjuder på en riktigt härlig balkong i anslutning. Sovrum 2 är något mindre och funkar utmärkt som Walk in Closet eller barnrum. Slutligen har man det nyrenoverade helkaklade badrummet, där grå klinker vilar på golvet och väggar är klädda i vitt kakel. Badrummet är utrustat med duschhörna, wc, vask, spotlights och är förberett för tvättmaskin.

I månadsavgiften om 5279 ingår kabel-tv, bredband, värme, vatten, förråd, bostadsrättstillägget för hemförsäkringen samt tillgång till tvättstuga. Här bor man i en stabil och välskött förening med god ekonomi. Föreningen upplåter sex lägenheten och sex lokaler som hyresrätter, vilket är en fantastisk ekonomisk tillgång till föreningens medlemmar.
Bostaden ligger med gångavstånd till hela Helsingborgs härliga utbud av aktivitet vid hamnen, strandpromenaden, butiker, restauranger, Stadsteatern, Dunkers kulturhus och konserthuset för att nämna några. Pendlaren promenerar ett par minuter från bostaden, ner till Helsingborg Central för att ta dig vidare till din destination med buss, tåg eller båt.

Allmän information

Pris

2 250 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea

ca 74 kvm

Boareabeskrivning

viss avvikelse kan förekomma

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lilla Bergaliden 1

Ort

Helsingborg

Kommun

Helsingborg

Lägenhetsnummer BRF

0022

Våningsplan

4 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Minerva 16

Organisationsnummer

769615-8133

Allmän information

Föreningen äger fastigheten Minerva 16 i Helsingborgs kommun och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade med bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar och styrelsen har tecknat en ansvarsförsäkring. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea Förvaltning AB och den tekniska förvaltningen sköts av Anderssons Fastighetsförvaltning i Helsingborg AB.

Föreningen består av tre byggnader med totalt 50 lägenheter samt 8 uthyrningslokaler. 45 lägenheter är upplåtna som bostadsrätt och övriga 5 med hyresrätt.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2020 Renovering av tvättstugor
2020 Belysning i hissar
2020 Asfalterat gången
2021 Byte av dörrar
2021 Målning av trapphus

Kommande renoveringar

Översyn av ventilation.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 50
Antal lokaler: 6

Antal lokaler

8

Antal hyresrätter

5

Antal lägenheter

50

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 279 SEK/månad

Andelstal

2,62158

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

5 151 783 SEK

Kommentar

Driftkostnaden är redovisad av säljaren. Observera att driftkostnaden kan variera beroende på hushållets förbrukning och storlek

Överlåtelseavgift

1206 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

492 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

650 SEK/månad

Summa driftkostnad

650 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Regelriktig parkering i området. Garageplats finns att hyra i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl