Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK
Adress
Ruths gränd 2A, Gamla Torshälla, Torshälla
Typ
Bostadsrätt
KVM
181 kvm
Avgift
8 902 SEK / mån
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Etagevåning med en riktig "Wow-känsla!

Välkommen till Ruths gränd 2A! Fantastisk etagevåning om hela 181 kvm med 7 rum. Bostaden präglas av ljus, rum i fil, kakelugn, högt i tak, fina trägolv, djupa Fönsternischer och synliga takbjälkar.
Under 2010/2012 totalrenoverades bostaden. Här finns 3 helkaklade badrum, 4-5 stora sovrum, stort matrum i anslutning till moderna köket, tvättstuga och ett vardagsrum med härlig ljusinsläpp. Bostaden är belägen i gamla Torshälla med närhet till det mesta som Torshälla har att erbjuda.

Ingång via gemensam inglasad veranda, liten entréhall med trappa upp till rymlig hall. Till vänster finns köket med fönster i två vädersträck med plats för matbord. Kök med bänkskiva i sten, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll, integrerad diskmaskin samt fristående kyl och frys från 2019. WC med dusch invid köket, renoverades under 2009. Vitt och svart kakel på vägg samt matta på golvet.
Vardagsrum i fil med matsal och ett sovrum med kakelugn. Från hallen nås bostadens andra duschrum med vitt klinkergolv i kombination med mörkt kakel ger en stilren känsla. Värmegolv och handdukstork, allt från 2010. Här finns även ytterligare sovrum/kontor med bra ljusinsläpp och platsbyggda garderober.

Trappa upp till övre planet som har genomgått en totalrenovering under 2012. Allrum/TV-rum med takfönster, sovrum med walk-in closet och ett lyxigt helkaklat badrum med synliga takbjälkar, spottar i tak, separat dusch och läckert badkar, vägghängd wc och snygg tvättställ, tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare 2012.


På innergården finns det odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar och plats för många aktiviteter för barnen. En rymlig verkstad med föreningsägda verktyg nyttjas fritt. I verkstaden finns även utrymme att hyra plats för extra kyl eller frys. Ett mycket generös bastu med utrymme för 12-14 personer, duschutrymme och wc, i anslutning finns ett gästrum som även används som relax.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Ingång via gemensam inglasad veranda, liten entréhall med trappa upp till rymlig hall. Till vänster finns köket med fönster i två vädersträck med plats för matbord. Kök med bänkskiva i sten, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll, inbyggd diskmaskin samt fristående kyl och frys från 2019. WC med dusch invid köket, renoverades under 2009. Vitt och svart kakel på vägg samt matta på golvet.

Vardagsrum i fil med matsal och ett sovrum med kakelugn. Från hallen nås bostadens andra duschrum med vitt klinkergolv i kombination med mörkt kakel ger en stilren känsla. Värmegolv och handdukstork, allt från 2010. Här finns även ytterligare sovrum/kontor med bra ljusinsläpp och platsbyggda garderober.

Trappa upp till övre planet som har genomgått en totalrenovering under 2012. Allrum/TV-rum med takfönster, sovrum med walk-in closet och ett lyxigt helkaklat badrum med synliga takbjälkar, spottar i tak, separat dusch och läckert badkar, vägghängd wc och snygg tvättställ, tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare 2012.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar 154 Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

2 495 000

Antal rum

6

Boarea (BOA)

181 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ruths gränd 2A

Ort

Torshälla

Kommun

Eskilstuna

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Eget förråd i förrådslännga, tvättstuga, snickarverkstad, relaxavdelning med bastu samt gästrum på innergården.
Odlingsmöjligheter på innergården.

Lägenhetsnummer BRF

0002-003

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Borgmästaren

Organisationsnummer

716402-0369

Allmän information

BRF Borgmästaren är en välskött bostadsrättsförening kulturhistoriska kvarter i Torshälla. En unik boendemiljö mellan faluröda väggar, prunkande grönska och trevliga gårdsrum. Kvarteret ligger i slutet av Storgatan, i den södra delen av det en gång medeltida Torshälla, där staden förr övergick till landsbygd. De flesta av föreningens hus är uppförda på 1800-talet, andra byggnader härstammar från ännu längre bak i tiden. Idag är föreningens samtliga hus och den historiska marken de står på förklarat som byggnadsminne.
De äldsta byggnaderna är från slutet av 1700-talet, de flesta 1800-tal, fastigheterna genomgick en omfattande renovering 1985.
Byggnaderna är Q-märkta vilket medför att exteriören ej får förändras från kommunen. Renovering interiört behöver stämmas av med styrelsen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnadskommentar

De äldsta byggnaderna är från slutet av 1700-talet, de flesta 1800-tal, fastigheterna genomgick en omfattande renovering 1985.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 9
1 st 1 rok, 3 st 2 rok, 1 st 3 rok, 4 st 4 rok

BASTU: Mycket generös bastu med utrymme för 12-14 personer, duschutrymme och wc, i anslutning finns ett gästrum som även används som relax.

GÄSTRUM: Trevligt möblerat gästrum som nyttjas fritt av alla i föreningen. -

JORD-/VINKÄLLARE: Gemensam jordkällare på innergården utanför verandan. Används som gemensamt förråd till allas utemöbler.-

TVÄTTSTUGA: Tvättstuga på innergården i eget hus. Utrustning: 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel. Då det är få medlemmar i föreningen är det lätt att få tvättid, 5 timmars tvättid per tillfälle. Tvättlinor i trädgården. -

SNICKARBOD: Rymlig verkstad med föreningsägda verktyg, nyttjas fritt. I verkstaden finns även utrymme att hyra plats för extra kyl eller frys, 300 kr/år. -

MILJÖSTATION: För sortering av glas, metall, plast, tidningar, trädgårdsavfall etc.-

INNERGÅRD: För den som är intresserad finns utrymme i trädgården för anläggande av odlingar i pallkragar. - TRÄDGÅRDSFÖRRÅD: i källaren, gemensamt för alla.
VEDBOD: Gemensam vedbod invid miljöboden. -

UTEMÖBELFÖRRÅD: Rymligt gemensamt förrådsutrymme ovan tvättstugan där alla har möjlighet att förvara sina utemöbler under vintern.- LOFT, ovan tvättstuga: gemensamt förråd.

Antal lägenheter

9

Byggnader

Byggår

1905

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

8 902 SEK/månad. I avgiften ingår Inkl Värme, VA och Kabel-Tv.

Andelstal

20,63854

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Nettoskulden har ej gått att få fram

Kommentar

Driftkostnaden är schablonmässigt beräknad och beror till stor del på nyttjandegraden.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

708 SEK/månad

Summa driftkostnad

708 SEK/månad

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl