Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Östra Varvsgatan 16A, Västra Hamnen, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
96 kvm
Avgift
6 551 SEK / mån
Rum
4 rum

Trivsam fyrarummare i populära Västra Hamnen

Likt en stor, konstgjord halvö utbreder sig Västra hamnen-området med modern nyproduktion och härlig mix av kulörta Nyhavn-inspirerade radhus som möter villor med sjötomter och utsikt över sundet. Därför blir vi extra stolta att presentera denna fantastiska bostad i en av Malmös mest eftertraktade stadsdelar, Västra Hamnen.
Med en yta på hela 96 kvadratmeter är detta ett modernt och rymligt hem som erbjuder stil, komfort och bekvämlighet. Här har ni möjlighet att uppleva det allra bästa av Malmö, med en attraktiv och central belägenhet, samtidigt som man kan njuta av lugnet på innergården, likt en grönskande oas, som trädgårdsmästaren John Taylor varit med och omarbetat.

Bostadens stilrena och moderna design känns direkt imponerande med generösa fönsterpartier som fyller de stora och ljusa rummen med naturligt ljus. Köket är utformat för att möta de högsta kraven på funktionalitet, stil och förvaring. Vardagsrum och kök kombineras i en social och inbjudande atmosfär, som skapar en perfekt plats för vänner och familj. De tre sovrummen har gott om plats för både säng och förvaring, perfekt för en familj eller för den som önskar en extra arbetshörna. Det stora badrummet går i en stilsäker ljus interiör med egna tvättmöjligheter. Bostadens andra badrum är generös i sin storlek med dusch. Lägg därtill en stor balkong om 11 m² som under de varmare månaderna förlänger bostaden ytterligare med en social yta att umgås på.

På en trevlig promenad tar ni del av spännande arkitektur, hav och brett nöjesutbud men samtidigt ha närheten till City. Scaniabadet, Varvsparken, Stapelbäddsparken och småbåtshamnen som erbjuder segling och andra aktiviter får ni på köpet. Därför är det inte konstigt att läget i Västra Hamnen utan tvekan är en av de mest eftertraktade i Malmö. Här finns en mängd restauranger, kaféer, gym, grönområden, välsorterad Ica Maxi samt goda kommunikationer - allt inom bekvämt gångavstånd. Dessutom bor ni i en trygg Svanenmärkt förening med god ekonomi där man äger sin mark vilket borgar för ekonomisk trygghet.

Rumsbeskrivning

HALL

Parkettgolv och vita släta väggar. Smart förvaring med garderob och avhängningsmöjligheter.

BADRUM

Mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är försett med WC, duschhörna med blandare i krom som försluts av två vikbara glasdörrar. Tvättställ med blandare i krom. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk samt överskåp ovan.

BADRUM 2

Mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggar. WC, dusch, tvättställ och spegelskåp med belysning och förvaring.

KÖK

Parkettgolv, vita släta väggar, kök från Marbodal.
Vita skåpsluckor, mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel. Köket är utrustat med dubbel diskho med blandare i krom, spishäll med fläkt ovanför, integrerad diskmaskin, ugn samt mikrovågsugn, kyl och frys. Samtliga vitvaror från Electrolux.

VARDAGSRUM

Parkettgolv och vita släta väggar. Öppen planlösning med kök. Här finns plats för större soff-och matgrupp samt annan passande möblering. Fönsterpartier från två väderstreck bjuder in rikligt med ljus och skapar en inbjudande och ljus atmosfär.

SOVRUM 1

Parkettgolv och vita släta väggar. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och/eller annat möblemang. Förvaring i platsbyggd garderob med skjutdörrar.

SOVRUM 2

Enhetligt parkettgolv och vita väggar. Perfekt som barnrum, kontor eller gästrum.

SOVRUM 3

Enhetligt parkettgolv och vita väggar. Används idag som kontor men kan med fördel användas som ett barnrum, gästrum eller walk in closet.

BALKONG

Generös balkong i östläge.

Dokument (pdf)

A?rsredovisning 2022 - Brf Barcelona Brf Barcelona Stadgar Brf Barcelona Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 895 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea

96 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östra Varvsgatan 16A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

1209

Våningsplan

3 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Barcelona

Organisationsnummer

769625-9162

Allmän information

Brf Barcelona bildades år 2013 och är en äkta bostadsrättsförening. Husen färdigställdes år 2015. Föreningen omfattas av 72 stycken bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Adresserna i föreningen omfattar: Östra Varvsgatan 16 A-F, Klippergatan 6 samt Kostergränd 3, 5 A-G. Föreningens tomt är friköpt.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1313 kr år 2023)
- Pantsättningsavgift 1% gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2023-01-01, då med 10 %.
Prognos att höja avgiften med 7 % nästa år, vad avgiftshöjningen blir ser föreningen vid budgeteringen till hösten.
Kostnad för varmvatten och el mäts individuellt och tillkommer efter faktiskt förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2020 rensades ventilationskanaler i FT/FTX-system i samband med OVK. Trädgården har omarbetas med hjälp av John Taylor. Oljning och målning av ytterdörrar i trä har utförts.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan.
2025 - Renovering av ytskikten i betong på loftgångarna samt fönsterbalkarna i tegel ska ses över och eventuellt bytas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykel- och barnvagnsrum, miljörum samt två övernattningslägenheter finns på föreningens källarvåning. ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Båda rummen är utrustade med toalett/dusch. Kostnaden är 200 kr/dygn.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play (TV, bredband och IP-telefoni) detta tillkommer som en obligatorisk kostnad på 224 kr/mån. För ökat utbud tecknar varje bostadsrättsinnehavare själv abonnemang med Telia.

GARAGE OCH PARKERING
I föreningens garage finns 43 parkeringsplatser (950 kr/mån), två platser för MC (400 kr/mån) samt fyra platser med tillhörande laddstation (1 250 kr/mån + förbrukningskostnad. Kösystem tillämpas.

KONTAKT
Hemsida: www.brfbarcelona.se
Mail: styrelsen@brfbarcelona.se

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2013

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

2

Antal hyresrätter

2

Antal lägenheter

72

Byggnader

Byggår

2015

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Från markplan/garage.

Ekonomi

Månadsavgift

6 551 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten, Bostadsrättstillägg
Föreningen har individuell mätning avseende el och varmvatten. Kostnaden läggs månadssvis i efterskott på avin separat. Obligatorisk tillägg på 224 kr/månad för TV, internet och IP-telefoni (hastighet 250/250) via Telia Triple Play tillkommer.

Beskrivning månadsavgift

Enligt säljarens uppgifter finns en kostnad för 2022 årsförbrukning för el om 2860 kr/år och varmvatten 1224 kr/år.

Andelstal

2.3445

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 312 920 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Den indirekta nettoskuldsättningen anger bostadsrättens del av föreningens totala nettoskuld. Underlaget för uträkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning för 2021 samt från aktuell mäklarbild.

Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare vid frågor.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

240 SEK/månad

Varmvatten

102 SEK/månad

Summa driftkostnad

342 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl