Länk kopierad!

Visningar

sön 4 jun
Kontakta mäklaren för visningstid!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Skolgatan 6D, Centrala Märsta, Märsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
71 kvm
Avgift
4 805 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

ACCEPTERAT pris, ring för snabb affär!

RING FÖR BOKNING AV VISNING!
Välkommen till en lägenhet med många originaldetaljer kvar såsom stavparkett golv och gedigen ekparkett i vardagsrum, gammaldags kryddhylla i kök och en äldre köksinredning. Rymliga sovrum och bred hall möjliggör för gott om förvaring och ett vardagsrum med en balkong som ger gott om solchanser. Badrummet har stambytts 2015. I lägenheten är det ny säkerhetsdörr och omdragen el med ny elcentral. Skolgatan ligger i den charmiga äldre delen av Märsta och super centralt med kort promenadavstånd till närbutiker och eller pendeltågstation som tar er till Arlanda, Uppsala eller Stockholm central. Här finns även en nybyggd skola alldeles utanför bostaden.
Varmt välkommen till visning, möjlighet till snabb affär finns om du har finansiering ordnad! Välkommen

Rumsbeskrivning

Hall

En ny säkerhetsdörr som välkomnar er in till en stor och bred hall med avhängning av ytterkläder i hatthängare och gott om garderober längs med väggsidan. Fint stavparkett på golvet och målade väggar i vitt. Omdragen el med ny elcentral.

Badrum

Ett stambytt badrum (2015) med kaklade väggar och klinkers på golvet. Badrummet har ett badkar, handfat med tillhörande spegelskåp, WC och handdukshängare.

Vardagsrum

Ett stort vardagsrum med original parkettgolv och målade väggar. Utgång till en fin balkong med markis som vetter mot nybyggd skola och närbutiker inom kort promenadavstånd.

Kök

Ett kök med matplats som vetter mot entrésida. Äldre köksinredning i vitt med kakel ovan rostfri diskbänk. Vitvaror bestående av en fläkt, spis med häll, kyl/frys och en kyl som inte är i bruk för närvarande.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för både dubbelsäng, större garderob och ytterligare inredning. Fönster vetter mot entrésida. Fondtapet längs ena väggsidan och målade väggar i övrigt.

Sovrum 2

Ett sovrum i anslutning till kök med vitmålade väggar och ljust golv. Plats för säng, skrivbord och ytterligare förvaring.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 brf marstahojden.pdf Energideklaration Skolgatan 6 A-G.pdf Stadgar Brf Ma?rstaho?jden.pdf

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Accepterat pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

71 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Skolgatan 6D

Ort

Märsta

Kommun

Sigtuna

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Förråd medföljer bostaden och finns i källarplan.

Våningsplan

2 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Rymlig balkong som vetter mot den äldre stadskärnan av Märsta och mot den nybyggda skolan. Markis finns.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Märstahöjden

Organisationsnummer

769628-9128

Allmän information

Brf Märstahöjden
Bostadsrättsföreningen Märstahöjden bildades 2015 och äger fastigheterna Sigtuna Märsta 1.139 och Sigtuna Märsta 4:1.
Byggår 1955-1956.

Skolgatan 4 A-G & Södergatan 5 A-C består av två bostadshus i tre våningsplan och källare. Här finns det 47 bostadslägenheter, 11 lokaler, 6 garageplatser och 10 p-platser.
Skolgatan 6 A-G består av ett bostadshus i tre våningsplan och källare. Här finns det 50 bostadslägenheter, 6 lokaler, 5 garageplatser och 22-platser.

Lägenheterna har vattenburna radiatorer.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns på Skolgatan 4 och 6 samt på Södergatan 5. Den maskinella utrustningen byttes ut 2018 i den stora tvättstugan på Skolgatan 6.

PARKERING
Sigtuna Märsta 1.139 har 6 garageplatser och 10 p-platser. Sigtuna Märsta 4:1 har 5 garageplatser och 22 p-platser. P-plats utan el på gatan kostar 319 kr/månad, utan el stople på gården 344 kr/mån, med elstolpe 444 kr. Kostnad för garage varierar baserat på storlek, mellan 700-900 kr. Kösystem tillämpas.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV: Com Hem. Bredband: Com Hem. Bostadsrättshavare tecknar eget avtal.

AVGIFTER
Föreningen tar ut en avgift för registrering av pantsättning. Avgiften uppgår till 1 % av gällande prisbasbelopp (525 kr år 2023). Föreningen tar även ut en administrativ avgift för hantering av överlåtelser, som uppgår till 2,5 % av gällande prisbasbelopp (1313 kr år 2023). Överlåtelseavgiften debiteras köparen.

RENOVERINGAR:
2015 Stambyte och badrumsrenovering av samtliga badrum.
2015 Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2015 Fasadrenovering (inkl de fasadhängda balkongerna)
2015 Ommålning av samtliga trapphus
2022 isolerat vinden samt installerat fjärrvärme som nu är den primära uppvärmningskällan

EKONOMISK FÖRVALTARE
Alla brf

TEKNISK FÖRVALTARE
Renew Service AB

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

GENOMFÖRDA ÅTGÄRDER:
2015/16 Stambyte, fasadförbättring, säkerhetsdörrar
2017 Nya räcken till trappor vid entréerna

Antal lägenheter

98

Byggnader

Byggår

1956

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 805 SEK/månad. I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV och förråd

Avgiftsförändringar

Avgiftshöjning med 10 % kommer ske från och med 1 april.

Andelstal

0,96784

Andel av månadsavgift

0,096784

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

9 149 454 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel, baserat på senaste tillgängliga årsredovisningen.

Överlåtelseavgift

1 163 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

465 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

64 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Nff i västerås AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl