Länk kopierad!

Visningar

mån 5 jun 19:00 - 19:30
Enbart bokad visning. Anmäl dig via hemsidan.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fridtunagatan 3, T1/Centralt, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
4 217 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tvåa med stora ljusinsläpp och härlig balkong

Nu ges möjlighet att förvärva denna trivsamma och ljusa tvåa om 59 kvadratmeter belägen på andra våningen på Fridtunagatan 5 i attraktiva området T1. Här finner du ett välplanerat boende med stor rymd och sociala ytor som disponeras om följande. Välkomnande och större hall, ljust kök med plats för större matbord, mysig balkong med bra solläge, stort allrum, sovrum med god förvaring såväl som badrum med badkar.

I månadsavgiften på 4 217 kr ingår värme, vatten, kabel-tv, ip-telefoni, bredband, bostadsrättstillägg för hemförsäkring, yttre underhåll för byggnaden och häckklippning. Som boende i Brf Idrottshallen drar man nytta av flertalet fördelar. Här erbjuds tillgång till garageplats för endast 550 kr/mån, uteparkering (vissa med motorvärmareuttag) för 300 kr/mån, gemensamma tvättstugor, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet samt hobbyrum. Varje lägenhet har ett vindsförråd och det finns en mycket välorganiserad källsorteringsstation. Innergården är mycket vacker med välskötta trädgårdsarrangemang, lekplats, grillmöjligheter och flera sittplatser vilket skapar en trivsam boendemiljö.

På bekvämt gångavstånd finns matbutik, förskolor och flertalet skolor (bl.a. Fridtunaskolan, Folkungaskolan och Engelska Skolan). Sjukhuset, Universitetet och Garnisonen ligger på bekvämt cykelavstånd och för den som söker grönområden för rekreation är det nära till såväl Trädgårdsföreningen som Vallaskogen.


Sammantaget ett kompromisslöst boende med promenadavstånd till city där det bara är att flytta in och börja trivas från första stund. Varmt välkommen!

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

59 kvm

Gatuadress

Fridtunagatan 3

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Förråd.

Lägenhetsnummer BRF

36

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Idrottshallen

Organisationsnummer

716425-9314

Allmän information

HSB brf Idrottshallen bildades 1989 och äger fastigheten Idrottshallen 1 med adresserna Fridtunagatan 1-19. Förening omfattar 74 lägenheter fördelade på 3 flerbostadshus och 4 radhus, 60 garageplatser och 13 bilplatser ute.

https://www.hsb.se/ostergotland/brf/idrottshallen/var-forening/

Brf bildades

1989

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2022:
- Samtliga hissar renoverade
- 13 st laddplatser installerades i garaget

2021:
- Nya fasadarmaturer utanför samtliga portar
- Nytt plank med grind till uteplats
- Nytt golv till altan
- Reparation av garagegolv
- Ny dräneringsränna vid garageinfart
- Ny säkerhetsdörr med automatik till återvinningsrum
- Montering av ventilation i återvinningsrum
- Ny ventilationskanal i lägenhet

Solceller på tak 2020
Renovering av hiss 2017
Uppfräschning av innergården, nya planteringar, flyttning av grillplats m m 2012.
Nytt garagesystem vid infarten med fjärrkontroll 2012.
Nytt fläktsystem 2011.
Renovering av balkonger 2008.

Kommande renoveringar

Brf Idrottshallen följer den underhållsplan som är uppgjord i samråd med HSB. Vi har inga stora renoveringar inplanerad under överskådlig framtid.
2022-03-07

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns samlingslokal med kök och övernattningsrum. Det finns även en återvinningsstation av högsta klass, både för miljöns
och delägarnas bästa samt ett väl utrustat hobbyrum för den pysslige.

Antal lägenheter

74

Lån i BRF per kvm

8 151

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 217 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, ip-telefoni, bredband, bostadsrättstillägg för hemförsäkring, yttre underhåll för byggnaden och häckklippning.

Avgiftsförändringar

Avgiftshöjning om 1,5% genomfördes 2023-01-01.
Ingen avgiftshöjning inplanerad 2023-03-24.

Andelstal

1,10571

Andelstal insats

1,10571

Andel av månadsavgift

0,0110571

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

451 145 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

420 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns ett uppvärmt garage under husen med fjärrstyrd port. I garaget finns 56 platser varav 13 med laddningsmöjlighet. I garaget finns även möjlighet till däckförvaring.
Utomhus finns det 10 parkeringsplatser med fri tillgång till uttag för motorvärmare.
Kostnaden för en garageplats är 550 kr/mån och för en utomhusplats är kostnaden 300 kr/mån. I föreningen finns även 3 gästparkeringsplatser. I dagsläget (2022-06-21) finns tillgängliga platser såväl inomhus som utomhus. Separat kösystem tillämpas.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

80 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

114 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Tomas Eckerud, HSB Östergötland

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Vi har ett femtiotal parkeringsplatser i garage, i fastighetens källare. Redan under nästa vecka kommer 13 av dessa platser vara utrustade med laddstolpar. Det går jämt upp, men då någon flyttar brukar den som köper lägenheten ta över dennes garageplats om den har någon. Brukar oftast lösa sig innan man flyttar in. Vi säger upp några garageplatser som hyrs av utomstående så medlemmar kommer så klart alltid i första hand. Avgiften för Garageplats är 550 k/mån. Den som har elbil kommer betala den ström den tar ut FN-mandat att den får en tagg med kod. Vi har några få parkeringsplatser utomhus med vanlig elstolpe för motorvärmare. Avgift 300 kr/ mån. Inga av dessa är lediga en.
2022-03-07

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl