Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 300 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Serenadgatan 55, Högaholm, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
81.5 kvm
Avgift
4 623 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

I den populära föreningen brf Högaholm har vi nu förmånen att presentera denna välplanerade lägenhet om tre rum och kök! Här får ni möjligheten att skapa er egna drömlägenhet i ett bra område och en välmående förening. Lägenheten som är disponerad över 81.5 kvm erbjuder goda förvaringsmöjligheter, två bra sovrum, ett inbjudande vardagsrum och en stor inglasad balkong.

När ni bor på Högaholm har ni nära till allt. Inom kort avstånd ligger nämligen bland annat Hyllie, Mobilia och Svågertorp, med all shopping och service som det innebär. Tack vare den direkta anslutningen till Malmös ringväg tar ni er med enkelhet ut på vägarna, oavsett om ni ska ut mot E6:an eller in till centrum.

Varmt välkomna!

Allmän information

Pris

1 300 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

81.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Serenadgatan 55

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Våningsplan

4 av 8

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Högaholm

Organisationsnummer

746001-0395

Allmän information

HSB Brf Högaholm är en äkta förening som förvaltar tomträtterna Balladen 1-5, Kvinetten 1 och Serenaden 1-8. I föreningen finns det 17 bostadshus med tillsammans 58 trapphus med adresserna Balladgatan och Serenadgatan. Föreningens byggnader består av 994 lägenheter och 1 lokal. Byggnaderna färdigställdes 1971. Föreningen innehar marken med tomträtt där nuvarande avtal löper ut 2022-12-31.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant, köparen betalar(525 kr år 2023).
Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften på 500 kr återfås vid utträde ur HSB.
Avgiften höjdes med 3,75% från och med 2022-01-01. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-08-12).

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme, vattenförbrukning och el. Schablondebitering sker kvartalsvis men fördelat på tre avier, dvs debitering varje månad. I slutet av varje kalenderår jämförs den verkliga förbrukningen av värme, kall- och varmvatten och lägenhetsinnehavaren blir debiterad för detta på avierna i april, maj och juni, dvs med tre månaders förskjutning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Utfört underhåll:
2006 Avloppsstammar spolade samt nya rör under vaskarna.
2009 Fasadplåt målade på 3 och 5 våningshusen.
2011 Taket lades om.
2014 Byte till fjärravlästa elmätare, elektroniskt bokningssystem för tvättstugor.
2014/2015 3 st nybyggnadmiljöhus för matavfallet. Dessa byggs vid anslutning till våra andra miljöhus, Föreningen lägger om plattorna på innergården.
2014/2015/2016 Omläggning av gångbanor.
2016 Tillbyggnad av miljöhus på Serenadgatan.
2017-2018 Utbyte av maskinpark i tvättstugorna, byte av värme-och vattenmätare.
2017/2018 Klinker i på källargolv och närvarobelysning.
2019 Upprustning av lekplatser.
2020 Bytt värmecentraler.
2021 Renoverat fastighetskontoret. Utbyte av belysning till LED i hela föreningen. Byggnation av nya miljöhus/stationer och stängning av sopnedkast och soprum. Renovering av Festlokal.

Pågående renoveringar:
Relining av avloppsledningarna har påbörjats.
Samtliga 36 hissar helrenoveras.
Nya kulvertledningar.
Upprustning av utemiljön.
Kameraövervakning.
Byte av Passagesystem. För mer informations se föreningens hemsida.

Planerade renoveringar:
Vattenledningar ska bytas ut efter att pågående relining av avloppsledningarna är klar. En utredning inför projektet pågår.
Ny ventilation i samtliga byggnader.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren på varje hus. Bastu finns på Serenadgatan 41, gym finns på Serenadgatan 51 och festlokal att hyra finns på Serenadgatan 31 för ca 550 kr/tillfälle. Det finns två tvättstugor i varje hus.

GARGE OCH PARKERING
Föreningen har 385 parkeringsplatser som kan hyras för 125 kr/mån och 392 garageplatser som kan hyras för 300 kr/mån i kallgarage och 400 kr/mån i varmgarage.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har bredband (250/250) och kabel-TV via Tele 2 med ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån.

ÖVRIGT
I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för föreningens lägenheter.

KONTAKT
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/hogaholm/
E- post: brfhogaholm@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

994

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 623 SEK/månad. I avgiften ingår Kabel-TV, Internet/TV, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

BRF har individuell mätning och debitering av kall- och varmvatten samt elförbrukning.

Andelstal

0.10973

Andel av månadsavgift

0.10973

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl