Länk kopierad!

Visningar

sön 1 okt 12:00 - 12:30
Anmälan krävs! - Vänligen boka in er via mäklarens hemsida genom att trycka på "läs mer hos mäklaren". Vi ses på plats!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Vikhemsvägen 7A, Vikhem, Staffanstorp
Typ
Bostadsrätt
KVM
77 kvm
Avgift
4 442 SEK / mån
Rum
3 rum

Välplanerad och fräsch trerummare på populära Vikhem!

Äntligen kan vi med glädje presentera en trerummare med både bekvämligheter, kulörer och kvalité som utmärker bostaden. Ni välkomnas av en luftig atmosfär där den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum blir en naturlig samlingsplats när gästerna är på besök. Ett kök i kvalité från Marbodal, helkaklat badrum med tvättmöjligheter, goda förvaringsmöjligheter samt vitvaror från Osby.
Utöver detta har ni en balkong i söderläge som förlänger bostaden under sommarhalvåret.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in. Redan i hallen får ni en bra överblick över vad ni kan förvänta er av bostaden. Det finns en naturlig plats för era ytterkläder samt även förvaringsutrymme bakom en dörr. Under fötterna har ni en ekparkett som tillsammans med färgade släta väggar tar er vidare till bostadens samtliga rum.

KÖK/MATPLATS
Ni har köksluckor i svart och stänkskyddet över den laminerade bänkskivan, består av rektangulärt grått kakel. Köket är från Marbodal och är utrustat med integrerad diskmaskin och mikro, hel kyl och frys, induktionsspis samt ugn från Osby.

VARDAGSRUM
Vidare har vi ett vardagsrum som är enkelt att inreda med både soffgrupp som annan möblemang om önskas. Från vardagsrummet når ni även ut till bostadens balkong i söderläge.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har vita väggar och grått golv. Ni finner en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Osby), handdukstork, duschvägg av glas, belyst spegelskåp och ytterligare ett skåp under tvättställ för diverse förvaring.

SOVRUM 1
En magisk gammelrosa färg på väggarna skapar ett rofyllt sovrum. Till det största sovrummet har ni en skjutdörrs-garderob för förvaring samt god plats för dubbelsäng samt annan möblemang.

SOVRUM 2
I dagsläget används det andra sovrummet som kontor men kan användas som även ett barnrum då god plats för säng, skrivbord och garderob finns.

FÖRRÅD
Till lägenheten tillhör det ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Porthusen i Staffanstorp Årsredovisning 2022 Brf Porthusen i Staffanstorp Stadgar Brf Porthusen A?rsredovisning 2021

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

2 295 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

77 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vikhemsvägen 7A

Ort

Staffanstorp

Kommun

Staffanstorp

Lägenhetsnummer BRF

TH1208

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Porthusen i Staffanstorp

Organisationsnummer

769633-6200

Allmän information

Brf Porthusen i Staffanstorp är en äkta förening som bildades 2019. Föreningens mark är friköpt (äger marken). Under hösten 2017 påbörjade man nyproduktionen av föreningens hus, 3 flerbostadshus med lokaler i ett av husen samt 2 radhuslängor, totalt 72 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler.

EKONOMI
KPO Förvaltnings AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift om 400 kr per pant betalas av pantsättaren.
Överlåtelseavgift om 1 000 kr betalas av köparen.

Senaste avgiftshöjningen: 2023-01-01 med 5%.
Planerade avgiftshöjningar: Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (Kontrollerat 2023-03-28).

Preliminärt så har föreningen samtliga el-abonnemang. Undermätare för manuell avläsning finns till varje lägenhet/lokal. Kostnad för förbrukad el betalas till föreningen. En schabloniserad förbrukning ska betalas i förskott och läggs på som ett tillägg på avgiften.
Värme debiteras enligt schablon som korrigeras regelbundet. Radhusen har egen värmeanläggning med vattenburet system som går på bostadens el.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar då husen är nybyggda.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Uppställningsplats för cyklar finns på gården. Servicestation för cyklar finns på gården samt 2 st lådcykelparkeringar (avsedda för cykelpoolen).

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 3 stycken HCP, 1 st bilpoolsplats och 36 P-platser för uthyrning. Kostnad för p-plats är 200kr/mån, kösystem tillämpas. Radhusen har p-plats i anslutning till respektive lägenhet. Mindre sopstationer utomhus och i miljörum i Torghuset. Kollektivtrafikens tider går att följa genom digitala kommunikationstavlor i trapphusen.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och Fiberoptiskt bredband är anslutet till Staffanstorps stadsnät. Varje bostadsrättshavare bekostar eget abonnemang.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
E-post: brfporthusen@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

72

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 442 SEK/månad. I avgiften ingår Kallvatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Tillägg för preliminär kostnad för värme, varmvatten och el per månad är 481 kr. Debitering efter faktiskt förbrukning. El tillkommer efter faktisk förbrukning.

Andelstal

1,651

Andel av månadsavgift

1,65

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

985 894 SEK

Överlåtelseavgift

1 000 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

400 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

200 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl