Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 050 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 050 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kvarngatan 5B, Verkstadstorget, Motala
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
2 938 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor tvåa med balkong i söderläge och med låg månadsavgift

Välkomna till Kvarngatan 5B och den här rymliga tvårummaren som är i mycket gott skick. Genomgående ljusa renoverade ytskikt och ett helkaklat fräscht badrum. Perfekt läge på våning 2 av 2 med egen entré med plats för ett litet cafébord och några stolar. Invändigt möts du av en stor möblerbar hall med bra med plats för att hänga av sig ytterkläder. Väggarna är målade i modern ljusbeige nyans. Köket har bra arbetsytor och gott om förvaring i över- och underskåp. Framför köksfönstret finns bra med plats för en matgrupp. Fin utsikt över innergården och insynsskyddat. Köket ansluter till sovrum som i sin tur har ingång till det stora vardagsrummet. Här är väggarna vitmålade och rummet har ett härligt klassiskt parkettgolv. Från vardagsrummet finns utgången till en insynsskyddad inglasad balkong med bästa söderläget och utsikt över en mindre park och Verkstadstorget.

Brf Kvarnstenen som är en välskött bostadsrättsförening med ett lugnt och trevligt läge. Föreningens ekonomi är mycket god och månadsavgifterna och driftskostnaderna är låga. Gemensam tvättstuga, samlingslokal samt förråd finns i källaren på Kvarngatan 13. Det är gångavstånd till bageri, mataffär och till fina promenadstråk längs Göta Kanal. I närheten av bostaden finns Motala station med bra buss-, tåg- och pendlingsförbindelser.

Rumsbeskrivning

Kök

Kök med plats för matgrupp med utsikt över innergården. Bra med bänkytor och förvaring. Kyl och frys, spis med häll och spisfläkt. Vitmålade väggar och grått laminatgolv.

Hall

Rymlig hall med både plats för att hänga av sig ytterkläder och mindre möbel/skrivbord. Från hallen når du lägenhetens samtliga rum. Väggarna har en ljus beige nyans och golvet har en praktisk plastmatta.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med vita väggar och ett klassiskt parkettgolv. Här finns utgången till den härliga inglasade balkongen med insynsskyddat söderläge.

Sovrum

Sovrum har vitmålade väggar och laminatgolv.

Duschrum

Fräscht helkaklat duschrum med klinkergolv med värmeslingor. Kommod och spegelskåp. Wc och duschhörn med vikväggar i glas samt handukstork.

Förråd/klädkammare

Praktiskt förråd med gott om förvaringsmöjligheter.

Dokument (pdf)

Planlösningar ED Kvarng 5B ÅR 2021 HSB Brf Kvarnstenen Stadgar HSB Brf Kvarnstenen Informationskarta information brf Kvarnstenen

Allmän information

Pris

1 050 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

72 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kvarngatan 5B

Ort

Motala

Kommun

Motala

Lägenhetsnummer BRF

66

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Inglasad balkong med perfekt söderläge och utsikt över mindre park samt Verkstadstorget.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Kvarnstenen

Organisationsnummer

716402-5301

Allmän information

En mycket välskött förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. Föreningen äger fastigheten Kvarnstenen 1 med adresserna Kvarngatan 3-7 A-C, 11-15 A-C.

Brf bildades

1977

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband 500/500 samt tv-paket bas (18 kanaler) via Telenor ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Lägenheten har egen luft/luftvärmepump för kostnadseffektiv uppvärmning samt elradiator som extra stöd. Egen varmvattenberedare i duschrummet. Mekanisk frånluft i kök och duschrum.

Utförda renoveringar

2010 Byte av fönster
2013 Byte av entrédörrar
2014 Byte av 8st VVB, Byte av 1st Vattenmätare till 3 st seriekopplade vattenmätare. Tvättning o målning av staket i tomtgräns.
2015 Målning av trä utvändigt
2016 Installation av solcellspaneler hus 5 o 13
2017 OVK-Besiktning
2018 Besiktning målning, åtgärder efter besiktning. Montering nummerskyltar garage
2019 Rengöring av ventilationskanaler
2020 Kontroll av radon i fastigheterna
2022 Nybyggnad av ytterligare ett cykelförråd för Kvarngatan 11-15.

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje lägenhet ingår ett separat förråd i sidobyggnad. I föreningen finns gemensam tvättstuga, samlingslokal, bastu och hobbyrum.

Antal lägenheter

70

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 938 SEK/månad. I avgiften ingår VA, fiber 500/500 och tv-bas från Telenor. Uppvärmning och varmvatten betalas separat.

Avgiftsförändringar

Avgiften justerades jan 2023. Inga beslut om ytterligare justeringar.

Andelstal

1,23574

Inre reparationsfond

5 765 SEK

Kommentar

Uppvärmning inkl. hushållsel. Preliminär förbrukning/kostnad debiteras med fn 1010 kr i månaden. Avläsning och ev. reglering 1 gång per år.

Överlåtelseavgift

1312,50 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Uppvärmning

1 010 SEK/månad

Årlig elförbrukning

4 846 kWh/år

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Bostadsrättstillägg

50 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 160 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

- Parkering finns att tillgå mot en kostnad om 100kr/månad (ledigt)
- Föreningen har 4 laddplatser för 250kr/månad+el (ledigt).
- Finns även 6 parkeringar med motorvärmare att hyra för 200kr/månad+el (ledigt)
- Garage med separat kö kostar 300kr/månad (kö)

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

78 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Tomas Eckerud

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl