Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bondegatan 72B, Södermalm - Sofia, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
30 kvm
Avgift
1 630 SEK / mån
Rum
1 rum

Välplanerade 30kvm invid Vitabergsparken. Rejält kök med diskmaskin!

Varmt välkommen till en välplanerad lägenhet belägen i det arkitektritade hörnhuset från 20-talet. Den här lägenheten är otroligt yteffektiv och har sina kvadratmeter på rätt plats. Du rymmer större säng, matplats i kök, garderober, och soffgrupp på 30kvm utan att det känns trångt. Förutom detta erbjuds även ett väl tilltaget badrum med samt ett fullutrustat kök med diskmaskin och gott om förvaring. När man kliver in i lägenheten slås man av den generösa takhöjden som i kombination med vackra fönsterpartierna ger rummet en fantastisk karaktär. Alla material- och färgval är matchande och noga genomtänka vilket gör att hela bostaden känns sammanhängande och trivsam. Här bor du i ett toppenläge mellan Vitabergsparken och händelserika Nytorget. Här har du närhet till allt man kan önska sig.

I BRF Kopparbonden bor du i en stabil förening med god ekonomi. Gården är en egen oas där man i åratal har planterat nya buskar och blommor. Senaste tillskottet en vacker Magnolia! Runt hörnet har du både restauranger, barer och caféer, tex populära Pom och Flora. Längre ner på gatan finns en välsorterad matbutik (Coop). Här bor man i ett populärt läge med direkt närhet till allt, och det som inte finns på gångavstånd tar du dig enkelt till via alla busslinjer och tunnelbana.

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

30 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bondegatan 72B

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

1002

Våningsplan

0 av 6

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Kopparbonden

Organisationsnummer

769604-1636

Allmän information

Detta vackra hus uppfördes år 1923?1924, ritat av Gustav Laurelius. Arkitekturen är präglad av 20-talets nordiska klassicism där tidstypiska drag är bl.a. den rena släta väggytan med fönstren jämt fördelade och de dekorativa inslagen över flera våningar. Här bor man idag i en mycket stabil förening som har låg belåning och en otroligt mysig innergård, en egen grönskande oas! Föreningen bildades 2000 och består av 41 lägenheter. Av dessa är 3sr fortfarande upplåtna med hyresrätt. Detta innebär ett stort dolt kapital för föreningen att nyttja i framtiden.

Besök gärna föreningens hemsida: https://kopparbonden.wordpress.com/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband och IP-telefoni levereras med en hastighet på 1000mbit/s via A3. Detta ingår i avgiften.
Kabel-TV finns via Tele 2.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme och ventilation via självdrag.

Utförda renoveringar

1978 Stambyte i kök och badrum
2002 Renovering av fönster
2003 Stort renoveringsår då man påbörjade ombyggnation av vind. Då renoverade man bl.a. tak (ny takbeklädnad) samt frånluftsfläktar
2004 Fasadrenovering
2005 Renovering av trapphus samt balkongbygge mot gård
2006 Stamspolning
2007 Energieffektiviserande åtgärder
2011Stamspolning
2020 & 2021 Renovering och förbättrande åtgärder av innergård och entré

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam innergård som under sommartid är utrustat med utemöbler samt grillar. Här pysslas det lite hela tiden med nya blommor i rabatterna vilket har resulterat i en fantastisk gård med en härlig grönska. I ett förråd övervintrar utemöbler, gräsklippare och grill för användning av medlemmarna.
I tvättstugan finns två maskiner, en torktumlare och en mangel. Bokning sker med låscylinder. I föreningen finns även cykelförråd, barnvagnsrum och ett soprum med källsortering.

Antal lägenheter

35

Byggnader

Byggår

1924

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 630 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet
inkl. värme, VA, bredband och kabel-TV.

Avgiftsförändringar

Förening har väldigt god ekonomi och den totala belåningen ligger på ca 3mkr. Detta gör att man inte planerar att förändra avgifterna. Då föreningen sålde en hyresrätt år 2021 amorterade man hela 1,6 miljoner kronor. Föreningen innehar marken med tomträtt och nästa omförhandling sker år 2026. Vid omförhandling 2016 blev tomträtten oförändrad.

Andelstal

1,22850%

Andel av månadsavgift

0,012

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens andel av nettoskuldsättningen är baserad på föreningens uppgifter i senaste årsredovisningen (2021). Del av BRF nettoskuldsättning kan komma att förändras på grund av exempelvis föreningens amortering eller upptagande av nya lån.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

143 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy