Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 250 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Verkstadsvägen 115A, Verkstadsön, Motala
Typ
Bostadsrätt
KVM
62 kvm
Avgift
2 628 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Marklägenhet 2-rok på Verkstadsön

Nu finns chansen till en renoverad markplanslägenhet på härliga Verkstadsön. Tänk att bo omgiven av Motala Ström på ena sidan och Göta Kanal på andra och till slusstrapporna i Borenshult och Boren är det endast ca 800 m.

Lägenheten är omsorgsfullt renoverad senaste åren och i markplan. Rymlig hall med ljusa väggar och ett modernt flytspacklat golv. Sovrummet har dubbla fönster och en walk in closet. Mellan köket och vardagsrummet har väggen tagits ner för en öppen planlösning med hela sex fönster ut mot Verkstadsvägen. Duschrummet är verkligen något extra. Flytspacklat golv med värme, putsade och målade väggar, spotar i taket, duschvägg i betong. Wc och kommod med spegel och väggintegrerad hylla.

Utanför entrén ingår en stenbelagd yta perfekt för mindre möbel. Vid gaveln finns tillgång till egen uteplats med altangolv och skärmväggar.

Bostadsrättsföreningen Verkstadsön är en vålmåendes förening med god ekonomi och byggnader i bra skick med ett fantastiskt läge mellan kanalen och strömmen. Förråd och carportplats ingår i den redan låga månadsavgiften.

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med vitmålade väggar och modernt flytspacklat golv med värme. Bra med plats att hänga av sig ytterkläder samt två separata garderober.

Sovrum

Sovrummet renoverades -18. Mörkt laminatgolv och vitmålade väggar. Dubbla fönster mot innergården. Stor walk in closet.

Duschrum

Modernt häftigt duschrum med flytspacklat golv med värme. Duschväggar i betong. Wc, kommod och spegel med integrerad belysning. Spotar i taket. Egen tvättmaskin. I duschrummet finns varmvattenberedaren (föreningens ansvar).

Kök

Köket renoverades under 2018 och 2019. Vita luckor och kakel. Bänkskivor i grå betong. Inbyggd belysning i taknisch samt vitrinskåp. Ugn med inductionshäll, fläkt, integrerad kyl och frys. Dubbla fönster mot Verkstadsvägen.

Vardagsrum

Vägg mellan vardagsrum och kök har tagits bort för en öppen planlösning. Härligt rum med fyra fönster mot Verkstadsvägen. Väggarna är målade i ljusgrå nyans och ett med köket enhetligt parkettgolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar ED Brf Verkstadsön Stadgar Brf Verkstadsön ÅR 2021 Brf Verkstadsön Frågelista Verkstadsvägen

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

62 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Verkstadsvägen 115A

Ort

Motala

Kommun

Motala

Lägenhetsnummer BRF

163-04-009

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Uteplats med trall och vindskydd/spaljé.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Verkstadsön i Motala

Organisationsnummer

769627-9590

Allmän information

Brf Verkstadsön i Motala bildades år 2014 och består av sammanlagt 52 lägenheter med 1-4 rum och kök. Föreningen äger fastigheten Normandie 1 med adresserna Verkstadsvägen 111-131 ojämna nummer och Normandie 3, 5 och 7 i Motala kommun. Radhusen uppfördes år 1991 och kännetecknas av deras rödmålade fasader och vita knutar. I Brf Verkstadsön bor ni i ett lugnt och trivsamt kvarter med närheten till både vacker natur och fina promenadstråk vid Göta Kanal, Motala ström och sjön Boren. Ni har även närhet till slusstrappan, glasskiosker, café Mallboden mm.

Brf bildades

2014

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Byggnaderna är i gott skick och ett löpande underhåll har skett. I samband med bostadsrättsbildningen 2014 genomfördes en omfattande yttre underhållsinsats. Samtidigt genomfördes ett byte till modernare och effektivare värmeåtervinningssystem med återvinning (minimastersystem) i samtliga lägenheter och i samband med detta gjordes en genomgång av fläktar och rörledningar tillhörande det luftburna värmesystemet. Varmvattenberedare har bytts ut. Varmvattenberedare och värmesystem ägs av föreningen som ansvarar för dessa. För närvarande finns ett serviceavtal med Edekyl som servar värmesystemet en gång per år. Föreningen utförde även målning 2018. Föreningen har nyligen sett över taken.

Övriga utrymmen i föreningen

Inom föreningens område finns carport i längor, besöksparkeringar, lägenhetsförråd i längor, lekplats, grönyta, cykelförråd och sopstation.

Byggnader

Byggår

1991

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 628 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår vatten, kabel-tv (grundutbud), 150 kr av avgiften går till carport och 200 kr av avgiften går till underhåll/skötsel av det gemensamma området i föreningen. Den boende står själv för hushållsel samt uppvärmningskostnad.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes januari 2023. I dagsläget ingen mer beslutat höjning enligt information från styrelsen 2023-01-26.

Andelstal

1,4857

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

284 679 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Årsredovisning 2021

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Uppvärmning

1 100 SEK/månad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Bostadsrättstillägg

50 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 500 SEK/månad

Parkering

Typ

Carport

Ingår i avgiften

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

75 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

135 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Sebastian Oliwers

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl