Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 12:00 - 12:30
Bokad visning, vänligen boka tid via vår hemsida. Välkomna!
mån 27 mar 17:00 - 17:30
Bokad visning, vänligen boka tid via vår hemsida. Välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kalkstensvägen 8, Kalkbrottet / Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
79 kvm
Avgift
4 637 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

3:a vid Kalkbrottet med två uteplatser

I området vid Kalkbrottet finns denna välplanerade marklägenhet i skönt sydväst läge med två uteplatser, en som nås från vardagsrummet och en från det större sovrummet. Perfekt att ha två alternativ så man kan följa solen under dagen! Ljus lägenhet med rymligt vardagsrum och kök i öppen planlösning, här har man plats till både generös soffa och matgrupp. Snyggt stilrent kök från HTH med vita luckor, bänkskiva i svart granit och svart kakel. Ett kök med gott om förvaring och arbetsytor. Matplatsen är väl tilltagen och har plats för 4-6 personer runt bordet och fint ljusinsläpp från det stora fönstret och utgången till uteplatsen i söder. Bostaden har två sovrum, båda med plats för dubbelsäng, och det större har en skjutdörrsgarderob och utgång till uteplatsen i västerläge. Helkaklat badrum i sobert vitt och grått med badkar och tvättmaskin och torktumlare. Hallen är rymlig och har gott om förvaring i både skjutdörrsgarderob längs ena långväggen och stor klädkammare.

Med detta boende medföljer en unik möjlighet att via medlemskap ta del av grannföreningens livsstilskoncept som erbjuder stor lounge där man sitter och äter medhavd mat och dryck i vacker miljö, bibliotek, biograf, vinkällare, gym & spa, utomhuspool m.m. Läs mer om detta härliga erbjudande "Livsstilskoncept Kalksten Park Spa" bland Dokument.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Mörkt klinkergolv innanför ytterdörren och ekparkett på hallgolvet, vita väggar samt skjutdörrsgarderob med vita dörrar och en spegeldörr längs ena långväggen. Klädkammare/förråd.

SOVRUM 1
Ekparkett och vita väggar, fönster och utgång till uteplats i västerläge. Skjutdörrsgarderob med vita dörrar.

SOVRUM 2
Ekparkett och blåblommig tapet, fönster mot väster.

VARDAGSRUM
Ekparkett och vita väggar, fönster mot väster och söder där man även når uteplatsen i söderläge. Rummet är i öppen planlösning med kök och matplats.

KÖK
Ekparkett och vita väggar, fönster mot söder. Matplats som rymmer 4-6 personer. Vitt HTH-kök med svart stenbänk och svart kakel. Utrustning: induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn samt kyl och frys i fullhöjd.

BADRUM/TVÄTT
Grått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggarna och tak spotlights med dimmer i taket. Vita väggskåp, grå bänkskiva i laminat ovan tvättmaskin och torktumlare. Utrustning:
vägghängd toalett, handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt badkar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Pergolan Stadgar Brf Pergolan Årsredovisning 2021 Brf Pergolan ED Kalkstensvägen 8 Livsstilskoncept Kalksten Park Spa

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 295 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

79 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kalkstensvägen 8

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

2412

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Pergolan i Limhamn

Organisationsnummer

769616-7274

Allmän information

BRF Pergolan i Limhamn är en äkta förening som består av 64 lägenheter i varierande storlek och utformning, samtliga upplåts som bostadsrätter. Lägenheterna är fördelade på fyra låghus, samtliga är fyra våningar höga. Lägenheterna färdigställdes 2017 och föreningen och innehar fastigheten med äganderätt, adresserna är Kalkstensvägen 4-10.

EKONOMI
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1,5% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (788 kr år 2023)
Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar denna avgift (1838 kr år 2023).

2023-01-01 höjde föreningen avgiften med 10%.
Föreningen har som plan att avgiften ska höjas 1-2% varje år för att undvika stora höjningar..

Föreningen har gemensam el, den boende debiteras efter faktisk förbrukning i efterhand. Fast elkostnad om 110 kr/mån för administration.

Brf Paviljongen erbjuder nu enskilda medlemmar medlemskap i deras Livsstilskoncept mot en kostnad om 1 100 kr/mån. De erbjuder Spa och gym, biografsalong, lounge, biljard, bibliotek och vinkällare (för förvaring av eget vin). I parken finns gemensamma grillar och även bord och stolar att boka. Sommartid finns även utomhuspool. Det finns dessutom möjlighet att boka rum för enskild fest samt övernattningslägenhet. För mer information kontakta Brf Paviljongen.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Inget större genomfört, pågående eller planerat underhåll.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stort barnvagnsförråd finns vid entrén och i anslutning till fastigheten finns även cykelförråd och miljöhus. Busshållplats i närheten. Kalkbrottsområdet omges av ett växlande naturlandskap och runt föreningens ytor finns av fina grönområden med gräsmattor, rabatter, sittbänkar och intilliggande lekplats med livfulla fontäner.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Gemensamt avtal som inkluderar bredband (100/10 Mbit/s), kabel-TV och fast telefoni via Telenor/Bredbandsbolaget. Avgift om 245 kr/månad tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har totalt 63 bilparkeringsplatser utomhus, varav 4 är handikapplatser, 500 kr/mån. Laddplats kostar 800 kr/mån + elförbrukning.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
Hemsida: www.brfpergolan.com
Mail: info@brfpergolan.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

64

Byggnader

Byggår

2017

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 637 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 110 kr/mån avseende administration gemensam el, 245 kr/mån avseende bredband. Total månadskostnad 4 992 kr.
De boende debiteras för faktisk förbrukning av el.

Andelstal

1,65077%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

830 572 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor del av bostadsrättsföreningens nettoskuld som indirekt belastar bostadsrätten. Den beräknas som andelstalet för årsavgiften multiplicerat med föreningens nettoskuld, där nettoskulden består av föreningens räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlaget för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning för 2021.

Överlåtelseavgift

1 838 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

788 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

97 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att fiskarna och cementarbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stadsplanerna ritades upp i sekelskiften mellan 1800- och 1900-talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse från Erikslust och hela vägen ut mot stranden. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Här byggs det så det knakar. Och vad finns det att inte gilla? Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och fiskrökeri finns flera utmärkta restauranger.

Kalkbrottet erbjuder fina naturupplevelser och en promenad runt på ca 4 km. Bra kommunikationer med buss till Hyllie med tågstation och Emporia med all service ett stort köpcentrum kan erbjuda. Gott om för- och grundskolor i området. Ett lugnt och trivsamt bostadsområde där man lever ett gott liv.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl