Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sofielundsvägen 10C, Möllevången, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
53 kvm
Avgift
3 237 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig sekelskiftslägenhet anno 1917

Varmt välkommen till denna fantastiska tvårummare i hjärtat av Möllevången! Här kombineras modernt och välbevarad charm från byggåret anno 1917. Med vackra stuckaturer, snyggt brädgolv och genomgående planlösning är detta ett boende för den kräsne.

På ganska exakta 2 minuter når du Möllevångstorget och dess serviceutbud, här får du därför färgstark torghandel, ypperliga kommunikationsmöjligheter och Malmös bättre restauranger och krogar på köpet! Här blir det få taxirundor med detta optimala läge för dig som vill bo nära City. Till bostaden hör en lugn och lummig innergård i en aktiv förening med friköpt mark som borgar för ekonomisk trygghet.

Bostaden erbjuder en öppen och ljus lägenhet utöver det vanliga där den hemtrevliga känslan är genomgående. Tack vare den tilltagna takhöjden och generösa ljusinsläpp välkomnas du till ett hem som aldrig känns mörkt eller instängt. Vardagsrummet är väl tilltaget med vackert brädgolv, två fönsterpartier och en imponerande takhöjd med stuckaturer. Köket är snyggt moderniserats i original med goda arbetsytor, mindre köksö och rum för matgrupp. Vidare in finner du sovrummet som är generös i sin storlek med ypperlig förvaring och vetter mot lugn innergård som erbjuder utemöbler och grill. Badrummet är smakfullt och nyrenoverat från föreningens stambyte.

Möllevången är ett av Malmös mest populära områden, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns gott om trevliga kaféer, barer och restauranger, dessutom är det nära till Folkets park, St Knut och City. Kommunikationerna är ypperliga med buss och på en kort promenad når man Triangelns tågstation eller Södervärns busstorg. Två välsorterade Ica Supermarket ligger ett stenkast bort.

Rumsbeskrivning

HALL

Rymlig hall med gott om svängrum , avhängningsmöjligheter och klädkammare. På golvet vilar ett vackert enhetligt brädgolv med vitmålade väggar.

WC

Nyrenoverad toalett från 2022. Vitt kakel och grått klinkergolv, golvvärme ger ytterligare mervärde. Försett med WC, vask, takduschset och spegelskåp. Smart förvaring med hyllplan.

KÖK

Köket är varsamt renoverat i upprustat original i läcker kulör. Här finns goda arbetsytor, mindre köksö för sociala sammanhang och rum för matgrupp. Fönster i västerläge för fint ljusinsläpp.

SOVRUM

Sovrummet är rofyllt, väl tilltaget och vetter optimalt mot den lugna gården i västerläge. Ljusa väggar och brädgolv. Ypperligt god förvaring med platsbyggda garderober.

VARDAGSRUM

Generös takhöjd med fantastisk stuckatur, vackert brädgolv och stora fönster för ljusinsläpp från söder. Ljust och luftigt med massor av charm och sobra detaljer.

Dokument (pdf)

Årsredovisning 2022 Ekonomisk plan - Brf Idet 11 Brf Idet 11 Energideklaration Brf Idet 11 Stadgar

Allmän information

Pris

1 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2

Boarea

53 kvm

Gatuadress

Sofielundsvägen 10C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

1301

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Idet 11

Organisationsnummer

769615-4892

Allmän information

Brf Idet 11 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2007, föreningen äger fastigheten Idet 11. Här finns två huskroppar med 49 bostadsrättslägenheter, 3 hyresrätter och 9 lokaler med adresserna Claesgatan 2-4, Sofielundsvägen 10 samt Ystadsgatan 9, husen är uppförda 1906-1907.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Årsavgifterna har tidigare varit oförändrade sedan 2016 då de sänktes med 15 %, vilket man vid årsskiftet 2023 höjde med 15 % pga föreningens stambyte.
Kommande justeringar kan komma att ske årligen, troligvist mindre justeringar (5-10%). Föreningen har fortsatt god ekonomi med alla lokaler uthyrda (9st).

Alla boende har eget elavtal.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar
1975 - Tappvattenstammar/avloppsstammar.
2007 - Renovering av tvättstugan
2008 - Byte av samtliga elmätare till fjärravlästa. Varje lägenhet har egen elmätare.
2010/2011 - Byte av fönster
2013 - Renovering/omfogning av fasaden mot gatan samt in mot gården. Omläggning av taket.
2014 - Byte av fönsterdörrar mot franska balkonger. Isolering av fönster. Installation av nytt porttelefonsystem.
2016 - Byte av portar i portgången in mot gården. Mindre renovering av tvättstugan.
2017 - Filmning och spolning av stammarna
2018 - Spolning av dagvattenbrunnar
2019 - Byte av portar mot Claesgatan och Ystadgatan. Renovering/omfogning av fasaden in mot grannföreningen Idet 9. Radonmätning.
2020 - Påbörjad renovering av portgångar där stuckaturer återställts. Byte av belysning på fasad, över trädäcket på gården samt i portgångar in mot gården. Byte av belysning i tvättstugan samt avfallsrummet. Nya lås på samtliga dörrar och portar. Nya frånluftsfläktar installerade på taket. Renovering av källarförråd (uthyres till lokalhyresgäst). Påbörjat arbete med OVK-besiktning.
2021 - Färdigställande av portar mot Claesgatan och Ystadgatan.

-Pågående och planerade renoveringar
Just nu pågår ett omfattande stambyte och det innebär nya ytskikt i badrummen. Projektet pågår och kommer fortsätta under 2023. Varje medlem blir informerad mellan 4-6 veckor innan arbetet inleds i deras lägenhet. Arbetet tar sen 8 veckor och innebär att vattnet är avstängt i lägenheten och toalett/dusch finns tillgängligt genom bodar på gården. Föreningens underhållsplan inkluderar ett planerat dräneringsjobb.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en lugn och fin innergård helt avskärmad från gatan och bilar. Tillgång finns till gemensamma utemöbler och grill. Cykelparkering finns på innergården. I föreningen finns två tvättstugor belägna i källaren mot Ystadsgatan. De är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Till varje bostad hör ett vindsförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har kabel-TV från ComHem vilket ingår i avgiften. Bredband via fiber från Bredband2, obligatoriskt tillägg om 110 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området. För mer information se www.malmo.se.

ÖVRIGT
För att klara av OVK får ingen utluft forceras genom ventilationen. Det är därmed självdrag eller exempelvis kolfiberfläkt som gäller.
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
Email: brf.idet11@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2006

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

9

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

49

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 237 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Föreningen har kabel-TV från ComHem vilket ingår i avgiften. Bredband via fiber från Bredband2, obligatoriskt tillägg om 110 kr/mån.

Andelstal

2,08108%

Kommentar

Elförbrukning under 2022: 1502 kWh. Kostnad 6784 kr/år (el+nät).
Förbrukningen var dubbelt så hög i november-december pga stambytet, då en värmefläkt var igång under två månader. Normal föbrukning estimeras till cirka 1200 kWh/år.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

1 502 kWh/år

Hushållsel

565 SEK/månad

Försäkringskostnad

103 SEK/månad

Summa driftkostnad

668 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl