Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 15:30 - 16:00
Boka tid för visning via mäklarens hemsida!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sluringgatan 1, Limhamns sjöstad, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
111 kvm
Avgift
6 061 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Populärt 55+ boende intill Limhamns pittoreska fiskehamn

Välkomna till denna genomgående fyrarummare med inbjudande balkong i söderläge som vetter mot föreningens trevliga innergård. Balkongen är inglasad och kan med fördel användas året runt. På visningen möts ni av såväl fina materialval som parkettgolv, stora fönsterpartier och den praktiska vardagslyxen av två badrum med wc. Kvalitetsköket från Vedum som går i vitt som är både stilsäkert och matchas med den mörka laminerad bänkskiva. Tjusigt i lod liggande kakel mellan över- och underskåp håller en mörkare nyans som subtil brytning mot de fina skåpsluckorna. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig rymd och skapar ett stort socialt rum om hela 50 kvm för familj och vänner.

Bonum Brf Vågmästaren på Limhamn riktar sig till er som är 55+ och söker ett bekvämt boende med riktigt bra adress. Föreningen har en trevlig gemensam gård med bl.a boulebana, gemensamhetslokal, tvättstuga, övernattningslägenhet samt garage i huset. Ett trivsam boende i en stabil förening med god ekonomi. Generösa mervärden och närhet till hav, småbåtshamn, fina promenadstråk samt all tänkbar service och kommunikationer precis runt hörnet.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Nu tar vi en rundtur i bostaden!

Inredningen som är modern och stilsäker har genomgående släta vita väggar & genomgående parkettgolv.

HALL
Hallen är inbjudande med plats för avhängning samt gott om förvaring i garderoben med skjutdörrar.

VARDAGSRUM
Köket och vardagsrummet ligger i öppen planlösning vilket skapar stora sociala ytor och ett rum om 50 kvm. Här har du gott om plats för flera möbelgrupper. Utgång till den inglasade balkongen.

BALKONG
Stor inglasad balkong som ligger i söderläge. Här finns även markis om man önskar lite extra skugga. Balkongen kan med fördel användas året om.

KÖK
Näst på tur står det stilfulla och välplanerade köket från Vedum med vita luckor och mörk bänkskiva. Utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. Maskinpark från Bosch med undantag för köksfläkt från Franke och diskmaskin från Siemens. Här finns gott om förvaring och bra arbetsytor.

SOVRUM 1
Master bedroom är vältilltaget och här finns gott om plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. Härifrån nås även det stora badrummet.

BADRUM 1
Badrummet ligger i anslutning till master bedroom. Grå klinker och vitt kakel. WC, dusch med vikdörrar i glas, vask med kommod, handdukstork, väggskåp. Infällda spotlights. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch).

SOVRUM 2
Rum som med fördel kan disponeras som sovrum eller hemmakontor.

SOVRUM 3
Rum som med fördel kan disponeras som sovrum eller hemmakontor. Förvaring i inbyggd klädkammare.

BADRUM 2
Mindre badrum med spegelskåp, wc, vask och dusch med vikbara dörrar i glas. Infällda spotlights.

ÖVRIGT
Förråd, garage, övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och trevlig gemensam gård finns.

Dokument (pdf)

Planlösningar Bonum Brf Vågmästaren på Limhamn Stadgar Bonum Brf Vågmästaren på Limhamnn Årsredovisning 2021 Bonum Brf Vågmästaren på Limhamn Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 295 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

111 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sluringgatan 1

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om 7 kvm.

Lägenhetsnummer BRF

1203

Våningsplan

3 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Bonum Brf Vågmästaren på Limhamn

Organisationsnummer

769630-3408

Allmän information

Brf Vågmästaren på Limhamn äger fastigheten Portvaktshuset 1 i Malmö Kommun. Byggnaden är uppförd 2018 och är byggd på den tomt som föreningen äger. Fastigheten inrymmer 50st lägenheter och den totala lägenhetsytan är 3772 kvm. Fastigheten ingår i Riksbyggens Bonum koncept som innebär att man vänder sig till åldersgruppen 55+. För att bli medlem i föreningen måste minst en person i hushållet vara 55 år eller mer. Bonumvärd finns på plats en gång i veckan och kan hjälpa till med enklare göromål.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köpare eller säljare ska betalar denna avgift (1 313 kr år 2023).

Som alla andra nybildade föreningar med en nybyggd fastighet påverkas det ekonomiska resultatet mycket bl.a. av höga avskrivningar. Föreningen har dock en god ekonomi med ett positivt resultat (exklusive avskrivningar) och positivt kassaflöde.

Senaste avgiftsförändringen innebar en höjning med 8% 2023-01-01.

Föreningen har IMD för el och varmvatten, varje lägenhet har separata mätare. Det debiteras på avgiftsavierna men med enskilda poster. Det är en fördröjning på dessa på en månad.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Huset är byggt med inflyttning i maj 2018 och omfattas av femårsgaranti som går ut i maj 2023. Föreningen har en fastställd underhållsplan där det under kommande år framgår vad som ska oljas, målas, bytas m.m.

Solceller kommer att installeras under 2023.

5-års besiktning kommer att ske i maj/juni 2023.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fastigheten har en gemensam innergård med planteringar, sittgrupper, grill, boulebana och cykelställ under tak. Innergården delas med Brf. Våghuset och är avskild från de kringliggande gatorna med staket och grindar. Bouletävlingar förekommer ett par dagar i veckan från vår till höst.

Det finns även en gemensamhetslokal som är till för enskilda och gemensamma aktiviteter för föreningens medlemmar. Denna går att låna kostnadsfritt för t.ex. kalas eller fester. I lokalen finns utrustning för 30 personer, samt en uteplats på 21 kvm. Hobbyrum i garaget för enklare arbeten. Övernattningslägenhet som gäster till föreningens medlemmar får nyttja till en kostnad av 400 kr per natt. Lägenheten håller god hotellstandard med två bäddar och tillgång till ytterligare två extrabäddar. Här finns pentry, badrum samt tv och bredband.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fastigheten är ansluten till Tele2, och erbjuder bredband, TV och fast telefoni. Kostnaden för basutbudet ingår i lägenhetsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
I fastighetens källare inryms ett garage med plats för 34 personbilar, varav 2 handikapplatser. Plats erhålles enligt kölista.

ÖVRIGT
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och i föreningens försäkring ingår Bostadsrättstillägget.

KONTAKT
Mail: vagmastaren.limhamn@gmail.com
mats@hassgard.se alt. harstedt@telia.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

6 061 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten, Kabel-TV, IP-Telefoni, Internet, Bostadsrättstillägg

Andelstal

0,2661%

Andel av månadsavgift

2,66066%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 335 071 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

112 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl