Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 050 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Räfsgatan 21, Elinegård, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
55 kvm
Avgift
4 237 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nyproducerad 2:a i Brf Grönska!

På lugn gata nära mysiga grönområden och Kalkbrottet finns denna välplanerade 2-rumslägenhet byggd 2023. Interiört bjuds det på ljusa, fina materialval, genomgående parkettgolv och en luftig, öppen planlösning mellan smakfull köksmiljö och vardagsrum med utgång till bostadens balkong i norrläge mot innergården. Vidare finns bra förvaringsmöjligheter, ett bra sovrum och lägg därtill ett stilrent helkaklat badrum med såväl tvättmaskin som torktumlare för högsta komfort. Här bor man med unik natur som närmaste granne men samtidigt nära Hyllie station, Emporia, Limhamn och Malmö city. Ett mycket trivsamt boende på mycket bra läge med gångavstånd till Kalkbrottet, livsmedelsaffärer, busskommunikation och skolor.

Lägenheten säljs på ritning. Man kommer inte ha möjlighet att boka in någon visning för bostaden. Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Rumsbeskrivning

- Lägenhetsdörr: Säkerhetsdörr med tittöga, rumshöjd 2,50 m*
- Golv: Parkett Vitlaserad Ek
- Socklar: Trä, fabriksmålad Vit
- Väggar: Målat Vit, NCS 0500-N
- Tak: Målat Vit
- Innerdörrar: Slät dörr, fabriksmålad karm och foder Vit, handtag rak modell
- Fönsterbänkar: Natursten Marmor
- Övrigt: Garderober och skjutdörrsgarderober enligt bofaktablad Vit

HALL
Golv, sockel, väggar, tak: se generell beskrivning - garderober enligt bofaktablad

VARDAGSRUM
Golv, sockel, väggar, tak: se generell beskrivning

SOVRUM
Golv, sockel, väggar, tak: se generell beskrivning - garderober enligt bofaktablad

KÖK
Golv, sockel, väggar, tak: se generell beskrivning
Kakel över bänkskiva, stående Vit blank, 30x56 cm, skåpsluckor Veddinge IKEA Vit, Lådfronter Veddinge IKEA med dämpning Vit, Takanslutning Vit, Handtag Aluminium, Bänkskiva Laminat med rak kant Grå, Diskho Infälld i bänkskiva Rostfri, Blandare Hög modell med diskmaskinsavstängning Krom, Vitvaror Induktionshäll Glas, Varmluftsugn, placeras under häll Rostfri, Kyl/frys enligt bofaktablad Rostfri, Diskmaskin Integrerad, Mikrovågsugn Rostfri, inbyggd, Volymkåpa Rostfri eller integrerad, Belysning: Bänkbelysning LED

BADRUM
Golv: Klinker Grå 15x15 cm
Väggar: Kakel Vitt blank 20x40 cm
Tak: Målat Vit
Tvättställ: Keramik, 60 cm, med kommod Vit, Spegel med belysning ovan
Dusch: 2 st raka vikbara duschväggar, Glas
Wc-stol: Golvmonterad, snålspolande Vit
Tvättställsblandare, duschblandare och termostat Krom, väggskåp, toalettpappershållare, krokar för handdukar, förbrett för handdukstork
Vitvaror: Tvättmaskin & torktumlare alt. kombimaskin enligt bofaktablad.

Dokument (pdf)

Planlösningar Försäljningsbroschyr Brf Grönska på Elinegård Bofaktablad Brf Grönska på Limhamn Ekonomisk plan Brf Grönska på Limhamn Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 050 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

April 2023

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

55 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Räfsgatan 21

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

3-1102

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Grönska på Limhamn

Organisationsnummer

769639-9034

Allmän information

Brf Grönska på Limhamn är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Höfånget 5 i Malmö kommun. Föreningen bildades 2021 och byggnaderna uppfördes 2021-2023. Inflyttning i lägenheterna beräknas ske i april 2023. Föreningen upplåter 70 lägenheter fördelade på tre trappuppgångar i ett flerbostadshus med sex våningar. Föreningen är delaktig i tre gemensamhetsanläggningar; Höfånget GA;1, Höfånget GA;2 och Höfånget GA;3.

EKONOMI
Nabo förvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Föreningen avser att i normalfallet höja avgiften lite varje år för att undvika större höjningar vissa enstaka år. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2023-01-20).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gården erbjuder cykelparkering, sandlåda, grillplats och parkmöbler samt odlingslådor.
Källsortering sker i miljörum på gården.

TV OCH BREDBAND
Varje lägenhet är ansluten via Tele2 för TV, internet 100/100 och telefoni. Ett tillägg om 121 kr/mån. tillkommer obligatoriskt för detta och debiteras i samband med månadsavgiften. För telefoni tillkommer samtalsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
43 parkeringsplatser i garage i källarplan och 12 parkeringsplatser på mark. Kostnad för garageplats är 900 kr/mån och för parkering 700 kr/mån. Kösystem tillämpas. Bil och cykelpool finns under ett tioårsperiod. Tre poolbilar samt sex lådcyklar kommer vara parkerade på gården i gemensamhetsanläggning och delas med grannfastigheten.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2021

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

2023

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 237 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 121 kr/mån avseende kabel-tv/bredband tillkommer.

Andelstal

1,3328%

Andel av BRF nettoskuldsättning

840 064 SEK

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta