Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 175 000 SEK / Pris
Adress
Dalripan 9D, Högfjället, Sälen
Typ
Bostadsrätt
KVM
42 kvm
Avgift
2 345 SEK / mån
Rum
2 rum

42kvm i ljus lägenhet med panoramavy mot Högfjällets pister!

Vill du bo på snösäkra Högfjället med yteffektiva kvadrat och bastu har du nu chansen att förvärva en bostadsrätt i populära Fjällfåglarna!

Dalripan 9D är en ljus och trevlig suterränglägenhet med entré och trädäck i syd-västläge där både storstugan och uteplatsen badar i sol årets varmare månader. Trots sina få kvadrat så ryms det i storstugan en riktig matplats för 4+2 personer, soffa och kök. Längre in i lägenheten finns sovrumsdel och badrum med bastu. Sovrumsdelen har 4 bäddar fördelat i en specialbyggd våningssäng, 4 garderober samt torkskåp.

Inom en radie av 400meter finns här pittoreska fjällboenden, Högfjällets skidanläggning, längdskidspår, skoterled och självaste Sälens Högfjällshotell. Just Högfjället är känt för sitt fantastiska snöklimat och välpreppade leder samtidigt som du delar av året finner ett lugn och en natur likt få andra ställen.
Under barmarksperioden finns många fina vandringsstråk och cykelleder att utforska i området. Här har Södra Kungsleden sin start precis mittemot hotellet bara ett stenkast bort från Dalripan 9D. Här kommer du att kunna njuta av alla årets årstider och skiftningar. Det är faktiskt få saker som är så stärkande som fjällen!

MISSA INTE att du med Ronja kan gå på förinspelad videovisning dygnet runt hemifrån!

Säljes möblerad med huvudinventarier. Tillträde enligt överenskommelse.
Ligger på uthyrning via SkiStar, även uthyrning sommartid. Uthyrningsintäkterna från slutet av juni 2022 och fram till början av februari 2024 ligger på 126 000kr brutto. Utbetalt till ägaren ca. 85 400kr. I nuläget är 10 bokningar gjorda under barmarksperioden.
För mer information och visning, kontakta SkandiaMäklarna!

Rumsbeskrivning

Entré, kök och allrum i ett. Vidare in i lägenheten finns sovrum med en våningssäng samt en dubbelsäng. Innanför sovrummet finns WC, dusch och bastu.

Takad entré

Öst-syd-västläge med altan och vidbyggt skidförråd

Entré

Klinkers. Liggande målad träpanel på vägg. Målad betong i tak. Plats för kapp- & skohylla.

Storstuga

Vinylgolv. Liggande målad träpanel på vägg. Målad betong i tak. Plats för soffa, TV och matplats om 4+2 personer.

Kök

I storstuga. Vinylgolv. Bänk i rostfritt. Vita luckor, kakel ovan bänk. Spis med ugn. Kyl/frys. (Electrolux).

Sovrumsdel

Laminatgolv, Målade väggar + vägg med tapet. Målad betong i tak. 1st specialbyggd våningssäng med totalt 4 bäddar. 4 garderober och torkskåp.

Badrum & Bastu

Badrum med dusch och WC. Våtrumstapet och våtrumsmatta på väggar och golv. Bastu med bastupanel samt våtrumsmatta på golv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2023-03-01 2021 Årsredovisning Fjällfåglarna Frågelista ifylld Driftskostnader ifylld

Länkar

Allmän information

Pris

2 175 000 SEK (Pris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

42 kvm

Boareabeskrivning

2 rum varav 1 sovrum utan fönster.

Gatuadress

Dalripan 9D

Ort

Sälen

Kommun

Malung-Sälen

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Skidförråd intill entré.

Lägenhetsnummer BRF

D09D

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Fjällfåglarna

Organisationsnummer

769600-4758

Allmän information

Stor förening beläget på Högfjället med totalt 191 lägenheter. Fristående bostadsrätter + hus med 2-4 lägenheter i, parhus i suterräng.
Byggt 1984-1986.

Sommartid utgår flertalet vandring- och cykelleder härifrån och förutom lederna på själva Högfjället ger Södra Kungsleden dig en mycket lätt och trevlig promenad i fantastisk natur. Vintertid är utbudet av aktiviteter stort och inom en radie av 400 meter finns här pittoreska fjällboenden med träfasad, skidanläggning, längdskidspår, skoterled och självaste Sälens Högfjällshotell.

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber (Sappa)

Uppvärmning och ventilation

Direktverkande el-radiatorer. Självdrag + husets delade ventilationsanläggning.

Byggnadskommentar

Parhus i suterräng.
3-glasfönster. Spröjs.
Skidförråd vid entré.

Antal lägenheter

191

Byggnader

Byggår

1984-1986

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 345 SEK/månad. I avgiften ingår VA, sophantering, fiber med wifi, kabel-tv, snöröjning parkering, underhåll och skötsel yttre samt ekonomisk förvaltning av föreningen.

Avgiftsförändringar

Avgiftshöjning på 4,6% gjordes 1/7 2022 och är inkluderad i dagens avgift.

Kommentar

Lägenheten har använts flitigt och varit på uthyrning med i princip full beläggning.
Eget elabonnemang. Föreningens medlemmar har möjlighet till Dalakraft t. o. m. 2023-09-30 till ett fast pris om 34,9 öre/kWh exkl moms. Till detta pris tillkommer avgift för elområdesjustering.

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

Ja

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

8 694 kWh/år

Försäkringskostnad

74 SEK/månad

Elförbrukning ink uppvärmning

1 500 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 574 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl