Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ulvsbygatan 16B, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
68.5 kvm
Avgift
3 423 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad och ljus trea!

Nu har ni chansen att förvärva en ljus och hemtrevlig trea med härligt ljusinsläpp från tre väderstreck på omtyckta Ulvsbygatan. Bostadens kök har vita snickerier, erbjuder plats för matbord samt goda arbetsytor. Vidare in i bostaden finner man ett stort och rymligt vardagsrum, här får man med enkelhet plats med både soffa och matsalsmöbel. Här inne upplever man en härlig och naturlig rymd och ljus med fönster i både söder och väst. Härifrån når man även balkongen i härligt västerläge där solen kan avnjutas från dag till sen kväll. De båda sovrummen har bra storlek som erbjuder plats för säng och tillhörande möblemang. I anslutning till det ena sovrummet finner ni även en rymlig klädkammare.
Bostadens duschrum är smakfullt renoverat med kakel i vitt och modernt grått klinkers.

Här bor man i en stor och välskött HSB-förening som är lågt belånad och har både ett bra eget kapital samt avsatt pengar för yttre fond. Precis utanför finner man stora grönområden, gott om avgiftsfria parkeringar och i området finner man det mesta i service man kan önska sig såsom restaurang och livsmedelsbutiker. Till centrum tar man sig med enkelhet via en kortare cykeltur alternativt kollektivt då bussen stannar på flera ställen i området.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!
Välkommen hem!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3

Boarea

68.5 kvm

Boareabeskrivning

Areauppgiften kan ibland vara inkorrekt på grund av olika orsaker, såsom gamla mätnormer. Om den exakta arean är viktig för köparen bör de låta mäta upp bostaden innan köpet genomförs.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ulvsbygatan 16B

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

72

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Målaren i Karlstad

Organisationsnummer

716411-2331

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Karlstad Målaren 3. Föreningen består av 6 hus med sammanlagt 12 trappuppgångar och har adress Ulvsbygatan 16-20,
Norrstrandsgatan 69-71. Byggnaderna innehåller 81 bostadsrättslägenheter och 3 hyresrätts-lägenheter med totalt 5 049 m2, 16 uthyrningslokaler med totalt 622 m2 samt 12 garage och 9 biluppställningsplatser.

FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Folksam där även bostadsrättstillägg & styrelseansvar ingår.

HSB-FÖRENING
Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 150 kronor för köparen. Andelsavgiften i HSB är 500kr/person och återbetalas vid utträde. I HSB-föreningar är det en förutsättning att bli medlem i HSB för att kunna behandla medlemskapsansökan.

ÖVERLÅTELSEKOSTNADER
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 312,5 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

INFORMATIONSINHÄMTNING
Informationen om föreningen har samlats in från styrelsen, förvaltaren, föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare rekommenderas det att verifiera viktig information och fakta. Mäklaren eller SkandiaMäklarna tar inte ansvar för riktigheten av uppgifterna. Senaste verifiering utfördes: 2023-01-17

Brf bildades

1950

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Avseende bredband kan de boende välja mellan ComHem och Bredbandsbolaget.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft (F)

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

2021: Byte av lysrörsarmatur till LED-plafonder med rörelse- och ljusdetektorer i samtliga trapphus.
Planerad byte av belysning i trappuppgångarna. Nästa stambyte är inte planerad ännu men kommer inte utföras inom snar framtid enligt ordförande (2020-11-12)
Underhåll 2017: Målning av socklar, garageportar, dörrar till tidigare soputrymmen.
Stambyten gjorda 1986

Kommande renoveringar

Underhållsplan: Föreningen har en underhållsplan som är upprättad 2019-01-01 och reviderad
2020-12-01. Underhållsplanen är upprättad av Klara Arkitektbyrå AB, Karlstad.

Antal lokaler

16

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

84

Lån i BRF per kvm

2 580

Byggnader

Byggår

1950

Ekonomi

Månadsavgift

3 423 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Avgiftsförändringar

Månadsavgiften innefattar värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för
hushållsel som betalas av bostadsrättshavaren direkt till leverantören. Avseende bredband kan de
boende välja mellan ComHem och Bredbandsbolaget.

Andelstal insats

1,32372 %

Andel av månadsavgift

1,32372 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

3 548 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning för bostadsrätten visar hur stor del av lånen i bostadsrättsföreningen som indirekt påverkar bostadsrätten. Detta beräknas baserat på information som har samlats in från bostadsrättsföreningen, såväl från årsredovisningen som från lägenhetsregistret för bostadsrättsföreningen.

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

420 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

12 garage och 9 biluppställningsplatser med separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

161 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

150 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy