Länk kopierad!

Visningar

sön 2 apr 12:00 - 12:30
Öppen visning. Boka gärna in dig på mäklarens webbsida eller direkt till ansvarig mäklare.
Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Idrottsvägen 4, Gustavsbergs hamn Porslinskvarter, Gustavsberg
Typ
Bostadsrätt
KVM
55 kvm
Avgift
3 500 SEK / mån
Rum
2 rum

Rymlig, öppen och perfekt planerad tvåa med inglasad balkong

Välkommen in i denna lägenhet om 55 kvadratmeter! Bostaden utgörs av två rum och kök som tillsammans bildar en stor och öppen bostad som är mycket välplanerad.

Denna tvåa har genomgående parkett och består av hall, vardagsrum, kök, badrum och ett sovrum. I det öppna, stilrena och rymliga vardagsrummet möts vi bland annat av plats för soffagrupp och matgrupp. Köket är öppet och stort med öppen planlösning mot vardagsrummet, generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och vita skåpluckor. I det stora, fräscha och smakfulla badrummet finns toalett, duschkabin, kommod, golvvärme och tvättmaskin. Sovrummet är stort, fint och har rymliga garderober med spegeldörrar, elfa hyllsystem och plats för dubbelsäng.

I vardagsrummet hittar vi utgången till bostadens inglasade, fina och stora balkong i sydväst läge med trätrall. Här kan du njuta av både frisk luft och solens strålar.

I Porslinskvarteren bor man i populära, omtyckta och trivsamma kvarter med Gustavsbergs hamn inom gångavstånd. En cykeltur bort ligger Värmdö marknad och en kort bilresa från bostaden finns även Mölnvik. Närområdet bjuder i övrigt på bland annat matbutik, bra kommunikationer och restauranger.
Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

En inbjudande och trevlig hall med hatthylla, garderob som ger gott om plats för jackor och skor. Rummet har parkettgolv och vita väggar.

Kök

Ett öppet, fräscht och stort kök med induktionshäll, kombinerad kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, ugn, diskmaskin och fläkt.

Vardagsrum

Öppet, stilrent och rymligt vardagsrum som pryds av vita väggar och parkettgolv. Rummet har plats för soffa och matgrupp.

Sovrum 1

Ett fint sovrum med rymliga garderober med spegeldörrar, elfa hyllsystem och plats för dubbelsäng. Detta sovrum nås från vardagsrummet och har parkettgolv och vita väggar.

Badrum 1

Stort, fräscht och smakfullt badrum med klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med toalett, duschkabin, kommod, handfat, tvättmaskin samt en praktisk arbetsbänk.

Balkong 1

Inglasad, fin och stor balkong i sydvästläge med trätrall.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar, Brf Prunus (1) Energideklaration Årsredovisning BRF Prunus 2021 Fastighetskarta-2023-02-08 Idrottsvägen 4 copy

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 495 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

55 kvm

Gatuadress

Idrottsvägen 4

Ort

Gustavsberg

Kommun

Värmdö

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd

Lägenhetsnummer BRF

71001

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Prunus

Organisationsnummer

769625-6382

Allmän information

I centrala Gustavsberg, bland kulturhistorisk industriarkitektur och bara några hundra meter från marinan, har JM byggt Porslinskvarteren som stod inflyttningsklara under 2015. Fem våningar högt nyfunkis med putsfasad och gedigna inslag av tegel. Har bra förvaring och balkonger mot den skyddade innergården. Bilen parkerar du bekvämt i husets garage och smutstvätten kastar du i maskinerna i ditt nya, helkaklade badrum. Balkonger och uteplatser vänder sig mot den lugna och gröna innergården i sydvästläge, som får en gemensam lekplats och sittplatser i solen.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Prunus har 117 bostadsrättslägenheter fördelat över tre stycken flerbostadshus om 4-5 våningar. Föreningen BRF Prunus innehar 93 parkeringsplatser till sitt förfogande, varav 83 stycken i garage samt 7 stycken platser för MC, även de belägna i garage. Gemensamma utrymmen är ett styrelserum, samt en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra.

TV OCH BREDBAND
Triple-play är branschbenämning på pakettjänsten för IP-telefoni, bredband och TV i samma förbindelse. Denna är obligatorisk.

BYGGNADSÅR
2015

Brf bildades

2015

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 117

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma utrymmen är ett styrelserum, samt en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra.

Antal lägenheter

117

Byggnader

Byggår

2015

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 500 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning

Beskrivning månadsavgift

Varmvatten ca 118 kr/mnd.

Andelstal

0,68

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

536 339 SEK

Överlåtelseavgift

1337,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

535 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Telis triple play

220 SEK/månad

Summa driftkostnad

620 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen BRF Prunus innehar 93 parkeringsplatser till sitt förfogande, varav 83 stycken i garage samt 7 stycken platser för MC, även de belägna i garage.

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Bostadsområdet Porslinskvarteren i Gustavsbergs Hamn har utvecklats till en modern småstad med nya bostäder där den kända porslinsfabriken tidigare låg. Här finns också vårdcentral, flera livsstilsbutiker, Hemköp, restauranger och caféer. Lägenheten ligger i direkt anslutning till mysiga Gustavsbergs hamn och är en nyare del i det centrala Gustavberg. Här bor ni mitt bland fina strövområden, mycket naturskönt beläget med vackra omgivningar och populära vandringsleder längs havet (Tjustviksrundan och Gottholmarundan).
Kvarnsjön, på kort promenadväg från lägenheten, är en populär badsjö i närområdet.

Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum som erbjuder det mesta av den närservice man behöver: Coop Konsum, flera olika banker, systembolag, apotek, kiosk och frisör för att nämna något. Gustavsbergs Centrum är även knutpunkten för alla bussar på Värmdölandet med sin busscentral.
Utöver kommersiell service erbjuds mycket olika fritidsaktiviteter för alla åldrar. I centrum ligger Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Gustavsbergsbadet, en badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här.
Med en kort biltur nås både Mölnvik Köpcentrum och Värmdö Marknad finns på promenadavstånd, eller nås enkelt med buss eller bil.
Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg.
För mer information se kommunens hemsida: www.varmdo.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl