Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Lindormsgatan 23, Sjöbo, Borås
Typ
Bostadsrätt
KVM
41 kvm
Avgift
2 755 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mysig 1,5 med fransk balkong och låg avgift

Välkommen till Lindormsgatan 23 och denna mysiga 1,5 med fransk balkong! Här bor du ljust och bekvämt nära till det mesta. Perfekt lägenhet för dig som vill ha en låg månadsavgift samtidigt som du bor fint. Du får en öppen planlösning mellan vardagsrum och sovalkov vilket ger dig gott om plats för återhämtning och umgänge. Från vardagsrummet når du den franska balkongen, Sovalkov med plats för dubbelsäng. Snyggt kök med plats för matbord och stolar samt bra förvaring! Du kommer ha närheten till stadens puls samt naturens lugn. Nära matbutik, pizzeria, bra kommunikationer till Knalleland, högskolan och stan. Endast 5-10 minuters promenad till Almenäs som är Borås populäraste badplats sommartid samt närhet till naturreservatet Rya Åsar. Självklart finns det hiss i huset.


Varmt välkommen visning!

*Bokad visning*
- Hör av dig till mig för att boka en tid som passar oss båda*
073 33 58 007

- Lina Amor Monroy på SkandiaMäklarna

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in i hallen, här finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och skoförvaring. Stor skjutgarderob med spegeldörrar i hallen ger mer plats för förvaring.

KÖK
Rakt fram från hallen hittar vi det mysiga köket. Vita luckor och svart kakel som stänkskydd ger ett modernt intryck. Köket innehåller; spis, fläkt och kombinerad kyl/frys. Plats för köksbord med 6 stolar framför köksfönstret.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp. Plats för soffgrupp tv, tv bänk och tillhörande möblemang. Här finns också den charmiga franska balkongen som ger rummet karaktär.

SOVALKOV
Längst in i vardagsrummet hittar vi sovalkoven. Ett mysigt krypin med plats för rejäl säng och nattduksbord.

BADRUM
Ljust kaklat badrum som innehåller: toalett, handfat, spegelskåp, badkar och handdukstork.

Dokument (pdf)

Stadgar Årsredovisning Frågelista Energideklaration

Allmän information

Pris

495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1.5

Boarea

41 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lindormsgatan 23

Ort

Borås

Kommun

Borås

Våningsplan

4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Trollskogen

Organisationsnummer

764500-3679

Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Guldskivlingen 1 och Ametistskivlingen1 i Borås. På fastigheterna finns 6 st byggnader med 219 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1955 och 1957. Fastigheternas adress är Lindormsgatan 23-27 och 35-39 i Borås.

Brf Trollskogen är en stor och välskött förening med bra ekonomi.

Här kommer du ha närheten till stadens puls samt naturens lugn. Nära matbutik, pizzeria, bra kommunikationer till Knalleland, högskolan och centrum. Endast 5-10 minuters promenad till Almenäs som är Borås populäraste badplats sommartid samt närhet till naturreservatet Rya Åsar.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

1993-1994 - Stambyte
2002-2003 - Fönsterbyte
2012-2014 - Fasader
2016-2019 - Modernisering av hissar
2020 Tvättstuga
2020 Ventilation och passagesystem

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har tvättstuga i källaren. Det finns en mycket fin bastu med tillhörande relaxrum, samt matt-tvättstuga med torkrum belägen på Lindormsgatan 35.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

219

Byggnader

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Moderniserades 2016-2019

Ekonomi

Månadsavgift

2 755 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Andelstal

0,34559%

Andel av månadsavgift

0,34092%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

205 058 SEK

Kommentar

Driftkostnader kan variera p.g.a olika faktorer så som antal i hushållet, individuella avtal, faktisk förbrukning m.m.
Driftkostnad är uträknad enligt schablon, kostnaden kan variera beroende på de boendes användning.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar 78 st P-Platser, 150 kr/mån, Parkering med värmare kostar 200kr/månad. Utöver det finns 51 st garageplatser, 500kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Fri parkering längs med vissa gator i närområdet.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

126 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

128 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Sjöbo är en stadsdel i Borås som sträcker sig från Boråsparken i söder till Öresjö i norr. Med närhet till friluftsliv, Öresjö och enkelhet att ta sig till Borås centrum är Sjöbo en populär stadsdel. Här bor du bekvämt med all betänklig service så som COOP, kyrka, frisör, vårdcentral samt flera förskolor med närhet till natur och bibliotek. För skolbarnen har man den moderna Sjöboskolan för barn från klass F till 6 och de större barnen går i Erikslundsskolan som ligger i den södra delen. Utöver detta ligger även idrottsplatsen Sjöbovallen.

Med bra bussförbindelser från i hela Sjöbo har du alltid närhet till närmaste busshållplats med bussar som går så ofta som upp till varje 6:e minut. Till centrum tar du dig på tio minuter.

I närheten har du även Knalleland, Borås djurpark, Alidebergsbadet, Borås simarena och Almenäs badplats. Du kan även enkelt ta dig bort till Rya åsars stora friluftsområde med mysiga ställen för den perfekta picknicken .

Sjöbo är Borås till ytan största stadsdel och man kan dela in den in i tre huvuddelar. Ett egnahemsområde i söder med villor och småhus från 1940- och 50-talet och ett annat villaområde i den norra delen upp mot Öresjö med villor främst från 1970-talet. Däremellan har man ett större område med flerfamiljshus med både hyresrätter och bostadsrätter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl