Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Tavelsjövägen 2A, Årsta, Årsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
81 kvm
Avgift
5 191 SEK / mån
Rum
4 rum

Radhuskänsla med stor uteplats i västerläge

Välkommen till denna 3:a som för närvarande disponeras som en 4: a med ett oslagbart, lugnt och naturnära läge vid Storängsparken och Årstaskogen.
Här har du en fantastisk uteplats i västerläge som dessutom blickar ut med fri sikt mot Storängsparken. Perfekt för dig som gillar att odla, sola eller bara njuta av sena sommarkvällar.
Lägenheten disponeras idag som fyra rum och i kombination med uteplatsen skapar en mindre radhuskänsla. Perfekt för familjen att flytta in i direkt då all maskinell bekvämlighet finns såsom tvättmaskin och diskmaskin.
Genomgående gott skick i hela lägenheten, vardagsrummet har en öppen planlösning som ger optimala sociala ytor för större bjudningar.

Lägenheten är attraktivt belägen i Årsta med närhet till allt - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! Här bor man centralt med kort promenadavstånd till kommunikationer och butiker. Det finns ett flertal förskolor och skolor inom några minuters gångväg. Här finns också nyrenoverade Årstalidens lekpark med flertalet roliga aktiviteter för både små och stora barn såsom linbanor och studsmattor. Ni har även Storängsparken utanför dörren som under de soligare dagarna blir en samlingspunkt för Årstabor då man både kan grilla, sola och spendera hela dagarna tillsammans.

Här bor du både stads- och naturnära, med enbart en kort promenad till Södermalm/Hornstull, Årstaskogens naturreservat precis utanför fönstret och bara 300 meter ner till vattnet. Direkt utanför lägenheten kan du ta på dig löparskorna och springa runt Årstaviken. Avsluta gärna den 8 km långa löprundan på ett utav naturreservatets närliggande utegym och svalka dig sedan från badbryggorna i Mälaren innan du återvänder hem.
För den som gillar att strosa i skog och natur så myllrar det av lummiga stigar att upptäcka utöver de större löp- och cykelpåren.

Kommunikationerna är utmärkta med tät busstrafik som stannar strax utanför dörren och tvärbanan som går regelbundet till Gullmarsplan/Sickla och Liljeholmen/Solna. Från Årstabergs pendeltågsstation på kort gångavstånd tar du dig snabbt till City eller vidare norrut till Arlanda. Med en promenad på ca 10 minuter når du via Tantobron pulsen på Södermalm.

Ta chansen att förvärva en lägenhet du vill kalla hem och som dessutom har en riktigt trevlig uteplats!

Välkommen till Tavelsjövägen 2a.
Välkommen hem.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder vid entrén. Målade väggar, klinker och ekparkettgolv samt garderob. Separat förråd. Säkerhetsdörr.

Kök
Vitt kök med moderna luckor, rostfri diskho och laminatbänkskivor. Fullutrustat kök med spishäll, integrerad ugn, fläkt, micro, kyl, frys samt diskmaskin.

Matplats
Matplats i anslutning till köket.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med vitmålade och ekparkettgolv. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

Uteplats
Trädäckad uteplats i väster med ett fint läge och fri utsikt.

Sovrum 1
Lättmöblerat sovrum med fint ljusinsläpp och insynsskyddat läge. Plats för dubbelsäng samt sängbord. Målade väggar och ekparkettgolv samt garderob.

Sovrum 2/Kontor
Sovrum med fint ljusinsläpp och insynsskyddat läge samt utgång till uteplatsen. Målade vita väggar och ekparkettgolv samt garderob. Nyttjas idag som kontor.

Sovrum 3
Mindre sovrum/förråd med vitmålade väggar och ekparkettgolv samt hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Badrum
Badrum med helkaklade väggar och klinkers på golvet. Utrustat med dusch, handfat med kommod, wc och handdukstork samt tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4

Boarea (BOA)

81 kvm

Boareabeskrivning

(3 rok enligt föreningen)

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Tavelsjövägen 2A

Ort

Årsta

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

FL03

Våningsplan

BV av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Stor trädäckad uteplats med tillgång till gräsmatta i lugnt läge i väster.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Tavelsjön

Organisationsnummer

716421-9409

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsförening Tavelsjön är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2004 och består av 41 st lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheterna Flåsjön 2 och Siljan 4. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Tavelsjön 2 A-B samt Årstavägen 131, 133. Lägenhetsfördelning: 9 st 2 rok, 18 st 3 rok, 12 st 4 rok och 2 st 6 rok.

Föreningen äger sin egen mark, vilket är mycket positivt.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2018 Taksäkerheten uppdaterad enligt underhållsplan.
2019 Investering i ny cykelförvaring i garaget.
2020 Målning och uppfräschning av entréer och räcken i trapphus.
2020 Spolning av avloppsstammar.
2020 Reparation av tre av föreningens hissar.
2021 Reparation och underhåll av ventilationen i tvättstugan.
2021 Investering i bättre utomhusbelysning kring våra fastigheter.
2021 Markarbeten på grund av sättningar vid entré utanför Tavelsjövägen 2B.
2021 Investering i sortering av matavfall.
2021 Investering i injustering av samtliga radiatorer och byte av regulatorer.
2021 Investering i föreningens uteplats i form av utegrill och ny häckrad.
2021 Rensning av dagvattenbrunnen utanför garaget

Kommande renoveringar

2022 Renovering av entrépartier/dörrar

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam tvättstuga finns att tillgå på entréplan på Tavelsjövägen 2A och i huset finns barnvagns- och cykelförråd.

Antal lägenheter

41

Byggnader

Byggår

2005

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 191 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV
Obligatoriskt tillägg 181:- för bredband via fiber.

Andel av BRF nettoskuldsättning

613 720 SEK

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Har räknats ut genom följande uträkning:
Samtliga skulder till kreditinstitut (kortfristiga och långfristiga) - kassa & bank x bostadsrättsandel.

Uppgifterna kan avvika mot vad som står angivet i årsredovisningen då dessa belopp kan ha förändrats sedan årsredovisningen gjordes. För den köpare där detta är av stor betydelse så uppmanas man att kontrollera detta ytterligare med föreningen att uppgifterna fortfarande stämmer.

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Bredband via Fiber

181 SEK/månad

Summa driftkostnad

531 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen innehar 24 parkeringsplatser med elstolpe. (ej för laddning av el/hybrid-bil) finns att hyra för 400 kr/mån. För tillfället ingen kö till p-plats.
Parkeringsplatser i garage: 1100 SEK/mån. MC-platser i garage: 200 SEK/mån. I dagsläget finns det ingen kö till parkeringsplatserna.

Gästparkering (3-h parkeringsskiva) finns på Tavelsjövägen.

I övrigt gäller boendeparkering via Stockholm Stad med taxa 4, som boende kostar det 500 kr/ månad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy