Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Morängatan 47A, Alsike, Knivsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
104 kvm
Avgift
6 057 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nyproducerat radhus i stilrent design med gavelläge

Varmt välkommen till denna stilrena bostad på Morängatan 47A i Alsike, Knivsta. Här erbjuds ett stilfullt designat radhus med två plan och egen terass/uteplats! Här bor ni med närhet till både Stockholm, Arlanda och Uppsala, samtidigt som ni har naturen som närmsta granne. Ett modernt boende med välvalda ytskikt, öppen och social planlösning i ett ytterst familjevänligt område. Innanför entrédörren möts ni av en trevligt planerad hall där det finns gott om utrymme för avhängning för ytterkläder, här befinner sig även städskåp och det finns även plats för ytterligare förvaring. Strax efter hallen ligger köket med öppen, ljus planlösning som gränsar till bostadens vardagsrum. Här erbjuds ett välrustat och mycket stilenligt kök med inredning från Vedum och vitvaror från Siemens. Köket går i naturliga ljusa kulörer med gråa/sandbeigea toner och vita väggar samt en fondvägg med matchande färg till köksinredningen. Vidare från köket tar man sig genom den öppna planlösningen till allrummet som erbjuder plats för soffmöblemang samt plats för matsalsbord, här finns även utgång till uteplatsen som avgränsas med växtvägg. På nedervåningen finnes även ett badrum samt en rymligt förråd under trappan för smidig och lättillgänglig förvaring.

En trappa upp i huset möts ni av en passage med plats för lättare möblering och som leder till samtliga rum på övre plan där det erbjuds 3 sovrum med generösa ytor samt en walk-in closet till det stora sovrummet, ett stort badrum med stilrent badkar och slutligen en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Detta är en otroligt fin bostad där mycket omtanke har lagts på färg och materialval vilket är genomgående i hela bostaden. Bland annat har köket blivit uppgraderat med spottar, utdragbara lådor och bänksskiva i kompositsten. I badrummen finns ytterligare belysning i form av spottar, kalkstensliknande klinker och uppgraderde kommoder. Detta är bara exempel på några av alla tillval i denna bostad. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Detta omtyckta och nybyggda område i snabbväxande Alsike är ett mycket populärt bostadsområde med något för alla som vill bo naturnära, barnvänligt och attraktivt. Här har du nära till allt vardagen kräver i utmärkt läge med närhet till både Stockholm och Uppsala där utbudet på smidig transport är mångfaldig. Ni tar er till E4 med bil på 5 minuter, med tåg tar det 8 minuter Arlanda, till Uppsala på 10 minuter och till Stockholm på 30 minuter. Goda möjligheter med bussförbindelse finns även till Knivsta och Uppsala. Med 3 minuter till fots finner ni matbutiken Coop samt gym-anläggning, vidare finns restauranger, skolor, förskolor och för den sportintresserade finns en välskött fotbollsanläggning med konstgräs och tillhörande inomhushall. Med närhet till Knivsta tar du dig snabbt till ytterligare, flertalet matbutiker, restauranger, träningsanläggningar, ishall med mer. Helt enkelt ett område för dig som värdesätter stort utbud av service och bekvämligheter!

Välkommen hem.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL
Hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter med en avskild groventré där du finner värmepanna samt städskåp. Skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.
Här möts du av ljus miljö med vitmålade väggar som löper genom hela våningsplanet. Praktiskt kalkstensliknande klinkergolv innanför ytterdörren som sedan övergår i vitpigmenterad 3-stavsparkett av ek som tillför en fräsch och ljus känsla i bostaden.

KÖK
Köket består av praktiskt och stilren inredning från Vedum med kökslådor i grå kulör, integrerad diskho, gråbeige bänkskiva i sten med matchande stänkskydd, vitvaror från Siemens där kyl och frys har rostfritt ytskikt. Här finner du även Induktionshäll, rostfri inbyggnadsugn och diskmaskinen med integrerad lucka som matchar övrig inredning och handtag i krom.
Social och öppen planlösning mot allrummet och entrén, här finns även möjlighet att använda köksön som matbord, som även kombineras med stora arbetsytor och bidrar till det sociala. I anslutning till köket i främre delen av bostaden finns en platsbyggd sittbänk samt plats för ett matbord.

ALLRUM
Allrummet bistår med goda ytor för soffmöblemang samt plats för tv och för ett större matbord. Stora fönsterpartier samt altandörr vilket ger ett fint ljusinsläpp och en ökad luftighet i bostaden.

WC/DUSCH
Praktiskt badrum med dusch samt duschvägg i glas, handfat med kommod, rund ovanliggande spegel, spottar samt en WC.
Kalkstensliknande klinkergolv och vitt kakel med grå fog.

SKAFFERI
Skafferi för praktisk förvaring finner du under trappan som leder upp till övre plan.

ALTAN/UTEPLATS
Inhägnad altan med utgång från allrummet disponerar goda ytor för utemöbler och trall, samt avskärmning i form av växtvägg som går hand i hand med den grönskade omgivningen.

ÖVRE PLAN

HALL
Passage som tar dig till samtliga rum på övre plan. Plats för lättare möblering. Vitpigmenterat 3-stavsparkett samt vita väggar.

SOVRUM 1
Sovrummet nås via den yteffektiva passagen som mynnar ut till alla rum på övre våning. Väl inne i sovrummet finns gedigen yta för en stor säng med tillhörande sängbord samt annan önskad möblering såsom byrå och liknande. Fönster på baksidan av bostaden bistår med gott ljusinflöde i rummet. Vidare finns en öppen, generös klädkammare med stor öppning. Vitpigmenterat 3-stavsparkett av ek samt en fin blå kulör på väggar.

SOVRUM 2
I sovrum 2 i andra änden av bostaden tillhandahålls plats för en säng med tillhörande sängmöbel, skrivbord och annan önskad möblering. I hörnet av rummet finns garderob och intill den finns två fönster. Vitpigmenterat 3-stavsparkett samt vita väggar.

SOVRUM 3
Intill sovrum1 ligger detta sovrum. Även här finns plats för säng, sängbord, garderob, skrivbord eller annan önskad möblering. Två fönster på bostadens kortsida. Vitpigmenterat 3-stavsparkett samt vita väggar.

WC/BAD
Stilfullt badrum med tvättställ och kommod från Vedum med brungrå bänkskiva i komposit, rund väggspegel, stående WC och stilrent badkar med dusch. Här är fönstret, som finnes ovanför badkaret, badrummets främsta ljuskälla. som komplement finns både tak- och väggarmatur samt spottar.
Kalkstensliknande klinkergolv, väggar i vitt kakel och grå fog.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med tvättpelare som tillhandahåller tvättmaskin och torktumlare, stilenlig inredning med ljusa luckor och handtag i krom samt bänkskiva i rostfritt stål.
Kalkstensliknande klinkergolv och vita väggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Ekonomisk Plan Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

104 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Morängatan 47A

Ort

Knivsta

Kommun

Knivsta

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten. Ca 120 kvm.

Lägenhetsnummer BRF

16

Våningsplan

1 & 2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Skogshusen i Knivsta

Organisationsnummer

769634-8775

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Skogshusen i Knivsta som har sitt säte i Knivsta kommun och som registrerats hos Bolagsverket den 2017-06-08 har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende, lokaler och mark med nyttjanderätt och utan tidsbegränsning.

Inflyttning beräknas påbörjas under Oktober 2022 och beräknas avslutad inom 2022.

Brf bildades

2022

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Varje bostadslägenhet förses med en egen anslutning för fiber, samt för eget nätverk inom lägenheten.
Gruppavtal för kabel-tv och bredband genom gruppavtal med Telia. Obligatorisk fiberavgift tillkommer med (203 kr/mån).

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Frånluftsvärmepump i respektive lägenhet, Plan 1. Vattenburen golvvärme plan 2 vattenradiatorer, wc plan 2 vattenburen golvvärme.
Ventilation: Frånluftsventilation med återvinning via värmepump. Tilluft genom friskluftsventiler.

För ventilation, samt produktion av värme och varmvatten är en frånluftsventilation i respektive lägenhet, där bostadsrättshavaren själv står för driftskostnader - elförbrukning.

Byggnadskommentar

Grundläggning: Betongplatta på mark.
Antal våningar: 2 våningar, vissa hus har också en inredd 3e våning.
Yttervägg: Trästomme och utvändig träpanel.
Entréer: Alla lägenheter har egen entrédörr.
Yttertak: Betongpannor.

Utförda renoveringar

Då byggnaderna är nyproducerade beräknas inget omfattande underhåll behöva utföras under den närmaste 11- årsperioden. Dock krävs årligen en normal tillsyn/underhåll/kontroll utvändigt av hängrännor, tak, fasader, fönster och dörrar för att säkerställa klimatskyddet, samt invändigt av installationer, elektrisk utrustning och värmepump allt i enlighet med tillverkarnas rekommendationer.

Övriga utrymmen i föreningen

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten).
Tomtmark i anslutning till lägenhet upplåts med bostadsrätt till respektive lägenhet.

Bostäderna förses med ett kallförråd till respektive lägenhet inom föreningen.

Varje bostadslägenhet förses med en egen anslutning för fiber, samt för eget nätverk inom lägenheten.
Par- och kedjehus utrustas med egen tvättmaskin och torktumlare.

Byggnader

Byggår

2022

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 057 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: Bostadsrättstillägg.
Fiber/bredband levereras via gruppavtal. Fiberavgift (203 kr/mån).
IMD av kallvatten som debiteras efter förbrukning. Preliminär vattenavgift tillkommer fn med (330 kr/mån).
Elavtal tecknas separat av boende.
För ventilation, samt produktion av värme och varmvatten är en frånluftsvärmepump installerad i respektive lägenhet, där bostadsrättshavaren själv står för driftskostnader - elförbrukning.

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftshöjning föreligger i dagsläget, men utifrån hur räntenivån utvecklas under 2023 kan ev. ytterligare höjningar komma att behöva göras.
(Kontrollerat med föreningen Jan 2023).
Delat ägande accepteras för boende med minst 10 %.
Juridiska personer godkänns ej.

Andelstal

0,04545400

Andel av månadsavgift

0,4545400

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Underlag saknas för uträkning

Kommentar

Driftskostnader är enligt schablon, detta kan variera beroende på livsstil, avtal och användning.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

12 000 kWh/år

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Försäkringsinformation

Föreningen har tecknat en sk tilläggsförsäkring, ett bostadsrättstillägg för boende som ingår i avgiften.
Observera att denna ej ersätter behovet av en egen hemförsäkring som varje boende tecknar själva.

Beräknad förbrukning av hushållsel, varmvattenförbrukning och uppvärmning

1 500 SEK/månad

Tillägg vatten och fiber

533 SEK/månad

Summa driftkostnad

2 183 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

1 parkeringsplats per bostad inom 50 meter ifrån bostaden som hyrs ut med separat sidoavtal (275 kr/mån).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

40 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

72 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Joel Sundmark

Kommentar

Atemp: 105

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy