Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 200 000 SEK

Visningar

sön 2 apr 12:30 - 13:30
Bokad visning! Anmälan krävs.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Årstavägen 57, Årsta, Årsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
47.5 kvm
Avgift
3 754 SEK / mån
Rum
2 rum

Nyrenoverad lägenhet i toppskick - Balkong i söderläge högst upp med milslång utsikt!

Välkommen till denna totalrenoverade pärla i hjärtat av Årsta!
Här bor ni i en helt fantastisk lägenhet där man har lagt kärlek i varje detalj! Bostaden har på senaste året genomgått omfattande renoveringar men med den tidsenliga charmen i åtanke.
Från det vackra vitrinskåpet till de vackra taklisterna är allting väl genomtänkt för att ge en högklassig känsla i hela lägenheten.

Ni har ett nylagt fiskbensparkett golv som klär lägenheten från hallen genom kök, sovrum och vardagsrum. Lägenhetens kök är fullutrustat med alla bekvämligheter och ett integrerat vitrinskåp som höjer den redan vackra känslan.
Rikligt med förvaring med platsbyggda garderober i sovrum och hall. I sovrummet är det även inbyggda högtalare ovanför sängen och precis som den integrerade högtalaren i badrummet styrs de med bluetooth.

Bostaden ligger högst upp i huset helt utan insyn! I detta drömboende är det bara att flytta in direkt och njuta av tillvaron.

I samma hus i finns vindsförråd, matkällarförråd, cykelrum samt tvättstuga med torkrum.
Precis utanför lägenhetens port har ni Årsta Torg med alla bekvämligheter.
Lugnt och ostört läge nära goda kommunikationer i form av tvärbanan och bussar och någon minuts promenad till Årstaberg. Med bil tar du dig enkelt ut på de stora trafiklederna via Södra länken.

Storängsparken som ligger någon minut bort blir under varmare årstider en oas för Årstabor, närhet till Årstaskogen och Årstaviken. Affär ligger ett stenkast bort och vid Årsta torg och dess charmiga centrum finns gott om butiker och service, såväl som mysiga restauranger, gym, caféer, biograf m.m. För den mer shoppingsugna är det nära till både Liljeholmens galleria och Globens shoppingcenter.

Välkomna till Årstavägen 57!
Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande ljus hall med ett nylagt fiskbensparkettgolv. Platsbyggda Kvikgarderober av högsta klass med inbyggda lampor.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Plats för stor soffa och annat vardagsmöblemang som önskas. Stora fönster som ger fantastiskt ljusinsläpp i lägenheten.

Balkong
Stor balkong i söderläge med en otrolig vy över Stockholm.

Kök
Nyrenoverat kök från Kvik med fiskbensparkett och fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Otroligt vackert kök med integrerat vitrinskåp. Fullutrustat kök med, spis, ugn, fläkt, mikrovågsugn, och diskmaskin.

Sovrum
Insynsskyddat sovrum med nytt fiskbensparkettgolv och ljusa väggar. Platsbyggda garderober från Kvik med inbyggda högtalare. Plats för dubbelsäng.

Badrum
Stilrent kaklat badrum från stambytet med inbyggd högtalare i taket, dusch, wc, handdukstork, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Information - undersökningsplikt Information om fast och lös egendom Stadgar Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

47.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Årstavägen 57

Ort

Årsta

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

199

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Stockholmshus nr 9

Organisationsnummer

702002-1700

Allmän information

Mycket välskött och bra förening bestående av 13 st K-märkta hus med 359 st lägenheter, samtliga bostadsrätter och omfattar kvarteret som är längs Årstavägen och Siljansvägen.
Föreningen har ett mindre hobbyrum vid gaveln på Siljansvägen 30 samt en gästlägenhet på Årstavägen 67. Lägenheten är 38 kvm stor och består av kök, sovrum och WC/dusch. Fullt utrustat kök med spis, kylskåp/frys och har en matplats för 4 personer. Sovrummet har plats för fyra personer. Kostnaden för att hyra lägenheten är 400 kr/dygn.

Samtliga lägenheter är bostadsrätter.
Det finns 6 st tvättstugor inom föreningen - Årstavägen 57, 59B, 69 och 79 samt Siljansvägen 20 och 44.

Tv och bredband

Kabel tv-bas ingår i avgiften och distribueras av ComHem. Föreningen har bredband (fiber). Anslutning ingår i avgiften. Leverantör av bredbandet är Ownit. Du kan också köpa bredbandsuppkoppling från ComHem.

För mer information besök gärna www.stockholmshus9.se/

Brf bildades

1944

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har bredband (fiber). Anslutning ingår i avgiften. Leverantör av bredbandet är Ownit. Du kan också köpa bredbandsuppkoppling från ComHem.

Utförda renoveringar

Renoveringar

Föreningens utförda renoveringar:
2021 Fasad renovering under våren
2021 Miljöbelysning (belysta trädmm) har utökats som ger bättre trevnad.
2021 Underhåll av portar och källardörrar
2021 uppgradering av styrsystem för värmecentraler.
2020 renovering av fönster vid butiker
2020 renovering av entréportar
2019 mer belysning mellan huskroppar
2018 säkra uppgångar till och från tak
2017-18 isolering av vindar
2017 byte av armaturer i trappuppgångar
2016 fasadrenovering
2014 hissrenovering
2014-15 renovering värmecentraler
2011-12 fasadrenovering inkl takfötter och stuprännor
2009 Bredband installerades
2003 Samtliga fönster renoverades
1991-95 Stambyte av va-stammar och elstigare

Övriga utrymmen i föreningen

Hobbylokal
Föreningen har en hobbylokal, vilken kan lånas gratis av föreningens medlemmar. Du kan där utföra mindre snickeri-, måleri- eller liknande arbete. Du kan boka hobbylokalen för max två veckor i rad. Bokning görs genom att skicka mail till:
lokal@stockholmshus9.se

Gästlägenhet
Lägenheten är 38 kvm stor och består av kök, sovrum och WC/dusch. Köket är fullt utrustat med spis och kylskåp/frys och har en matplats för 4 personer. Köket har också kastruller, stekpanna, porslin och de flesta redskap som behövs vid matlagning. Sovrummet har plats för fyra personer och där finns dubbelsäng, våningssäng, byrå, nattduksbord, garderob och fåtöljer. Sängarna har täcken och kuddar.

Lägenheten finns i källaren på Årstavägen 67. Ingången är från baksidan av huset, källarentrén mittemot parkeringen. Lägenheten är första dörren till vänster i källargången.

Kostnaden för att hyra lägenheten är 400 kr/dygn.

Byggnader

Byggår

1945

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 754 SEK/månad. I avgiften ingår Ink. Värme, Vatten, Tv Basutbud och fiberuppkoppling.

Andelstal

0,0027328000

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

124 845 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Har räknats ut genom följande uträkning:
Samtliga skulder till kreditinstitut (kortfristiga och långfristiga) - kassa & bank x bostadsrättsandel.

Uppgifterna kan avvika mot vad som står angivet i årsredovisningen då dessa belopp kan ha förändrats sedan årsredovisningen gjordes. För den köpare där detta är av stor betydelse så uppmanas man att kontrollera detta ytterligare med föreningen att uppgifterna fortfarande stämmer.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

714 kWh/år

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar totalt 15 parkeringsplatser, belägna vid Åmänningevägen 25, vilka kostar 390 kr/mån. I dagsläget råder kö för parkeringsplatser. Parkeringsplats bokas genom kontaktformulär på hemsidan.

Garage för Bil och MC finns, dock är kötiden dryga 15 år för garage för bil. Garage, MC-plats och parkeringsplats bokas genom kontaktformulär på hemsidan.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

156 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

160 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Område
Årsta är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Nästan hela stadsdelen ingår i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsområde, med undantag för Årsta holmar och Hammarbyslussen som ingår i Södermalms stadsdelsområde.

Den bebyggda delen av stadsdelen ligger på södersluttningen av den förkastningsbrant som sträcker sig längs Årstavikens södra sida. På norrsluttningen ligger Årsta skog som sluttar brant ner i Årstaviken. I en sprickdal som sluttar ner mot Årstaviken ligger Årsta gård.

Så om du letar efter ett område som har allt, är Årsta det perfekta valet!

Närservice
Inom kort gångavstånd har ni nybyggda Västända Parken som er närmaste granne där det kommer finnas sittmurar, utegym och grill. En drömplats för barn med till exempel rutschkana, studsmatta, pulkabacke och naturlek.

Nära till Årsta torg med alla dess välbehövliga faciliteter - Ica Supermarket, apotek, bibliotek, Årsta konditori, skräddare, gym med alternativ mellan Actic och Puls & Träning. Restauranger såsom omtalade Palmyra, supertrevliga Två små svin, Jettz burger med jettade burgare eller Buddha Nepal om känner dig för lite indiskt!

Naturområden runt om finns det gott om såsom Storängsparken, Årstaskogen, Årstavikens och mysiga Snigelparken. Årstaviken med dess vackra natur och vatten där man kan bada, ta en löprunda samt lägga till med båten samtidigt som man blickar in över Södermalm är storslaget.

Kommunikationer
Området ligger med perfekta kommunikationer med buss 160 och tvärbanan. Buss 160 trafikerar Gullmarsplan/Årstaberg/Liljeholmen. Dessutom finns Årstabergs pendeltågsstation mot Södertälje eller Märsta, in till stan tar det mellan 3-7 minuter. Vid Gullmarsplan plan hittar vi tunnelbanans alla gröna linjer och vid Liljeholmen alla röda linjer. Till Södermalm cyklar du på 10 minuter.

Grundskolor & Förskolor
I närheten finner du förskolor som Öppna förskolan Årsta, Förskolan Skogsbacken eller Torgets förskola. Dessutom finner du Årstaskolan som är en kommunal grundskola belägen vid Hjälmarsvägen i stadsdelen Årsta i Söderort inom Stockholms kommun.
Skolan är en så kallad F-9 skola med undervisning från förskola till årskurs 9.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl