Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Bergakungsvägen 18, 3tr, Huddinge
Typ
Bostadsrätt
KVM
37 kvm
Avgift
3 734 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Smakfullt renoverad 1,5:a med stor terrass i söderläge!

Nu ges möjligheten att förvärva denna välplanerade 1,5:a med stor terrass belägen i soligt söderläge! Bostaden har under 2015 renoverats och är i genomgående fint skick.

I månadsavgiften på 3734kr ingår Värme, vatten, kabel-tv via Comhem (basutbud), Bredband 250/100 och IP telefoni via Telenor. Föreningen är belägen mitt bland gamla villakvarter som ger ett lugnt lummigt läge. På nära gångavstånd (ca. 500 meter) har man tillgång till bussar som tar er till Huddinge C/Fruängen på ca 10-15 minuter (hållplats Kallkärrsvägen) med vidare anslutningar till pendeltåg/tunnelbana. I närområdet finns Hemköp för vardagshandlingen samt Deli Italia. I föreningen finns tvättstugor, soprum, cykelrum, garage, föreningslokal (för ex. kalas), snickarboa, gym, bastu, övernattningslägenheter och pingisrum.

VID INTRESSE - Kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1.5

Boarea

37 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bergakungsvägen 18, 3tr

Ort

Huddinge

Kommun

Huddinge

Lägenhetsnummer BRF

140

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Docenten

Organisationsnummer

716418-7614

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Docenten är en HSB-förening som ligger vid Bergakungsvägen i Huddinge. Föreningen omfattar 165 lägenheter (och 7 lokaler) i terrasshus och tvåvåningshus av radhustyp. Alla lägenheter har terrass, alternativt en stor terrassliknande balkong eller en uteplats på mark. Framtill avslutas terrass och balkong av en blomlåda med en odlingsbar yta. Alla hus som är högre än två våningar har tillgång till hiss.
Föreningen ligger inom ett äldre småhusområde med friliggande villor, och i nordväst angränsar föreningen till Utsäljeområdet med rad- och kedjehus.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV och bredband Comhem/Telenor. Föreningen har avtal med ComHem och deras basutbud av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband från Telenor ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2019
- Renovering av garage
- Renovering av skyddsrum
- Renovering av Vita Villan ( stambyte, ombyggnation nedervåning ytskikt i lägenheten)
- Renovering av tvättstugor

2020
- Renovering av resterande garage
- Renovering av resterande tvättstugor

2021
- Reparationer av garage och skyddsrum
- Upprustning av lekplats
- Upprustning av pergola
- Radonmätning har genomförts
- OVK har genomförts
- Föreningen har uppgraderats till 500 Mbit.

2022
- Uppgradering till kodlås till portarna
- Invändig renovering av Vita Villan, gymmet och bastun.
- Besiktning, översyn och byte av takpannor och takplåt
- Byte av kodensor/kompressorpaket, fläktaggregat och värmeväxlare

Övriga utrymmen i föreningen

FÖRRÅD:
Varje lägenhet har ett gallerförsett förråd, som medlem man måste själv ombesörja ett lås till förrådsdörren.

VITA VILLAN:
BASTU I anslutning till träningslokalen finns en bastu med dusch och omklädningsrum. Bokning gör man med sin gym-bricka. Mer info finns på plats i Vita Villan.
GYM I Vita villan finns ett fullt utrustat gym som medlemmar i föreningen fritt får använda. Det finns en åldersgräns på 16 år. För att komma in i gymmet måste en låsbricka (gym-bricka) kvitteras ut genom att lämna en deposition på 500 kr hos ansvarig i Fritidskommittén. Bokning gör du med din gym-bricka. Mer info finns på plats i Vita Villan.

Om Vita villans övernattningslägenhet är bokad så får inte gym/bastu användas mellan kl. 22.00-07.00.

ÖVERNATTNINGSLÄGENHET Det finns två stycken övernattningsrum som får bokas för högst fem nätter i följd. Endast om rummen därefter inte är bokat av annan medlem kan förlängning ske med en natt i taget.

PINGISRUM
I anslutning till tvättstugorna vid nummer 16 så finns ett pingisrum. Detta är gratis att använda, men för att komma in behövs en nyckel vilken kvitteras ut hos ansvarig för gymmet.

TV/BREDBAND:
TV och bredband Comhem/Telenor. Föreningen har avtal med Com Hem och deras basutbud av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband från Telenor ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstugor finns vid port 9 och 16, två av fyra tvättstugor är utrustade med grovtvättmaskin.

FÖRENINGSLOKAL:
I föreningen finns en samlingslokal. I lokalen finns en enklare musikanläggning, en 60" Full HD Smart TV (mot en extra deposition på 1000 kr), bord, stolar samt köksutrustning. samlingslokalen finns även tillgång till Wifi. Kan hyras av boende i föreningen för fest, möten och barnkalas för en mindre kostnad.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
En snickarbod finns i port nr 9, cykelrum finns vid varje port, soprum vid porten eller vid infarten vid port 5-19.

För mer information se https://redaktor.hsb.se/sodertorn/brf/docenten/

Antal lägenheter

165

Byggnader

Byggår

1989

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 734 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten, kabel-tv via Comhem (basutbud), Bredband 250/100 och IP telefoni via Telenor.

Andelstal

0,32185%

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har två stycken garage under respektive lägenhetshus samt utomhusparkering. Det finns 114 garageplatser, 41 parkeringsplatser samt gästparkering. Uteplatser finns vid infarten där också gästparkeringar finns. Garageplats kostar 437 kr/mån och parkeringsplats 189 kr/mån. Kö kan förekomma, för information kontakta HSB Södertörn tel 08-6086800.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

116 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl