Länk kopierad!

Visningar

tors 2 feb
Ring mäklaren då lägenheten säljs på ritning!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 590 000 SEK / Utgångspris
Adress
Lilla Varvsgatan 29B, Västra Hamnen, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
49 kvm
Avgift
4 373 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Havet runt hörnet, med havsutsikt & fri sikt över park utan insyn på våning 8, balkong i nordväst!

Om du letar efter 2 rok i västra hamnen, är denna den bästa du har skådat genom tiderna på våning 8! Välplanerad tvåa med sidovy av havsutsikt förbi Turning Torso men även fri sikt utan någon insyn över den vackra parken. Stilrena och ljusa materialval med 5 års garanti på vitvaror, toppat med gott om förvaring. Balkongen ligger i nordväst, tro det eller ej men vacker solnedgång får du inte missa!

Kök och vardagsrum med sin öppna planlösning är hjärtat i bostaden. Gott om arbetsytor och förvaring i köket som dessutom har all tänkbar utrustning. Stora fönster ut mot parken, dessutom skymtas både havet och Köpenhamn. Den härliga balkongen i nordväst läge, njuter du vid bästa tiden att komma hem till efter ett långt arbetspass där du slappnar av tills solen möter horisonten. I sovrummet erbjuds lugn och ro, även här stort fönster, toppat med en walk-in closet med optimal förvaring. I badrummet finner vi vardagslyxen i stilrena val och tvättmaskin/torktumlare. I hallen finns ett större förråd, skönt att ha allting nära istället för att åka ner till källaren!

Du kommer att bo i en förening med solceller och energieffektiva fönster, vilket är hållbart för att dra ner på din elkostnad och är en viktig faktor i dagens läge. Du får otrolig närhet tillbekvämligheter såsom Kockums Fritid, City, centrala Malmö tågstation, Ica-maxi, Lidl, restauranger, bageriet, apoteket, busskommunikation och 3 min promenad till bad!. Ett område som är lätt att trivas i!

Rumsbeskrivning

HALL
Vitlaserad 3-stavs ekparkett och släta vita väggar. Platsbyggd skjutdörrsgarderob erbjuder gott om plats för jackor och skor.

FÖRRÅD
Vitlaserad 3-stavs ekparkett och släta vita väggar. Detta är förrådet som man egentligen har i källaren men istället har man valt att ha det separat i lägenheten.

BADRUM/TVÄTT
Grått klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med kommod och handfat i vitt samt spegelskåp med belysning ovan. Duschhörna som omsluts av vikbara väggar i klarglas (Hafa), kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Cylinda) med bänkskiva och förvaringsskåp ovan.

KÖK
Vitlaserad 3-stavs ekparkett och släta vita väggar. Kök från IKEA med grå slät lucka och rostfritt handtag, stenmönstrad bänkskiva i laminat med ljusgrått kakel ovan. Utrustat med diskho, induktionshäll med fläkt ovan, varmluftsugn i rostfritt, mikrovågsugn i rostfritt, integrerad diskmaskin och kyl/frys i rostfritt. Samtliga vitvaror från IKEA. Plats för matgrupp till 4-6 personer, i öppen planlösning med vardagsrum, stort fönster.

VARDAGSRUM
Vitlaserad 3-stavs ekparkett och släta vita väggar. I öppen planlösning med köket. Rymmer soffgrupp och mediemöbel. Direkt utgång till den egna balkongen samt stort fönster.

BALKONG fri sikt & solnedgång!
Ca 6 kvm, mot nordvästligt läge sidovy av havsutsikt och fri sikt över parken. Här ser du när solen möter horisonten. Rymmer matgrupp eller lyxig loungedel och planteringar.

SOVRUM
Vitlaserad 3-stavs ekparkett och släta vita väggar. Gott om plats för stor dubbelsäng och förvaringsmöbel. Stort fönster. Ingång till walk-in closet.

WALK-IN CLOSET
Vitlaserad 3-stavs ekparkett och släta vita väggar. Optimala förvaringsmöjligheter från golv till tak.

ÖVRIGT
Föreningen anger våningsplan 7 enligt ekonomisk plan då de räknar bottenplan som 0. Säljaren uppger våningsplan 8 då lägenheten fysiskt är placerad på våning 8.

Dokument (pdf)

Ritning med mått tillvalsbeställning joakim Inredningsval Kostnadskalkyl Säljarens säljbroschyr Brf Sporta Stadgar Brf Sporta Ekonomisk plan Kvitto på signerat Upplåtelseavtal Joakim

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 590 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

30 maj 2023

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

49 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lilla Varvsgatan 29B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

2-1703

Våningsplan

8 av 11

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Sporta

Organisationsnummer

769639-1148

Allmän information

Brf Sporta är en äkta förening som kommer erbjuda 50 st lägenheter fördelade i ett trapphus med tio våningar, byggstart 2021 och inflytt från våren 2023. Föreningen äger marken för fastigheten Kryssmasten 12. Föreningen är delaktig i fem gemensamhetsanläggningar, se ekonomisk plan.

EKONOMI
Ikano sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1,5% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (788 kr år 2023)
Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren ska betalar denna avgift (1 838 kr år 2023).

Föreningen har gemensamt elavtal, de boende debiteras efter faktisk förbrukning med en månads förskjutning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Nyproduktion.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med träningsmöjligheter och grönskande planteringar, sittplatser samt grill. Gott om cykelparkering. Till varje bostadsrätt ingår ett tioårigt medlemskap i fordonspool, här kan såväl elbil som elcykel och ellådcykel hyras. De flesta lägenheter har förråd inne i lägenheten eller ute i trapphuset. Gemensamt miljörum. Övernattningslägenhet (klar i november 2023) i grannföreningen Brf Gymma, som även medlemmar i Brf Sporta kommer att kunna hyra.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fiberanslutning via Tele2 för TV, internet och telefoni. Startutbud med 8 kanaler samt bredband 100/100 Mbit/s. Obligatoriskt tillägg om 120 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
15 st garageplatser under huset (1000 kr/mån), kösystem tillämpas. Tills garaget kan tillträdas kommer ersättningsplatser att finnas i området.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2020

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Radiatorer/från- och tilluft med återvinning

Antal lägenheter

50

Byggnader

Byggår

2022-2023

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 373 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

De boende debiteras efter faktisk elförbrukning. Obligatoriskt tillägg om 120 kr/mån för fiberanslutning via ComHem för TV, bredband 100/100 Mbit/s och telefoni.

Andelstal

1,6649%

Överlåtelseavgift

1838 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

788 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta