Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 895 000 SEK / Utgångspris
Adress
Brogatan 12, Järvastaden/Brotorp, Sundbyberg
Typ
Bostadsrätt
KVM
108.5 kvm
Avgift
7 217 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

5:a med 79.5kvm terrass + uthyrningsdel med kokvrå & badrum högst upp i huset i välmående förening!

UTHYRNINGSDEL + 79.5kvm TERRASS! Det innebär en möjlighet för dig att hyra ut och på så sätt finansiera din egna boendekostnad med intäkten från uthyrningen.

Välkommen till Brogatan 12 och denna ljusa och eleganta lägenhet med många uppenbara styrkor. En av dom främsta borde vara uthyrningsdelen. För dig som nöjer dig med utmärkta fyra rum och kök ges möjligheten till en utmärkt inkomst vid uthyrning av det fjärde rummet. Har du barn i de senare tonåren ges en uppskattad avskildhet eller jobbar du hemifrån så blir det en utmärkt kontorsdel i bostaden. Noterbart är att uthyrningsdelen har ett pentry, allrum och badrum med dusch och tvättmaskin. Uthyrningsdelen har en egen ingång med separat ytterdörr.

-Uthyrningsdel fullt utrustad!
- Högst upp i huset!
- Egen våning!
- 79.5kvm terrass som sträcker sig runt våningen!
- Stora fönsterpartier
- Trevlig & social planlösning
- Matplats för det stora sällskapet
- Föreningen äger marken
- God föreningsekonomi
- Centrala Järvastaden
- Barnvänlig innergård
- Odlingslotter i föreningen
- Komplett övernattningslägenhet som går att hyra i föreningen
- Garage i källarplan med hissanslutning
- Bilpool på föreningens gård
- Tvättstuga i föreningen
- Barnvagnsförråd i alla uppgångar
- ICA Nära utanför huset
- Cykelspår genom Igelbäckens naturreservat som leder till Kista
- Närhet till Mall of Scandinavia
- Kommunikationer med pendeltåg & bussar
- Buss 505 som tar er till Solna C, Arenan & Ulriksdals pendelstation
- Buss 540 är perfekt för studenten då den går direkt till Universitetet
-10 minuter till Stockholm C

Till varje lägenhet hör ett förråd. I föreningen finns grovtvättstuga, föreningslokal, barnvagnsrum, cykelrum, tvättstuga. Det finns en bilpool (Sunfleet) på föreningens gård, föreningens medlemmar har rabatterat medlemskap i Sunfleet. I föreningen finns även odlingslotter som medlemmar kan hyra. Garaget ligger i källarplan med hissanslutning.

HSBs Brf Dammtorp i Sundbyberg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 84 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 st hyresrättslokal. Föreningen äger marken.

Du märker snabbt att Järvastaden är skapad med barnens bästa i fokus. Småstadskaraktären genomsyrar det lugna och trygga området, lekplatserna är många och det är gott om gång- och cykelvägar. Barnomsorg och skolor ligger inom promenadavstånd, vilket ger familjen en längre och skönare stund vid frukostbordet.

Barnen kan leka i Igelbäckens naturreservat eller cykla bort till badet vid Brunnsvikens stränder och bara ett stenkast bort ligger den omtyckta Mulle Meck-parken, som är öppen varje dag, året runt. Vid sidan av Mulle Meckparken finns det många andra lekplatser i Järvastaden och det är aldrig långt till närmaste sandlåda.

På sommaren kan de större barnen spela basket eller brännboll och på vintern finns Järvastadens isbana där det också arrangeras knattecup i hockey. Vid Jaktvillan finns även en upplyst pulkabacke med konstsnö. Jaktvillan kan hyras av alla som är boende i Järvastaden. Det är en populär lokal för barnkalas, dop och andra festligheter. En kort promenad bort finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

I området finns redan många olika förskolor för de allra minsta. För de lite större barnen finns redan två nybyggda skolor precis invid Järvastaden. I Västra Brotorp i Sundbyberg finns Vittraskolan som du når på 3 minuters promenad från bostaden och i Nya Ulriksdal har en kommunal skola invigts. I takt med att området växer satsar Solna/Sundbyberg på att förse området med nya attraktiva förskolor och skolor.

Denna expansiva del av Brotorps-Järvastaden med innerstaden endast 10 minuter bort präglas av en trivsam blandning av radhus, villor och bostadsrätter. Här finns områdets egna Ica butik, där det planeras ett Ica Kvantum som inte är mer än 200m bort. I området finns ett gott utbud av restauranger, butiker, gym och övrig service.

Området utgör är en perfekt plats för dig som vill bo både nära natur och storstadspuls samt som präglas av en lugn och trygg småstadskänsla med trevlig bebyggelse. Området är skapat med barnets bästa i fokus och är därför ett populärt för barnfamiljer. Ett stenkast från huset ligger flera förskolor och lekplatser samt barnens favorit Mulle Meck-lekparken med konstgräsfotbollsplan året om samt skridskobana på vintern. Inom kort promenadavstånd från huset finns även Raoul Wallenbergsskolan ( åk F-6 ) och Ulriksdalsskolan ( åk Förskoleklass - 9 ) båda med gott rykte, samt på kort avstånd från huset planeras en ny skola (åk 7-9). För dig som vill åt motion och friluftsliv finns Igelbäckens naturreservat samt Ursviks motionsanläggning med elbelysta löp- och skidspår på nära avstånd.

Området har utmärkta kommunikationer med buss och pendeltåg. Det går flertalet bussar exempelvis till Arenastaden samt till Solna och Universitetet där det finns tunnelbana. Närmsta busshållplats är endast ett par minuter från huset och Ulriksdals pendeltågsstation når du på 5 minuters promenad. Till Stockholm city tar pendeltåget endast ca 8 minuter. För den som cyklar finns fina cykelvägar mot bla city och Kista. Du som bilpendlar kommer att uppskatta närheten till både E4 och E18. Om du ska resa längre är det enkelt att ta sig till både Bromma flygplats och Arlanda.

I takt med att området växer ökar även utbudet av service. I närområdet finns en välsorterad Ica-affär, restauranger, bageri, frisör, tandläkare, skrädderi och kemtvätt samt flera gym. Om du önskar större utbud är det inte långt till Sveriges största shoppinggalleria Westfield Mall of Scandinavia som erbjuder allt du kan tänka dig inom mode, mat, sport, teknik m.m.

Varmt välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

Vardagsrummet är bostadens nav där ytorna breder ut från sällskapsdel till köket. Rummet ramas in av fönsterpartier som löper längs hela rummet. Härifrån når du ena utgången till den enorma terassen. Vardagsrummet har ljusmålade väggar och parkettgolv.

Terrass

79,5 kvadratmeter terrass! Här sätter förstås endast fantasin stopp för vad du vill göra med denna yta. Plats för flera olika avdelningar av utegrupper och matplatser.
Nuvarande ägare har adderat en fin trall och specialbyggda kruklådor för växtlighet under de varmare årstiderna. Terrassen är vänd mot syd & väst vilket gör att den nås av solen större del av dygnets soliga timmar. En terrass för dig som vill ha det där extra av ditt boende!

Kök

Stort L-format kök med förvaring i många över och underskåp. Fullt utrustat med spis, ugn, fläkt, fullstora kyl&frys. Köket har en naturlig plats för ett stort köksbord. Luckor, bänkskiva och stommar i fint skick!

Badrum

Helkaklat och fräscht badrum med tvättmaskin och torktumlare. Klädvårdsnisch med förvaring ovan. Handfat, toalett och badrumskåp.

Uthyrningdel

Detta som gör lägenheten unik i sitt slag. Denna del har en egen ingång och dörr med lås. Uthyrningsdelen är utrustad med stort badrum med dusch, wc, handfat och egen tvättmaskin. Går att öppna upp igen för att få till 5 rum och kök i hela lägenheten - eller potentiellt använda för att hyra ut och få in pengar månadsvis som utmärkt inkomst för det 4:e rummet.

Sovrum 1

Plats för större säng och skrivbord. Nås från vardagsrummet. Vitmålade väggar och trägolv.

Sovrum 2

Stort sovrum med bra förvaring. Plats för större säng, skrivbord etc. Ljusmålade väggar och trägolv.

Sovrum 3

Masterbedroom med mycket förvaring. Här finns den andra utgången till terrassen. Ljusmålade väggar och trägolv.

Hall

Stor hall som sammanbinder lägenhetens ytor. Här når du sällskapsytorna i ena delen och sovrum och badrum åt andra. Inbyggd förvaring och bra avhägningsmöjligheter.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

7 895 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Boarea (BOA)

108.5 kvm

Areauppgift enligt

Ek. Förvaltaren

Gatuadress

Brogatan 12

Ort

Sundbyberg

Kommun

Sundbyberg

Lägenhetsnummer BRF

99-2479-1-52-2

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB brf Dammtorp

Organisationsnummer

769617-4734

Allmän information

Till föreningen hör adresserna Vinthundsgatan 2A-C och Brogatan 4-12.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV och fiber via Tele2, föreningen har tecknat ett gemensamt gruppavtal så det läggs på på avgiften med 160 kr/månaden.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme, Frånluftsventilation med värmeåtervinning

Utförda renoveringar

Föreningen har byggt ett cykelförråd på innergården samt installerat tio laddningsstationer. Föreningen har lagt om alla uteplatser , pga sättningar under 2022 - där kvarstår putsarbete av fasad. OVK genomfördes också 2022 där ventilationen justerades.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade i dagsläget enl kontakt med föreningen 2023-01-19.

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje lägenhet hör ett förråd. I föreningen finns grovtvättstuga, föreningslokal med pentry, barnvagnsrum, cykelrum, separat wc-utrymme i anslutning till föreningslokal och tvättstuga samt förråd i källarplan. Det finns en bilpool (Sunfleet) på föreningens gård, föreningens medlemmar har rabatterat medlemskap i Sunfleet. I föreningen finns även odlingslotter som medlemmarna kan hyra.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

84

Byggnader

Byggår

2014

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

7 217 SEK/månad. I avgiften ingår Kallvatten och värme. Obligatoriskt tillägg för TV och bredband om 160kr/mån.

Beskrivning månadsavgift

Hushållselen och varmvatten debiteras på månadsfakturan via individuella mätningar.
Frå 2023 kostar hushållselen 1,50 per kWh plus moms. Varmvatten kostar 70 kr per kubik.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes med 7% vid årskiftet.

Information från föreningens hemsida 2023-01-12.

Andelstal

1,81199 %

Andel av månadsavgift

1,89109 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 369 582 SEK

Överlåtelseavgift

1838 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

788 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 36 st garageplatser (varav 10 med laddmöjlighet) och 7 st utomhusparkeringsplatser. Dessa administrerars av Corepark. För information om kö och hyreskostnad kontakta Corepark på 08-650 02 15 eller info@corepark.se

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

81 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Ola Engström

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl