Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Klarinettgatan 15, Ruddalen, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
50.5 kvm
Avgift
2 724 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Med balkong i bästa läge finns denna ljusa och trivsamma bostad!

Varmt välkommen till en välplanerad och fräsch tvåa med en solig balkong i sydväst läge! En lägenhet man direkt trivs i, med ett underbart ljusinsläpp och fantastisk grönskande utsikt.
En mycket ljus och tilltalande lägenhet med grönskan som närmaste granne. En väldisponerad planlösning som gör lägenheten luftig och hemtrevlig. Med ett härligt sydväst läge kan man njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen!

Bostadsområdet Ruddalen ligger i direkt anslutning till friluftsområdet. Här finns idrottsanläggning med fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter och naturstigarna passar perfekt för löpning och skogspromenad. I natursköna Ruddalen finns verkligen alla möjligheter att hålla igång, men med skogens sus utanför dörren finns också tid till avkoppling. Det tar inte mer än tio minuter till Linnéstadens många restauranger och kaféer. På ännu närmare håll ligger Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda med butiker såväl som kaféer och lunchställen. Här bor du också nära till havet. På tjugo minuter når du populära badplatser som Ganlet och Fiskebäcksbadet. En lyx få förunnat i en stad i Göteborgs storlek. Vid Önnereds brygga hittar du också restaurangen Jungman Jansson som lockar med lunch och söndagsmiddag , ofta med marina förtecken. Om du verkligen vill komma ut på havet kan du maxa dagen med en kurs eller guidad tur med kajak som utgår från Önnereds brygga.

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med ljusa väggar. Här finns gott om förvaring, användningsmöjligheter och två garderober med överskåp. Hallen förbinder kök, vardagsrum och badrum på ett trevligt sätt. Plats för mindre hall möblemang är möjligt.

Rakt fram från hallen ligger vardagsrum med utgång till balkongen som ligger högt och fritt, trots våning ett. Detta rum är luftigt med plats för soffa och TV-del samt matgrupp om så önskas. Ljusa väggar, med en fondvägg av liggande råspont i vitt. Ekparkett i vacker fiskbensläggning och fönsterbrädorna i marmor som sätter en extra prägel och charm i lägenheten.

Balkongen är bostadens pärla. Balkongen ligger med bästa sydvästläge och med utsikt mot den grönskande innergården.

Sovrummet ligger med rofyllt läge och har en utsikt över vacker natur. Plats för dubbelsäng och tillhörande möbel. Längs väggen en garderob med skjutdörrar för förvaring samt ytterligare två platsbyggda garderober med överskåp. Vacker färg på väggarna som ger en lugn känsla och ekparkett på golvet.

Köket renoverat i sin helhet 2010 med luckor och skåp i vitt med matchande finish, diskbänk i massiv ek med en dubbelho i rostfritt samt svart mosaik ovan arbetsytan. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, spis med induktions häll, diskmaskin, fläkt i rostfritt från Gorenje samt kyl och frys från Electro Helios 2014.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning Energideklaration Stadgar Basungatan 1-15 Årsredovisning

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

50.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Klarinettgatan 15

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

källar- och vindsförråd

Lägenhetsnummer BRF

108/1002

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Göteborgshus 17

Organisationsnummer

757201-7296

Allmän information

Föreningens 373 lägenheter fördelar sig enligt nedan:
36 st 1 rum och kokvrå
8 st 1 rum och kök
204 st 2 rum och kök
107 st 3 rum och kök
18 st 4 rum och kök

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Från den 2019-04-30 kommer Ownit att vara leverantör av både TV och internet via fiber 1000/1000 /garanterad in 700/700. HD-box med inspelningsmöjlighet och trådlös router ingår. Obligatorisk kostnad 168:-/månad.

Utförda renoveringar

Föreningen har sedan tidigare genomfört en stamrenovering 2008.
Ny el med jordfelsbrytare 2008.
Byte till säkerhetsdörrar 2008.
Renovering i uppgångarna 2014.
Under verksamhetsåret (2021/2022) har underhållsarbete utförts på fasaden på Basungatan och Saxofongatan.
Föreningar har bytt ut garageportar och installerat ny inomhus belysning.
Nytt DUC system har installerats och relining av ledning i källarvåning har utförts.

Kommande renoveringar

Fortsatt underhåll av balkong och fasader.
Invändig målning av gemensamma utrymmen.
Entréportar utvändigt.

Övriga utrymmen i föreningen

15 lokaler.
Tvättstugor finns på Saxofongatan, Basungatan och Klarinettgatan. Det finns även bastu, bordtennisrum, slöjdlokal, cykelförråd och samlingslokal.

Antal lokaler

15

Antal lägenheter

373

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 724 SEK/månad. I avgiften ingår Värmeavgift tillkommer med 522 kr/månad.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har beslutat om att höja avgiften med 3% från och med 2022-07-01.

Andelstal

0,23840 %

Andel av månadsavgift

0,23841 %

Inre reparationsfond

1 546 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Totalt finns det 238 st parkeringsplatser samt 34 garage för uthyrning. Alla parkeringsförfrågningar tas om hand av Riksbyggen EKC i Västerås som nås på telefon: 0771-860 860. Det är separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

111 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy