Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mobilgatan 5, Telefonplan, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
117 kvm
Avgift
7 541 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Väldisponerad och ljus 5:a i hörnläge. Högst upp i huset med stor balkong mot innergård och grönska!

Sällan till salu! Välkommen till denna välplanerade 5:a om 117 kvm. Här har du en stor balkong med utsikt över innergård och grönska samt två franska balkonger från vardagsrum. Lägenheten har stora fönsterpartier i två väderstreck vilket ger ett fint naturligt ljusinsläpp. Med modern design och smakfulla materialval, ekparkett samt genomgående ljusa färger är detta en lägenhet du kan flytta in i och stortrivas från dag ett. Hemmet erbjuder ett stort och välutrustat kök med matplats för stora sällskap invid fönsterpartierna. Du har även ett väl tilltaget vardagsrum med rymliga sällskapsytor samt fyra bra sovrum belägna mot gård. Båda badrummen är utrustade med dusch. I lägenheten har du genomgående goda förvaringsmöjligheter i garderober, klädkammare. Stort förråd som nå via hiss. Trevligt och lugnt läge i expansivt område med närhet till grönområden, vatten, tunnelbana, service och restauranger.

Här bor du i en väldigt trivsam och välskött förening som erbjuder en stor hiss, barnvagnsrum i porten, stort förråd, garage med laddstolpar, samt solceller för att sänka elkostnaderna.

Fastigheten ligger alldeles intill Telefonplan med T-bana och flera busslinjer. Vid Telefonplan finns även flera mataffärer, apotek, bank, ett SATS-gym, Klättercentret, Konstfack, Designens hus samt den populära restaurangen Landet, nyöppnade Sushi Rebellion och mycket mer! Väldigt populärt och trevligt område med lummiga kvarter med fina promenadstråk och lekparker samt promenadavstånd till Mälaren och Vinterviken med badmöjligheter under sommarhalvåret. För en barnfamilj är läget väldigt smidigt då det finns både förskola och skola bara någon minuts promenad bort från huset. Från lägenheten är det kort promenadavstånd till Telefonplans tunnelbana. Därifrån tar du dig till centrala Stockholm på 13 minuter, Södermalm på ca 4 minuter och till Liljeholmen på 5 minuter där det finns en stor galleria med ca 90 butiker och flera kommunikationer i form av bussar, tvärbana och pendel via Årstaberg.

Rumsbeskrivning

Entré/Hall:
Välkomnade och rymlig entré/hall med gott om plats för förvaring. Bra avhängningsmöjligheter med rymlig garderobsvägg med skjutdörrar direkt till vänster. Utöver det finns en stor klädkammare på ca 6 kvm. Här möts man av vacker ekparkett och vitmålade väggar. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum med balkong:
Hallen leder vidare mot lägenhetens stora vardagsrum som ligger i ett ljust hörnläge. Planlösningen är halvöppen mot köket och knyts ihop via matplatsen. En härlig social yta som bjuder in till umgänge för större sällskap. Lägenhetens hörnläge med de stora fönsterpartierna i två väderstreck som går från golv upp mot tak ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger genomgående ekparkett och väggarna är vita. Stora lyxiga ytor som ger flera möbleringsmöjligheter som en stor matplatsgrupp för 12-15 personer i matplatsdelen samt en stor soffgrupp med fåtöljer i vardagsrummet. Här ifrån har du utgång till balkong samt två franska balkonger. Balkongen har ett lugnt läge med fin utsikt mot grönskande allmänning och innergård. Balkongen ligger i ett härligt nordväst läge med sol från eftermiddag fram till kvällen. Här kan du spendera många härliga timmar i solen efter arbetsdagens slut. Då man är högt belägen når solens strålar balkongen långt in på kvällen under sommarmånaderna och du får uppleva fantastiska solnedgångar när solen går ner bakom trädens toppar. Här rymmer man matbord, växter och sittgrupp.

Kök:
Stort och mycket funktionellt kök med massvis av förvaring och rejäla arbetsytor. Rakt igenom stilrent kök med moderna och i tidlösa färg - och materialval. Utrustningen består av kyl, frys, ugn, induktionshäll, integrerad mikrovågsugn och diskmaskin.

Sovrum 1:
Det största av fyra sovrum. Väl tilltaget sovrum med fönster mot föreningens mysiga innergård. Plats för dubbelsäng, garderober och övrig möblering. Vitmålade väggar och parkettgolv i ek. Lägenhetens sovrum ligger i en separat del av lägenheten avskilt från de sociala ytorna. Här finns gott om plats för att ställa dit garderober.

Sovrum 2-4:
Välplanerade sovrum med plats för säng och övrig möblering. Bra förvaring i form av inbyggda garderober med skjutdörrar, förutom i det minsta rummet. Passar även bra som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Lägenhetens sovrum ligger i en separat del av lägenheten avskilt från de sociala ytorna.

Badrum:
Stort badrum med vita helkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch med glasvägg, toalett, handfat med kommod, förvaringsskåp ovanför arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare.

WC med dusch:
Praktiskt badrum, intill det stora badrummet med vita helkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Utrustat med dusch, toalett och handfat med spegel.

Övrigt:
Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett rymligt förråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 - Brf Grafikern Stadgar - Brf Grafikern Energideklaration Planritning Mobilgatan 5

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Boarea (BOA)

117 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsförvaltaren

Gatuadress

Mobilgatan 5

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

21501

Våningsplan

5 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Grafikern

Organisationsnummer

769624-8298

Allmän information

BRF Grafikern är en äkta bostadsrättsförening i Hägersten-Liljeholmen som äger 1 fastighet med två st flerbostadshus på adresserna Mobilgatan 5 och Mobilgatan 11. Föreningen registrerades 2013 och består av 48 st bostadsrättslägenheter. Husen är nyproducerade och stod färdiga år 2013-2014. De är energiklassade lågenergihus och byggda ur miljöaspekt med bra ventilation. Föreningen har upprättat en underhållsplan år 2019 som sträcker sig till 2030.

De 48 lägenheterna är fördelade i två punkthus som lånat drag från den kringliggande industribebyggelsen. Rena linjer och avskalade ytor är ett signum för Grafikern. Arkitekturen har en något tuffare stil som gör att den får ett tydligt släktskap till den anrika industrimiljön. Gatufasaden i Grafikern har ljus puts och balkongerna är i färgat glas. Mot den skyddade innergården övergår fasaden i en kraftfull och varm orangeröd ton. Husen är byggda i suterräng och nivåskillnaderna har använts på ett både effektivt och estetiskt sätt. För att ytterligare utnyttja tomten på bästa sätt är huskropparna sammanlänkade genom en upphöjd innergård med underliggande garage. Som en kontrast till arkitekturens raka linjer har innergården fått mjukt organiska former i trapparrangemang, planteringar och stenläggning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Man installerade dessutom solceller för lite mindre än 1,5 år sedan, vilket har hjälpt föreningen att sänka sina elkostnader. Resultatet är att de producerat drygt 42 000 kWh och sparat föreningen ungefär 100 000 kr under sitt första år. Föreningen har behövt köpa drygt 23 000 färre kWh under 2022, el som föreningen annars hade behövt köpa för 60 000 kr, och man har kunnat sälja drygt 18 000 kWh för 40 000kr.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: https://grafikern.smartbrf.se/

Brf bildades

2012

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har ett avtal med Telia om bredband i lägenheterna. Obligatoriskt kostnad om 220 kr/mån.
Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar TV, telefoni och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit/s ingår.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Typ av ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning

Utförda renoveringar

2021: Installation av solceller som bidragit till sänkta elkostnader för föreningen. Man utökade även antalet laddstolpar från 5 till 15 platser. Det är även förberett för samtliga garageplatser, förutom 2. OVK.
2022: Installation av nytt passersystem.

Kommande renoveringar

Föreningen upprättade 2019 en 50-årig underhållsplan och i dagsläget är det inga större renoveringar planerade utöver det som står i underhållsplanen, kontrollerat med styrelsen 2023-01-31. Planen uppdateras fortlöpande.

Övriga utrymmen i föreningen

Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall och en kompostkvarn för matavfall. Det sorterade avfallet lämnas i en gemensam miljöstation bredvid trapphusentrén till Mobilgatan 5. I miljöstationen finns kärl för tidningar, glasförpackningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar och brännbart. Det finns även kärl för batterier, lampor och elektronik. Här finns också rymligt cykelförråd och barnvagnsrum i port 5. Innergården är mysig och lummig med plats för lek och fika. På baksidan av föreningens två hus finns en lummig och mysig skog med bland annat stora ståtliga ekar. Mellan de två husen finns en innergård som bjuder in till lek för barnen och umgänge grannar emellan. Här finns genomtänkta planteringar, bärbuskar, gräsmatta och sandlåda. Föreningen har ett aktivt miljöarbete och arbetar målmedvetet med att minska sin energianvändning och sin klimatpåverkan.

Antal lägenheter

48

Byggnader

Byggår

2013

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

7 541 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten

Beskrivning månadsavgift

I måndagsavgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för bredband, TV och telefon tillkommer.

Varmvattnet ingår inte i månadsavgiften utan varje hushåll har en vattenmätare för varmvattenförbrukningen. Mätaren hjälper en att eliminera risken för felavläsning genom en fjärravläsning. Den boende debiteras kvartalsvis i efterskott utifrån faktisk förbrukning av varmvatten. Kostnaderna kan variera beroende på antal personer i hushållet.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde 2022-12-01 månadsavgifterna med 20%. Man planerar inte att höja avgifterna ytterligare i dagsläget, kontrollerat med styrelsen 2023-01-31.

Andelstal

2,79766

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

976 682 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens andel av nettoskuldsättningen är baserad på föreningens uppgifter i senaste årsredovisningen (2021). Del av BRF nettoskuldsättning kan komma att förändras på grund av exempelvis föreningens amortering eller upptagande av nya lån.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

380 SEK/månad

Försäkringskostnad

357 SEK/månad

Varmvatten

130 SEK/månad

Summa driftkostnad

867 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar över 35 garageplatser samt en MC-plats i eget källargarage. Priset för en ordinarie garageplats varierar mellan 875-1 050 kr/mån, beroende på hur stor parkeringsplatsen är. MC-platsen kostar 525 kr/mån. Ungefärlig kötid i dagsläget är ca 1,5 år (kontrollerat med styrelsen 2023-01-31). Det finns idag 15 laddstolpar och det är även förberett för samtliga garageplatser, förutom 2. Timdebiterad system för laddstolparna där informationen går direkt till laddboxanvändaren. Detta innebär att den som laddar alltid kommer betala exakt vad elen de använder kostar. Detta medför fördelar för både laddboxanvändarna, som kan styra sin egen kostnad, samt för föreningen, som garanteras alltid få ersättning för elförbrukningen.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

69 kWh/m²

Energiklass

C

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt om området:
Området kring Telefonplan är i en spännande fas där mycket händer och oavsett om man åker kommunalt eller bil tar man sig snabbt och smidigt in till Stockholms City eller söderut mot Kungens kurva och Södertälje.

Kommunikationer:
Med bil är man ute på E4:an på bara några minuter och ska man åka kommunalt har man ca 10 min promenadväg till Telefonplans tunnelbana.

Här bor man med promenadavstånd till Telefonplans klättercenter, SATS och den nyligen upprustade amfiteatern. I området runt Telefonplan kan man passa på att t.ex. avnjuta en härlig lunch på omtyckta restaurangen "Landet", Brödernas, Bistron eller ta en fika på en av många mysiga caféer samt att man har annan närservice att nyttja så som apotek, livsmedelsbutiker och mycket mer. I området finns också gott om populära skolor och förskolor. Detta boende är perfekt för er som vill bo i ett lugnt och naturskönt område i kombination med utbud av stadsnära känsla.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy