Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Lönngatan 50 E, Lönngården, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
43 kvm
Avgift
3 100 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Totalrenoverad och modern tvårummare

Totalrenoverad tvårummare där moderna detaljer och bekvämligheter möter tidstypiska attribut från husets byggår som tilltagen takhöjd, fiskbensparkett och stora fönsterpartier som bjuder in ett generöst ljusinsläpp.

Här välkomnas ni in i en väldisponerad bostad som är enastående anpassat till er som sätter värde på smakfulla detaljer. Hemmet präglas av en social planlösning och fantastiska sällskapsytor. I hallen finner man goda avhängningsmöjligheter i en valnötsfärgad akustikpanel. Intill hallen finns ett helkaklat badrum, smakfullt inrett i stilrena kulörer och terazzo retro kakel. Vidare ges ett modernt kök i sobra färgval som kombineras väl med den genomgående ljusa färgsättningen i vardagsrummet. Sovrummet är i generös storlek med god förvaring. På golvet vilar enhetligt vitpigmenterad fiskbensparkett.

Det bekväma avståndet till Möllevången, centrum och grönområden får man på köpet. I närområde råder goda kommunikationer med både tågstation och Södervärns busstorg som tar dig vidare ut, både lokalt och regionalt. Alldeles utanför föreningens grindar har du dessutom närheten till busstation och närbutik.

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter på ribbad akustikpanel och vacker fiskbensparkett.

Vardagsrum:
I detta stora ljusa rum finns gott om utrymme för både soff- och matgrupp. Smakfullt inrett med greigemålade väggar, fiskbensparkett och lamprosett.

Kök:
Kök med släta luckor i valnötsfärg. Köket är fullt utrustat med alla bekvämligheter för vardagen - ugn, induktionshäll, fläkt och kyl/frys.

Sovrum:
Sovrum i generös storlek med släta väggar och brädgolv. Här får man enkelt plats för dubbelsäng samt god förvaring.

Badrum:
Stilsäkert badrum i terazzo retro och svarta detaljer. Försett med WC, dusch, vask med kommod och spegelskåp.

Dokument (pdf)

Skultuna Årsredovisning 2020 Skultuna Stadgar Rabatten 8 Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

43 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lönngatan 50 E

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Skultuna

Organisationsnummer

746000-0503

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skultuna är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Rabatten 8. Föreningen bildades 1936, året senare stod byggnaderna färdigställda. Föreningen består av 54 lägenheter och 2 lokaler, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1313 kr år 2023). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01 med 5 %. För att finansiera kommande renoveringar kan en avgiftshöjning bli aktuellt för årsskiftet 2022/2023. Inga beslut är tagna i dagsläget. (2022-03-16)

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
1995 Byte av vattenstammar.
1996 Fönstewr, bytt ytterbåge.
1999 Totalrenovering av el.
2004 Byte av ytterdörrar till lägenheterna.
2006 Gård, nytt miljö-och cykelhus.
2009 Renovering av trapphus.
2009 Renovering av tvättstugor och torkrum.
2010 Omläggning av yttertak.
2012 Avloppsstammar, spolade och filmade.
2012 Häck och grindar runt fastigheten och passersystem.
2014 Byte av fjärrvärmeväxlaren.
2015 Spolning och filmning av samtliga ledningar.
2016 Byte av termostater på radiatorerna, intrimning EB-metod.
2016 Relining av stammar.
2017 Renovering av balkonger och fasad.
2018 Relining av huvudledningen.
2019 Byte av vertikala tappvatten/injust. EB-metode.

- PLANERDE RENOVERINGAR
2022-2023 Mark, VA, dränering samt montering av backventil och råttstopp på ledning in i huset,

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns det 2 tvättstugor i källaren med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 mangel. Dessutom finns där ett torkrum med avfuktare som är delad i två delar med låsbar grind.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband levereras via ComHem. Kabel-tv ingår i avgiften och ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 66 kr tillkommer för kollektivt bredband, 50 Mbit/s.

GARAGE OCH PARKERING
Det råder boendeparkering i området.

ÖVRIGT
Föreningen tillåter delat ägande, den boende måste äga minst 10 %.
Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.

KONTAKT
E- post: brfskultuna@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Antal lägenheter

54

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 100 SEK/månad

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy