Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ola Hanssonsgatan 4, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
35.5 kvm
Avgift
2 865 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 2:a i populära Kristineberg - stor balkong - Vackert ljusinsläpp

Varmt välkommen till denna mycket fina och optimalt planerade 2:a om 35,5 kvm med ett fantastiskt läge i populära Kristineberg. Här bor du med direkt närhet till grönskande områden och badklippor. Lägenheten bjuder på ett vackert ljusinsläpp med optimalt disponerade kvadratmeter. Vardagsrummet ger dig generösa lättmöblerade ytor med gott om utrymme för såväl sällskaps-del, ett större middagsbord och övrig möblering. Rummet ger dig även ett underbart ljusinsläpp från de dubbla utgångarna som tar dig ut till bostadens ljuvliga balkong. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och ett vackert ek-parkettgolv. Här bor du i en stabil äkta förening med god ekonomi som äger marken.

I Kristineberg bor du med grönskan direkt utanför dörren samt med badklippor ett stenkast bort. Du når snabbt Hornsberg strands vackra strandpromenad som kantas av badbryggor och välbesökta restauranger. Motionsspåren finns precis utanför och tar dig runt om hela Kungsholmen. Du har även nära till City vilket ger dig det bästa av två världar. I närområdet finns även Golfbaren med äventyrsgolf och mat, idrottsanläggningar och tennishall. För de små finns även den underbara lekplatsen i Kristinebergs Slottspark. På vinterhalvåret finns även skidspår vid IP samt möjlighet att åka skridskor vilket inbjuder till friluftsliv året om. Kommunikationer med buss och tunnelbanans gröna linje når du på någon minut med Coop Kristineberg precis intill. Lindhagens galleria med ICA Maxi, systembolag, apotek mm når du med ca 10 minuters promenad. Där finner du även tunnelbanans blåa linje.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnade hall med ljust målade väggar och ett vackert ljusare ek-parkettgolv. Hallen har goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Här finns även en hatthylla och garderob. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med lättmöblerade ytor med utrymme för både soffgrupp och matplats för 4-6 personer. Stora fönsterpartier och dubbeldörrar som tar dig ut till bostadens ljuvliga balkong. Ett vackert ek-parketts golv i ljusare ton pryder rummet.

BALKONG
Välkommen till bostadens trivsamma balkong med fin utsikt över en grönskande vy. Här inryms utemöbler och planteringar.

KÖK
Charmigt kök med svartmålade skåpsluckor med förvaring i över- och underskåp och vit kaklade väggar. Köket är utrustat med kyl, frys, fläkt, spis, diskmaskin samt ugn. Köket skärmas av med en vacker dörr med stort glasparti in mot sovrummet vilket bringar köket ett härligt ljusinsläpp. Parkettgolv.

SOVRUM
I det rymliga sovrummet finns det plats för dubbelsäng och nattduksbord. Det stora fönsterpartiet ger dig ett fantastiskt ljusinsläpp. Vackra parkettgolv och ljusgrå väggar.

BADRUM
Det rymliga badrummet har vitkaklade väggar samt en ljusblå våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med förvaringsskåp, handfat med spegel ovanför, handdukstorkare, badkar samt wc.

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning Energideklaration Stadgar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

35.5 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Ola Hanssonsgatan 4

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

71

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Kristinebergshöjden i Sthlm

Organisationsnummer

716417-8183

Allmän information

Brf HSB Kristinebergshöjden huserar i ett flervåningshus byggt år 1933 med 96 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1997. Fastigheten består av en byggnad med källarplan, nedre botten samt fem våningsplan, två portar Ola Hanssonsgatan 4 och 6 samt källaringång från Love Almqvists väg. Här bor du omgiven av grönska och vatten med matvarubutik och tunnelbanestation cirka 1 minut från porten.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2021 Byte av mur samt dräneringsarbete
2020 Stamspolning, genomgång och åtgärder ventilation
2018 Godkänd OVK-besiktning, översyn av föreningens avtal, trädgårdsarbeten och utbyte av belysning i portar
2017 Renovering av hissar
2012 Målning av tak
2009 Renovering av fasad, balkongbygge
1997-1998 Flera stora renoveringar utfördes då bland annat stammar och el byttes

PLANERAT UNDERHÅLL
Föreningen har under de senaste tre åren gjort renoveringar i form av uppbyggnad av mur (sker var 100e år), dränering, och ventilation.
Ventilation- och värme som planeras att färdigställas under 2022.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-tv levereras via ComHem där ett analogt basutbud ingår i avgiften. Bredband tecknas separat av respektive medlem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns gemensamma trapphusbalkonger. Föreningen har tre tvättstugor varav två är bokningsbara med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Den tredje tvättstugan är en mindre drop-in-tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. I övrigt finns cykel och barnvagnsförråd samt grovsoprum. Sopnedkast finns på varje våningsplan.

ÖVRIGT
Föreningen har en god ekonomi och efter stora omfattande projekt är det långsiktiga målet att öka sparandet för att kunna amortera av lån och inför kommande underhållsarbeten.

Köpare måste själv teckna medlemskap i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen kan ske.
För bli medlem i föreningen måste du vara medlem i HSB Stockholm. Det blir du genom att betala en andel på 500 kronor. Andelen är din garanti också för rösträtt och inflytande i HSB Stockholm. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärmeanslutning och vattenradiatorer

Antal lägenheter

96

Byggnader

Byggår

1933

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 865 SEK/månad. I avgiften ingår vatten värme, tillgång till gemensam tvättstuga och vindsförråd.
(En planerad avgiftshöjning med 20% vid årsskiftet 2023. Kontrollerad 14/12-2022).

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy