Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Grubbensringen 19, ½ tr, Kungsholmen - S:t Eriksområdet, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
69 kvm
Avgift
4 783 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbar terrass i det allra soligaste söderläge - Stilfull renoverad lägenhet - spröjsade fönster

- Stor uteplats
- Söderläge
- Stilfull renoverad
- Attraktivt område

Varmt välkommen till denna hemtrevliga bostad belägen i mysiga Grubbensringen. Lägenheten bjuder på en härlig uteplats i det allra soligaste söderläget mot vackra Grubbensparken med utsikt över kapellet. Lägenheten är genomgående i fint skick med ett renoverat kök och badrum 2015. Vardagsrummet bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp från de dubbla utgångarna till uteplatsen och ger dig lättmöblerade ytor. Köket är stilfullt renoverat och får ett fint ljusinsläpp från det vackra spröjsade fönstret. Stilrent vitt helkaklat badrum med badkar, handfat, tvättmaskin, torktumlare samt golvvärme. Sovrummet är ljust och rymligt med plats för större säng, sängbord och övrig sovrumsinredning. I hallen finns en rymlig klädkammare/förråd samt god plats för avhängningsmöjligheter av ytterkläder och skor. Möjlighet att göra om lägenheten till en trea - se alternativ planlösning.

Charmigt belägen i idylliska Sankt Eriksområdet, en skyddad oas mitt på Kungsholmen. Området är uppfört mellan 1996-1998 och byggt i vacker 20-tals anda med högt i tak och stora spröjsade fönster. Precis runt knuten finns underbara promenadstråk längs Karlbergskanalens vatten och vackra Norr Mälarstrand. Både City och Fridhemsplan nås med några minuters promenad och även utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och tunnelbana. I bostadens närområde finns även en ny galleria med stor välsorterad matbutik, systembolaget, apotek, restauranger samt gym. I området har ni även Västermalmsgallerian, flertalet stora matbutiker, flera gym samt självklart ett brett utbud av caféer, barer och restauranger.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in till denna mycket stilfulla lägenhet. Du välkomnas av en rymlig hall med platsbyggda garderober med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Från hallen når man även den mycket rymliga och praktiska klädkammaren/förrådet. Hallen binder ihop lägenhetens alla rum och pryds av platsbyggda bokhyllor som ger en känsla av elegans. Perfekt yta för ett hemmakontor.

VARDAGSRUM
Fint vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från de två glasade dubbeldörrarna som leder ut till den vackra uteplatsen. I vardagsrummet finns det gott om plats både soffa och matsalsmöbel om så önskas. Parkettgolv.

UTEPLATS
Underbar terrass i det allra soligaste söderläget. Här finns gott om plats för utemöbler, planteringar, solstolar och grill (tillåtet att grilla med gasol och el). Uteplatsen ligger in mot den mycket vackra Grubbensparken. Uteplatsen fungerar nästan som ett extra rum under den varma tiden på året. Hela uteplatsen är belägen en halvtrappa upp från parken.

KÖK
Köket är härligt stort och det är gott om både arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. I köket, som ligger en halvtrappa upp från gatan, finns en matplats för 6-8 personer och stort spröjsat fönster. Parkettgolv. Köket är renoverat 2015.

SOVRUM
Sovrummet är rymligt och det finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober. Stort spröjsat fönster med fint ljusinsläpp. Sovrummet ligger en halvtrappa upp från gatan.

BADRUM
Helkaklat vitt badrum med klinkergolv med badkar, handfat med kommod, toalett och handdukstork samt golvvärme. I badrummet finns även tvättmaskin med praktisk förvaring och arbetsytor ovan. Badrummet är renoverat 2015.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Nunnan 2018 Energideklaration Nunnan Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2.5 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

69 kvm

Boareabeskrivning

2rok enligt bostadsrättsföreningen.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Grubbensringen 19, ½ tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

99-2235-1-2-4

Våningsplan

0,5

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Nunnan i Stockholm

Organisationsnummer

716417-8100

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nunnan äger och förvaltar byggnaderna på Grubbensringen 19-33. Föreningen bildades 1982. Husen började byggas under 1994 och stod klara för inflyttning 1998 och gränsar till Grubbensparken med S:t Eriks kapell. Nunnans halvmåneformade byggnad speglas på andra sidan Grubbensparken av BRF Munken, som stod färdig 1996. Föreningen upplåter 63 st. bostadsrätter två fina lokaler som hyrs ut som kontor. Dessa finns i källarplanet i Grubbensringen 29 (50 kvm) respektive 23 (30 kvm). Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholmsstad som omförhandlas 2027.

Gemensamma lokaler
Samlingslokal med pentry och bäddsoffa som kan hyras för sammankomster dagtid och övernattning.
Föreningen har ett gemensamt hobbyrum med snickeribänk och gym. Hobbyrummet/gymmet ligger i källarplanet mellan Grubbensringen 27 och 29.
Tvättstuga, cykelförråd, gym, skyddsrum, grovsoprum, paketboxar från PostNord och iBoxen.

Renoveringar
2011 Fönstermålning
2016 Omstiftning lås
2016 Renovering Lokal
2017 Byte av expansionskärl
2019 Hissrenovering
2019 Nytt styrsystem i värmecentral har installerats
2019 Byte av torktumlare
2019 Nödtelefoner till samtliga hissar har bytts ut
2021 Spolning av samtliga stammar
2021 Fönstermålning
2021 Byte av kodlås
2022 Hissrenovering

Planerat underhåll
Installation av snörasskydd och säkerhetsanordningar på taket.
OVK-besiktning i södra delen av fastigheten.

Ekonomi
Styrelsen har låtit HSB göra en detaljerad analys av föreningens ekonomi och en prognos för kostnader under de närmaste 50 åren och behovet av avgiftshöjningar. Analysen ger vid
handen att avgiftsnivån för närvarande är väl anpassad till det framtida behovet av intäkter. Baserat på HSB:s analys ser styrelsen att behovet av höjningar är ungefär som följer:
År 2022 - 2026: Motsvarande inflationen.
År 2027: 11% (på grund av tomträttsavgäldens höjning) utöver inflationen.
År 2028 - 2031: 4% per år (på grund av tomträttsavgäldens höjning) utöver inflationen.
Därefter motsvarande inflationen per år tills nästa höjning av tomträttsavgälden.
Detta innebär en höjning på cirka 30% utöver inflationen.

Tv/bredband
Tele2
Bahnhof, 1000 MBit/s.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja


Föreningen har en egen hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/brf/nunnannr235

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

63

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 783 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten. Internet och Kabel-TV separat debiteras med 125 kr resp 42 kr från årsskiftet.
(Föreningen planerar en avgiftshöjning från januari 2023 med 10,5%. Vänligen läs årsredovisningen för föreningens framtida höjningar).
Kontrollerad 5/12-2022).

Andelstal insats

1,14684

Andel av månadsavgift

1,14684

Överlåtelseavgift

1 163 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

465 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy